2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hipnoz Okul Korkusunu Yok Ediyor
MAKALE #14897 © Yazan Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK | Yayın Haziran 2015 | 3,499 Okuyucu
ÇOCUK HİPNOZU OKUL KORKUSUNU BİTİRİYOR
OKUL SORUNLARINA HİPNOZLA ÇÖZÜM
ÇOCUK HİPNOZU OKUL KORKUSUNU YOK EDİYOR

Okulların açılmasıyla birlikte, ana okulu ya da ilk okula yeni başlayan çocuklarda görülen, okula karşı isteksizlik, okuldan korkma ya da annesini sürekli yanında isteme gibi sorunlar bu günlerde ebeveynlerin yaşadığı büyük sıkıntıların başında geliyor. Çocukların ısrarla okuldan kaçınma, okula karşı isteksizlik ve ciddi korkularla okuldan uzak durma davranışı hem kız hem de erkek çocuklarında özellikle okulların açıldığı dönemde sıklıkla görünebilmektedir.

Bu sıkıntıları çocuk hipnozuyla birkaç oturumda hızlıca aşmak mümkün.Çocuk hipnozu Türkiye'de kendine özgü özel uygulamalarıyla çocuklara keyifli bir değişim ve okulu dersi benimseme süreci yaşatıyor.

BİLİNÇALTI DÜZEYDE KALICI OLUMSUZ ETKİ OLUŞABİLİR

Çocuklarda 6-7 yaşlarına doğru bilişsel yapı yeni yeni oluşup gelişmeye başlar ve çocukların bu yaşlara kadar yaşadıkları herhangi bir olumsuz olay bilinçaltı düzeyde yerleşme riskini taşır. Çocuğun bu yaşlarda okula karşı fobik tutumunun fark edildiği andan itibaren çözüme kavuşturulması gerekir. Bu yaşlarda yaşanan olumsuz duygular,herhangi bir olguya karşı çocukta gelişen tepkisel tutum bir süre devam ettiğinde ya da tekrar ettiğinde kalıcı bir istenmeyen davranışın temelini oluşturabilir. Çocuğun akademik geleceği, akademik performansı, sosyalleşmesi, çevreye uyum ve adaptasyon gibi süreçlerin daha sağlıklı gelişmesi anlamında okula başladığı ilk zamanlarda çocukların okula karşı tutumlarının olumlu olması büyük önem taşımaktadır.Bu sebeple ebeveynlerin okula karşı çocukta gözlemledikleri en küçük bir bir olumsuz tutum i çin dikkatli olması ve gerekirse uzman desteği alarak çözümleme yoluna gitmesi büyük önem taşımaktadır.

Çocukların okula karşı isteksizlik ve okul korkusunun altında birçok olay olabilir, bununla birlikte genellikle aşağıdaki sebepler çocukların okula karşı olumsuz tutum geliştirmenin ana sebeplerini oluşturabilmektedir:

1. Okula başlama çağındaki çocuklarda anne-babaya ve genellikle anneye aşırı bağımlı olmaktan kaynaklanan, ayrılma anksiyetesi; çocuklarda anneden ayrılmanın ağırlığını kaldıramama ya da genellikle anneyi kaybetme korkusu
2. Uzak kaldığında anne-babaya bir şey olacağı endişesi yaşıyor olabilir.
3. Ebeveynlerin "okul geleceğiyle ilgili endişelerin konuşması, acaba nasıl bir öğretmene denk gelecek, iyi bir öğretmen olacak mı, derslerini ödevini yapacak mı, iyi bir öğrenci olacak mı" şeklindeki endişeli konuşmaları yersiz ve zamansız bir biçimde çocuğun yanında dile getirmeleri, çocuğa yansıtmaları..
4.Henüz tam oyun çocuğudur gelişimsel anlamda hazır değildir ve okula gittiğinde ortam sıkıcı gelebilir, okulu ve sınıftaki durumu kaldıramayacağı bir sorumluluk olarak algılayabilir..
5.Yeni bir kardeşin doğmasıyla gelişen aşırı kıskançlığa karşı tepki ya da yeni kardeşle okula gitmenin aynı döneme denk gelmesiyle, okulu bir dışlanma yeri gibi algılama...
6. Ara sınıflarda da oluşma sebebi olarak, okulda bir olumsuzluk yaşanması, birinin itmesi, birinin bir eşyasını alıp vermemesi gibi basit de olsa bir olayın verdiği endişe
7. Yine ara sınıflarda da okula karşı isteksizliğin sebebi olabilen tatile aşırı alışma ile okul düzenine yeniden uyum sağlayamama, geç uyumaya bağlı erken kalkma zorluğu...

ÇOCUK HİPNOZU İLE BİR İKİ SEANSTA ÇÖZMEK MÜMKÜN

Okulun ilk günlerinde yaşanmaya başlayan bu sorunların erken fark edilmesi ve hızlıca tedbir alınması oldukça önemlidir. Öğretmen-veli işbirliğiyle okula karşı isteksizlik ve korku sorunlarının halledilmediği durumlarda çocuk psikolojisine vakıf bir uzmandan destek alınmalı ve bir an önce arkadaşlarından ve okul sürecinden kopmadan çocuğun korku ve uyum sorunları hızlıca çözülmelidir. Bu durumun bir an önce çözülmesi çocuğun okula uyum, gelişim sürecini daha sağlıklı sürdürmesi anlamında ciddi bir önem arzetmektedir. Çocuk hipnozu ise bu tür okul sorunlarını hızlıca halletmenin ideal ve kolay bir yoludur. Çocuk hipnozu ile okula karşı isteksizliği, korkuyu tamamen yok etmek ve , çocuğun okula, öğretmene ve derslere uyumunu hızlıca sağlamak çocuk hipnozu ile bir iki oturumda mümkün...

ÇOCUK HİPNOZUNDA GÖZLERİ KAPATMAYA DAHİ GEREK YOK

Çocuk hipnozu konusunda deneyimli bir hipnoz uzmanı, hipnotik terapiyi bir oyun atmosferi içerisinde gerçekleştirir. Çocuklar için oldukça keyifli ve eğlenceli olan bu süreçte , büyük hipnozunda olduğu gibi çocukların gözlerini illa ki kapatmasına gerek yoktur. Ve çocuk zihni hipnotik telkini almaya büyüklerden kat be kat daha yatkındır, bu sebeple çocuklara özgü hipnotik trans altındaki bir çocuğun sorunları, çoğu zaman başka bir terapatik işleme gerek kalmadan, uzman tarafından verilen on-on beş dakikalık telkinle bile çözülebilmektedir.Okul sorunlarının okulun ilk günlerinde hızlıca çözülme gerekliliğini göz önüne aldığımızda bu tekniğin sağladığı hızlı ve kolay çözüm imkanı velilerin değerlendirmesi gereken bir çözüm yoludur ve ülkemizde çocuk hipnozu da başarıyla uygulanmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hipnoz Okul Korkusunu Yok Ediyor" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAŞKAK Fotoğraf
Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın Yazıları
► Hipnoz Nedir ve Hipnoz Nasıl Uygulanır Psk.Dnş.Cem Batuhan AKINCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Hipnoz Okul Korkusunu Yok Ediyor' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Felç Olan Hastalara Hipnoz Haziran 2015
► Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak Haziran 2015
► Hipnozla Zayıflamak Haziran 2015
► Mevlana Paranoyası Haziran 2015
► Bonzaiye Karşı Hipnoz Haziran 2015
◊ Reklamların Hipnoz Etkisi Haziran 2015
◊ Hipnoz ve Siyasal Hipnoz Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:04
Top