2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vaser Lipo Liposuction Nedir? Nasıl Uygulanır? Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
MAKALE #14874 © Yazan Dr.Altan YÜCETAŞ | Yayın Haziran 2015 | 3,979 Okuyucu
Kilolu musunuz? İstemediğiniz bu kilolardan nasıl kurtulabilir siniz?
Diyet yaparak zayıflayamıyor veya egzersiz yapmaya zamanınız olmuyor mu? Günümüzde iş ve aile yaşantımız nedeniyle düzensiz besleniyoruz. Çalışma şartlarının zorluğu, yaşadığımız şehirin dinamikleri özellikle de trafikte kaybedilen zaman spor yapmayı da güçleştirmektedir. Kendimize bile zor zaman ayırırken egzersize hiç zaman ayıramıyoruz maalesef. Peki bu durumda istemediğimiz fazla kilolardan nasıl kurtulabilir, kendimizi iyi hissedebiliriz?
Çok hızlı sosyal yaşama dönüş sağlayan, ağrı ve morarmanın neredeyse olmadığı Yeni Nesil Vaser Liposuction sizin için en iyi yöntem olabilir.

Vaser Liposuction Nedir? Nasıl Uygulanır?

Günümüzde en sık yapılan estetik operasyonlardan biri olan liposuction veya yağ alma işleminde ultrasound teknolojisi kullanımı hızla artmaktadır.
Yöntemde amaç; yağ dokusuna özel ses dalgaları kullanılarak yağ hücrelerinin alınması dolayısıyla bölgesel kilo probleminin tedavisidir.
Vaser Lipo yönteminde ses dalgaları sadece yağ hücrelerini hedef alır. Sıvılaştırılan bu hücreler operasyon esnasında ince kanüller ile çekilir.

Vaser Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanır?

Vaser Liposuction istenmeyen yağların biriktiği tüm vücut bölgelerine yapılabilir. Ülkemizde genetik nedenlerden kadınlarda en sık yapıldığı bölgeler basenler, karın, bel, bacak iç ve dış kısmı ile diz bölgesi, sırt, kollar, göğüsler ve gıdı bölgesidir.
Erkeklerde jinekomasti olarak adlandırdığımız göğüs meme büyümelerinde vaser liposuction ile çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.Erkeklerde meme büyümesi büyük oranda nedeni bilinmemesine karşın çeşitli hormonal, nadiren tümoral ve bazı ilaçların etkisiyle de oluşabilir. Jinekomasti olarak ta bilinen bu durum sık görüldüğü genç ergenler de ciddi psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabilir. İçine kapanıklık, duruş bozuklukları, bol kıyafetler giymek, spor yapmaktan ve denize girmekten kaçınmak bu sorunlardan bazılarıdır. Yeni nesil vaser liposuction la bu problemin çözümü ruhsal ve bedenen iyileşmeye katkı sağlar. Simit olarak adlandırılan bel bölgesine ve gıdıya da sıklıkla yapılır. Ayrıca erkeklerde bu yöntemle karın bölgesinde six pack baklava dilimleri olarak bilinen kaslar oluşturulur. High definition veya Hi def olarak adlandırılan Vaser lipo, Vaser liposelection ile kaslı karın görünümü elde edilebilir.

Vaser Lipo Liposuctionın Avantajları Nelerdir?

Alınan yağ hücrelerinin vücudun başka bölgelerinde dolgu olarak kullanılabilmesi avantajdır.
Bir diğer avantajı ise yağ dokusunu sıvılaştırdığı için klasik liposuction da ve lazer liposakşın da görülen yüzey düzensizlikleri ve cilt dalgalanmaları neredeyse olmaz.
Ağrı ve morarma klasik liposuctiona, laser liposuction ve lazer lipoliz e göre çok daha azdır.

Vaser Liposuction Ameliyatı ve Sonrası Süreç Nasıldır?

Operasyon hastane koşullarında yapılır. Yapılan bölge sayısına göre değişmekle birlikte ortalama bir-iki saat sürer. Aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz. Ameliyat sonrası ağrı neredeyse olmaması ödem ve şişliklerin hızla gerilemesi nedeniyle iyileşme süreci de çok hızlı gerçekleşir. Birkaç gün içinde sosyal yaşama dönülebilir. Üç ila dört hafta korse kullanmak gerekir. İlk ay yürüyüş dışında spor yapılmamalıdır. Birinci aydan itibaren spor'a başlanabilir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda bölgesel yağlanma probleminin vaser lipo liposuction la tedavisi sonrası; kişilerin sosyal hayatta daha aktif oldukları ve özgüvenlerinin arttığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla estetik cerrahinin yüz güldürücü operasyonlarından biridir.
Bize ulaşarak Vaser liposuction ameliyatının ücreti fiyatları, öncesi ve sonrası resimleri ile sonrası süreç hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Altan Yücetaş
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vaser Lipo Liposuction Nedir? Nasıl Uygulanır? Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Altan YÜCETAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Altan YÜCETAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Altan YÜCETAŞ Fotoğraf
Dr.Altan YÜCETAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Altan YÜCETAŞ'ın Makaleleri
► Grup Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır? Dr.Aslı AKTÜMEN BİLGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Vaser Lipo Liposuction Nedir? Nasıl Uygulanır? Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?' başlığıyla benzeşen toplam 65 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:26
Top