2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajınısmuslu Kadınlar Şanslıdır...
MAKALE #14703 © Yazan Dr.Taner CANATAR | Yayın Mayıs 2015 | 3,313 Okuyucu
Düğün mevsimini geride bıraktığımız şu dönemde, ilk denemede ve sonrakilerde bir türlü cinsel ilişki kuramadıkları için bize başvuran, cinsel danışmanlık veya cinsel terapi programına aldığımız pek çok vajinismuslu çift sorunlarını geride bırakmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Vajinismus şikâyeti ile bize başvuran bu çiftler, aslına bakacak olursanız, yeni evlenen çiftler içerisinde en şanslı grubu oluşturuyorlar. Çünkü bu çiftler, açık davranarak sadece sorunlarından kurtulmuş olmakla kalmıyorlar; cinsel terapi sürecinde tam bir cinsel eğitim almış da oluyorlar. Biz, cinsel ilişkiyi sadece penisin vajene girmesi olarak değil; kadın ve erkeğin karşılıklı bedensel, zihinsel ve ruhsal doyumunu sağlayan doğal bir mucize olarak görüyoruz. Çiftlere özel yürütülen cinsel terapi sürecinde kadın ve erkeğin hem kendilerini hem de eşlerini tanıması, bedenlerini keşfetmesi, cinsellikle ilgili yanlışlarını düzeltmesi, bilmediklerini öğrenmesi sağlanıyor. Bu çiftler, gerçek cinsel mutluluğu daha çabuk yakalıyorlar ve biz olmayı daha iyi başarıyorlar.

Vajinismus zamanla geçmez, uygun bir tedaviyle geçer

Vajinismus her yaştan, her kültürden, her dinden, her sosyoekonomik ve eğitim seviyesinden, bekar, evli ya da eşcinsel kadınları etkileyebilir. Hatta bu kadınlarımızın bir kısmı cinsel ilişkiyi adeta bir tecavüzü yaşar gibi yaşamaktadır. Çoğu çift, bu sorunun vajenin cinsel ilişkiye alışık olmamasından kaynaklandığını düşünüp zamanın geçmesini bekler. Ama düşünülenin aksine vajen zaten esnek bir organdır. Sağlıklı bir cinsel ilişkide kadın yeterince uyarılıp penis-vajen birlikteliğine hazır hale geldiğinde ilk seferde bile rahat bir ilişki olabilir. Vajinismuslu kadınlarda ise fiziksel bir engel olmamasına rağmen, vajinadaki kasların kendi kontrolü dışında yani istemsiz kasılması sonucu, cinsel ilişki mümkün olmamakta ya da zor ve ağrılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Buna kadının zihin altı (bilinçdışı) dediğimiz süreçleri, yanlış ya da eksik bilgileri neden olabiliyor. Beden, bir tehlike olarak algıladığı cinsel ilişkiden kendini refleks olarak korumaya çalışıyor. Oysa mutluluk veren bir sevişme eşleri daha huzurlu, daha mutlu ve çevrelerine karşı daha sevecen yaparken, birbirlerine daha çok bağlar, yakınlaştırır ve onları bütünleştirir.

Yaşadığımız her an önemlidir, geçen zamanı bir daha geri getiremeyiz. Vajinismus zamanla geçmez; uygun bir tedaviyle geçer.Hayatta genellikle mucize çözümler yoktur, ama çiftler kaçınırlar ve bir bakarlar ki yıllar geçmiştir. Bu nedenle vajinismus bir kaçınma ve erteleme hastalığıdır. Sorun genellikle ya görmezden gelinir ya da kendiliğinden düzeleceği düşünülerek bir uzmana başvurmak ertelenir. Tedaviye başvurma kararı verildiğinde ise, özellikle kadın çok gergindir ve başaramayacağına inanmıştır. Bu nedenle de hızlı ve mucize tedavilerde umut aranır. Çiftlerin hızlı bir şekilde sorundan kurtulma isteği onları yanlış tedavilere yöneltebilir. Özellikle tek seansta çiftin muayenehanede cinsel ilişkiye sokulması, kızlık zarının ameliyatla alınması, genel antestezi altında cinsel birleşmenin yapılması, vajinaya botoks uygulanması, ilişki öncesinde alkol ve uyku hapı gibi maddelerin kullanılması, vajinaya buhar tutulması, sıcak suya oturmak ve kas gevşetici ilaçların kullanılması, lokal anestezi kremlerinin ilişki öncesinde vajinaya uygulanması gibi geçersiz ve işe yaramayan çözümler hem çiftlerin umutlarını kırmakta hem de sağlıklarına zarar vermektedir. Unutulmamalıdır ki vajinismus hapla, ilaçla, kremle çözülmez. Bunlar hem vakit ve para kaybıdır, hem de psikolojik ve fiziksel sağlığı bozar.

Değerli okurlarım, vajinusmus %100’e yakın oranda tedavi edilebilir bir problemdir ve cinsel terapi ile çok kısa bir sürede çözülebilir. Cinsel terapinin içersinde kadının cinsel ilişkiye dair korkusunun nedenin bulunması, olumsuz duygu ve düşüncelerinin olumlularla değiştirilmesi, cinsel bilgilendirme, rahatlama ve gevşeme, cinsel organların tanınması ve keşfedilmesi, çiftin birbirine yakınlaşması için çeşitli uygulamalar yer alır. Çift bu uygulamaları evinde kendi rahat ve ideal ortamında yapar. Amaç sadece penisin vajinaya girmesi değil, çiftin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşantıya kavuşmasıdır. O yüzden çiftlere sadece cinsel birleşmenin sağlanmasına yönelik hatalı tedavilere değil, uzun vadede cinsel yaşamın kalitesini ve doyumu arttıracak tedavilere başvurmalarını öneriyoruz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajınısmuslu Kadınlar Şanslıdır..." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Taner CANATAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Taner CANATAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Taner CANATAR Fotoğraf
Dr.Taner CANATAR
Adana
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Taner CANATAR'ın Makaleleri
► Kadınlar Kilo Diyet ve Zayıflama Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajınısmuslu Kadınlar Şanslıdır...' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Eyvah Erken Boşalıyorum Mayıs 2015
► Anı Yakalamak… Mayıs 2015
► Cinsel Terapi Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:47
Top