2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kızlık Zarı Erkekliğin ve Bekâretin İspatı Gibi Görülüyor
MAKALE #14699 © Yazan Dr.Taner CANATAR | Yayın Mayıs 2015 | 3,878 Okuyucu
Evlenmeden önce gelin ve damadın gerginlikleri yavaş yavaş artmaya başlar. “Senin annem şunu istedi, benim annem şöyle dedi”, takılar, hangi evde oturulacağı vs. gibi tartışmalar gelin ve damadı gerginleştirir. Bu gerginlik düğün gününe sirayet eder. Düğün günü herkes normal giyinmişken gelin ve damat farklı kıyafetler içindedir. Herkesin gözü gelin ve damadın üzerindedir. Normal hayatta bile her zaman yaptığımız işi yaparken bütün insanlar bize baksa tedirgin oluruz. Ayrıca düğünlerde kavga ya da olay çıkarmak da bizim alışkanlıklarımızdandır. Bu gerginlikler arasında gelin ve damat gerdeğe girdiğini düşünün. Bu kez yatak odasına girdikleri andan itibaren farklı bir gerilim başlıyor. Birincisi kapıda kan görme beklentisiyle nöbet tutanlar var. Kız tarafı kızının sağlam olup olmadığını kontrol etmek için bekler, çünkü bu namus meselesi olarak algılanır. Erkek tarafı da oğlunun bu işi yapıp yapmadığını görmek için kapıda bekler, kan damadın erkekliğinin ispatıdır. Dışarıdaki bu gerginlik içeriye de yansır. İçeride ise cinsel bilgi almamış, sağdıçlık kurumun ortadan kaldırıldığı bir ülkede ne yapacağını bilemeyen çift iyice gerilir. Erkek hep şunu düşünür, “Ya sertleşmezse!” diye. Bu erkeklerin en büyük ve dayanılmaz korkusudur. Erkeğin bütün düşünceleri penisindedir. O an karısının duygularını, endişelerini anlayacak durumda değildir. Çünkü dışarıda bekleyenlere karşı kendini ispat etmek zorunda hissediyor kendini. Bu nedenle erkek, karısı tam olarak hazırlanmadan, onun duygularını ve ruhunu okşamadan, uzun bir ön sevişme yapmadan direkt ilişkiye girmeye çalışır. Bu arada erkeğin kafasında, “Biraz sonra sevdiğim kadının canı yanacak, kan gelecek” düşüncesi de var. Hiç bir erkek sevdiği kadına bunu yaparken rahat olamaz. Kadın ise biraz sonra bir şeyler yaşayacak ve bunun sonucunda bir tarafı yırtılacak, delinecek, kanayacak, canı yanacak diye korkuyor. Çok ilginçtir gelin bir taraftan da “Ya kanamazsa!” diye endişeleniyor. Çünkü kan olmadığı zaman da en iyi ihtimalle doktora götürülecek, aşağılanacak, dövülecek, belki töre gereği öldürülecek. Kadının durumuna bakar mısınız; kanasa bir dert, kanamasa ayrı bir dert.
İlk gece rahat ve huzurlu ön sevişme ile kasma ve gerginlik olmadan birlikte olan çiftler de nadir de olsa var. Bunu yapıyorlar ve kanama da olmuyor. Ancak bu kez de, “Acaba bu kız daha önce başka biriyle ilişkiye mi girdi?” diye kızı doktora götürüyorlar. Bu şartlar altında kadının, kendini rahat bırakmasını, haz almasını, yeterince ıslanmasını bekleyebilir miyiz? Tabi ki hayır. Özellikle genç kızların kâbusu haline gelen ilk gecede çiftlerin ve ailelerinin kızlık zarının kanamasını beklemesi, gelin ve damat üzerinde korkunç bir baskı meydana getiriyor.

Kadın kendini ne kadar kasarsa, ne kadar çok kuruluğu olursa, erkek ne kadar çok acele ederse, kanama, ağrı ve acı o kadar artar. Ve sanki bu kadermiş, Tanrı'nın bir emriymiş gibi algılandığında da toplumsal bir beklenti haline gelir. Oysa çok ince ve esnek bir mukoza parçası yapısındaki kızlık zarı, ideal şartlar altında ilk cinsel ilişki deneyiminde ve sonrasında; kanamaz, yırtılmaz, delinmez, patlamaz, ağrı ve acı yapmaz. Normal şartlarda cinsel ilişki sırasında sulanma tam, kadın rahat ve gevşemiş bir durumda ise; vajina girişi genişler, kızlık zarında ağrı, acı ve kanama olmaz sadece hissedilemeyen hafif bir açılma olur. Ama sulanma olmaz, kadın kendini kasarsa ağrı, acı olabilir, zorlanmaya ve tahrişe bağlı hafif lekelenme tarzında kanama olabilir, ancak bu durumda da oluşan ağrı ve acı dayanılmaz değildir.

Unutmayınız ki toplum olarak kızlık zarının kanayacağına inandığımız ve kan görmeye şartlandırıldığımız için bu gerçekleşiyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kızlık Zarı Erkekliğin ve Bekâretin İspatı Gibi Görülüyor" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Taner CANATAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Taner CANATAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Taner CANATAR Fotoğraf
Dr.Taner CANATAR
Adana
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Taner CANATAR'ın Makaleleri
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Kızlık Zarı Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Kızlık Zarı Muayenesi Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kızlık Zarı Erkekliğin ve Bekâretin İspatı Gibi Görülüyor' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Eyvah Erken Boşalıyorum Mayıs 2015
► Anı Yakalamak… Mayıs 2015
► Cinsel Terapi Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:49
Top