2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğal Yollar ile Dişleri Beyazlatmak Mümkün
MAKALE #15385 © Yazan Dt.Aslı TAPAN | Yayın Eylül 2015 | 3,365 Okuyucu
DOĞAL YOLLAR İLE DİŞLERİ BEYAZLATMAK MÜMKÜN

İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak kadın, erkek herkesin rüyası; ancak gün içinde içilen çay, sigara gibi dış etkenler yüzünden bunu sağlamak oldukça zordur. Dış etkenler yüzünden sararan dişleri beyazlatmak, güçlendirmek için ise doğanın size sunduğu kaynakları kullanabilirsiniz.

Dişleri beyazlatmanın doğal yolları
  • Çilek: Tadı kadar güzel olan bu meyvenin dişler üzerindeki leke oluşumunu engellemektedir. İçerisinde bulunan asit ve şekerden dolayı diş minesine zarar vermesini istemiyorsanız tükettikten sonra ya su için veya ağzınızı çalkalayın.
  • Portakal: Kabuğunun içinden doğal diş macununuzu elde edebilirsiniz, kullanımını ise haftada bir kaç defa uygulamak fayda sağlar.
  • Elma sirkesi ve limon suyu: Beyazlatmakta faydalı olan bu doğal ürünler sık kullanıldıklarında dişin minesini zarar verip çürük oluşumunu hızlandırmanıza yol açabilir. En sağlıklı beyazlatıcı ürünler ise doğal lifli ürünler olup dişleri leke yapan bakterileri temizleyip ağız ve diş sağlığında önemli rol oynarlar. Elma, havuç, karnabahar, armut, bunlar arasında sayılabilir.
Dişleri güçlü tutmak için…
  • Süt: Çene kemiklerini güçlendirip diş eti hastalığına karşı bizi korur kalsiyum açısından çok önemli bir yere sahiptir.
  • Somon balığı: Çocuklarda diş gelişimine çok yardımcı olan bu besin D vitamini ve kalsiyum açısından zengindir.
  • Portakal ve turunçgiller: C vitamini açısından zengin bu besinler dişin sert tabakasını güçlendirir dişleri asitlere karşı korur diş eti iltihabını önler bağ dokusunu güçlendirir diş etlerinin sağlıklı kalmasını sağlar.
  • Çilek: Doğal diş beyazlatan bu ürün C vitamini açısından zengin olup diş eti sağlığını korur.
  • Su: Ağız içindeki yıkayıcı etkisi tartışılmaz olup tükürük seviyesini yüksek tutar.
  • Brokoli: Antioksidan özelliği değil dişleri asitten koruyucu özelliğiyle bilinir diş minesi üzerinde koruma kalkanı oluşturur.
  • Portakal ve ananas: Diş minesini korumanın yanı sıra tükürük salgısı üzerinde olumlu yönde etkiye sahiptir.
  • Susam tohumu: Dişlerdeki bakteri plak oluşumunu azaltır ve buna bağlı olarak diş eti sağlığı açısından önem taşır.
  • Badem ve kuru meyveler: Ağızda temizleyici etkiye sahip olup diş üzerindeki plak oluşumunu azaltır. Diş eti sağlığı açısından önemlidir.
  • Adaçayı: Bu doğal ürün ile diş fırçalamak gargara yapmak ağız ve diş sağlığı açısından bir başka çözümdür.
Tıbbi yollarla dişlerinizi 3 ton beyazlatabilirsiniz
Dişleri tıbbi tekniklerle daha hızlı bir şekilde beyazlatmak da mümkündür. Dişlerdeki renk değişikliklerinin diş minesi üzerine uygulanan beyazlatma ajanlarıyla giderilebilmektedir. Tedavi sonucu diş renkleri 2–3 tona kadar beyazlayabilmektedir. Diş hekimi kontrolünde kişiye uygun seçimlerle yapılan beyazlatma işlemlerinin dişe hiçbir zararı olmaz.

Tedavi sırasında ve sonrasında dişlerde hassasiyet oluşabilmektedir; ancak uygulanan hassasiyet gidericiler bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Ev ve ofis tipleri olmak üzere 2 şekilde uygulanabilen diş beyazlatma işlemleri; klinik ortamında yapılıyorsa 1-3 seans, evde yapılıyorsa 7-14 günlük uygulama süresi gerektirmektedir. Dişlerin beyazlığını kaybederek eski rengine dönüşünü ise belirleyen kişinin beslenme alışkanlıkları olmaktadır. Diş beyazlatma teknikleri kanal tedavisi görmüş dişlere de uygulanabilmektedir.

HAYALİNİZDEKİ GÜLÜMSEMEYE 1 SAATTE KAVUŞUN

Kim daha beyaz, daha estetik ve daha güzel bir gülümseme istemez ki. Hem de 1 saat gibi bir sürede… Dişlerinizin şeklinden, geçmeyen lekelerinden memnun olmayabilirsiniz ve bu durum sizi oldukça mutsuz ediyor hatta sosyal yaşama sırt çevirmenize sebep oluyor olabilir. Çoğunlukla kozmetik gereksinimler için kullanılan “bonding yöntemi” ile 1 saatlik bir işlem sonrasında ışıltılı ve etkili bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Uyuşturmaya gerek kalmıyor

En az miktarda diş kaybı ile dişinizin kötü rengine veya beğenmediğiniz şeklini değiştirip tüm kusurlarını kapattırabilirsiniz. Bonding dediğimiz bu sistem en az miktarda diş kaybı ile dişe yapılan ilaveleri ifade eder. Koruyucu diş hekimliğinin en çok tercih edilen uygulamalarından biridir. En güzeli çoğu durumda dişi uyuşturmaya gerek duyulmamasıdır.

Kırık dişler için kurtarıcı

Bonding sistemi; dişler arasındaki boşlukları kapatmak, çürük ve kırık dişlerinizi onarmak, kalıcı renklenme problemlerinizden kurtulmak, dişlerin daha uzun görünmesini sağlamak ya da dişlerde şekil değişikliği yaratıp gülüş tasarımı için başvurulabilen bir yöntemdir.

Tedavi süresi çok kısa

Dental bonding işlemi diş rengindeki özel estetik dolguların özel bir ışık ile dişe yapıştırılıp kişinin kaybettiği estetik görüntüyü yakalamasını sağlar. Tedavi süresinin kısa olması büyük bir avantajdır; ancak yapılacak işleme göre seans sayısı belirlenir. Eğer çok yoğun bir tedavi uygulaması yoksa hastanın en fazla 1 saatini alacak bir işlemdir. Diğer estetik işlemlere göre daha ekonomiktir. Kullanımı kendi dişleriniz gibi oldukça rahattır.

Kullanım süresi sizin dişlerinizi korumanıza bağlı

Bu uygulamanın kullanım süresi 5-10 yıl arasında değişim gösterir. Ancak hastadan istenen çok sert nesneleri ısırmak ve kırmaktan kaçınmasıdır. Tırnak yeme, kalem ısırma gibi kötü alışkanlıklarda bu estetik dolguların ömrünü kısaltabilir. Bunun için kendi dişlerinize nasıl bakmanız gerekiyorsa uygulama sonrası yine bunlara dikkat etmelisiniz.

Renk değişikliği olacak mı?

En sık sorulan soru ise bu tedaviden sonraki renk değişikliğidir. Cilalama bu konuda önemli bir yere sahiptir. Cilalamanın başarılı bir şekilde yapılması lekelenmelerin oldukça az olmasını sağlar. Hastanın kullandığı yoğun sigara, çay, kola, kahve gibi lekelenmeler ise basit bir parlatma işlemi ile giderilebilir. Normal dişleriniz nasıl renk değiştirebiliyorsa bonding sonrası değişimde o şekilde olur. Porselen kronlar ve kaplamalarla karşılaştırıldığında diş minesinin en az düzeyde kaldırılmış olması kısa sürede olması daha uygun fiyatta olması büyük bir avantajdır. Ancak kalıcı ve sağlıklı olarak bu işlemi uygulamak için iyi bir planlama esastır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Doğal Yollar ile Dişleri Beyazlatmak Mümkün" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Aslı TAPAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Aslı TAPAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aslı TAPAN Fotoğraf
Dt.Aslı TAPAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Aslı TAPAN'ın Makaleleri
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Süt Dişleri ve Gelişimi Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Gömülü Yirmi Yaş Dişleri PDF Dt.Mehmet AĞAOĞLU
► Çene Cerrahisi ve 20 Yaş Dişleri Dt.Murat TOPALOĞLU
► Dişleri Temizletmek Zararlı Mıdır?? Dr.Dt. Esra ALPARSLAN
► 20 Yaş Dişleri ve Sorunlarının Çözüm Yolları. ÇOK OKUNUYOR Dt.Erkut AKÇALI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Doğal Yollar ile Dişleri Beyazlatmak Mümkün' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:03
Top