2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkek Genital Estetiği : Penis Uzatma, Penis Kalınlaştırma ve Penis Eğriliği Düzeltme
MAKALE #1541 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Eylül 2008 | 84,663 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
ERKEK GENİTAL ESTETİĞİ

Günümüzde insanlar her açıdan dış görünümlerine ve güzelliklerine önem vermekte ve her zaman için kendilerini daha mutlu ve rahat hissedebilecekleri işlemlerden kaçınmamaktadırlar. Uzun yıllardır yurtdışında oldukça popüler olan genital estetik girişimleri, ülkemizde de uygulamaları hızla artıyor.

Doğuştan, travma veya ülkemizde özellikle sık karşılaşılan yanlış sünnet sonrasında şekil bozuklukları, en sık karşılaştığımız şikayetlerdir.

PENİS UZATMA

Penisinin kısa olduğunu düşünen erkekler, eşlerine zevk veremeyeceği endişesine kapılarak cinsel ilişki kurmaktan kaçınıyor. Bunun sonucunda performans anksiyetesi, cinsel istekte azalma, erken boşalma veya ereksiyon sorunları ortaya çıkabiliyor.
En fazla uygulanan metod, penisi vücuda bağlayan ligamentlerden (bağ) bir kısmının kesilerek içerde kalan penis dokusunun bir kısmının dışarı çıkarılması ve üzerine yan taraflardan deri kaydırılması ile yapılır. Bu yöntemle uyarılmamış bir peniste 2- 4 cm uzama sağlanabilir. Ameliyat sonrası iki ay kadar cinsel perhiz gerekir.


PENİS KALINLAŞTIRMA

En sık yaptığımız operasyonlardandır. Kolay ve hızlı iyileşmesi nedeniyle de tercih edilmektedir. Penis kalınlığının arttırılması için, kişinin kendisinden alınacak yağ veya deri-yağ tabakası penis derisi altına nakledilir. Alma ve nakletme işlemleri 2 mm. lik küçük kesilerle yapıldığından, iz kalmamaktadır. Bu yöntemle uyarılmamış bir peniste 2 cm kadar çapında kalınlaşma sağlanabilir.

Bu operasyon sırasında yağ alınımı penis kökünden yapıldığında 2-3 cm. lik uzunlukta sağlanmış olur. Geliştirilen yağ enjeksiyonu yöntemleriyle enjekte edilen yağ oranın kalıcılığı artmıştır. Bundan dolayı sık tekrar gerekmemektedir.

Bu yöntem lokal anestezi altında uygulanabilmektedir. Müdahale sonrası birkaç hafta cinsel perhiz gerekir. 2-3 gün sonra günlük hayata dönülebilir.Son yıllarda hazır dolgu malzemeleri ile de sonuçlar alınmaktadır. Fakat kalıcılık ve kalınlık yağ enjeksiyonu kadar başarılı değildir.

GÖMÜLÜ PENİS

Gömülü penis deformitesinde, penisde kısalık olması gerekmez. Penis, penis kökündeki dokularda aşırı yağ birikmesi sebebiyle gömülü gibi durur; yani en büyük sebep şişmanlıktır. Çevresindeki dokunun liposelection yöntemiyle lokal anastezi ile alınması sonrasında izsiz, hızlı ve net sonuç alınır. İkincil kazancı da penisi daha uzun kılmasıdır. Birçok hastam bu şikayetin bu kadar kolay çözümlenmesi karşısında hayretlerini ifade ediyorlar.

Bu duruma yolaçan bir diğer sebep kötü yapılmış sünnetdir. Sünnet sırasında aşırı cilt çıkarılmışsa gergin penis cildi, penisin dışarı çıkmasına izin vermez. Bu hastalarda penis cildini bir şekilde uzatmak gerekir. Cildi uzatmak için cilt grefti koymak ya da penis kökündeki cilde z-plasti yapmak gerekebilir. Cilt grefti, o bölgedeki cilt eksikliğini gidermek için yapılırken z-plasti, o bölgenin cildinde uzama sağlayan bir yöntemdir.
Gömülü penis deformitesi nadiren doğuştan olur. Bu vakalarda penisi bu bölgede gömülü durmaya zorlayan bağ dokular vardır. Bu vakalarda kasıklarda yağ bezeleri bulunabilir ve bu bölgede biriken yağ dokusu testislere, iki bacak arasına kadar uzanabilir. Penis gövdesi içeri gömülü durduğundan gevşek penis cildi katlanmış olup penis başı çevresinde görülebilir. Doğuştan bu şekilde gömülü penis varsa, penis başı çevresinde katlanmış görülen normal penis cildi sünnet sırasında yanlışlıkla alınabilir; bu durumda penis gövdesinin cildi gerçek anlamda kısaldığından penisi dışarı almak bundan sonra mümkün olmaz.

PENİS EĞRİLİĞİ

Doğuştan olan penil eğriliklerinde penisin iç dokularında kısmi doku yapışıklıkları nedeniyle yapışıklığın bulunduğu yöne doğru eğriliğiyle görülür. Özellikle ergenlik çağında penisin boyutlarının büyümesiyle ortaya çıkar. Eğriliğin derecesine göre penisin şekli cinsel ilişkiyi zorlaştırabilir veya ilişkiye engel olabilir. Tanı, ereksiyon halindeki penis’in görülmesi ile rahatlıkla konur. Doğuştan olan penil eğriliklerin ilaçla tedavisi mümkün değildir. Bu hastalarda cerrahi tedaviyle penis düzeltilebilir. Sonuç tam başarılıdır. Aynı şikayetler çoğunlukla sünnet sonrasında da görülmektedir. Tedavisi aynı şekildedir.

Bazı erkeklerde scrotum cildi, penisin altına tutunur; hatta penis ucunun alt kısmına kadar uzanabilir. Penis ile scrotum arasında yarasa kanatlarındaki gibi bir perde bulunabilir. Bu durum penisin olduğundan daha küçük görünmesine yolaçar. Prezervatif kullanmakta zorlaşmıştır. Bu perde gibi bağlantı doğumsal ya da kötü yapılmış bir sünnet sonucu oluşmuş olabilir. Lokal anestezi ile yapılan ufak bir ameliyatla bu durum düzeltilebilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkek Genital Estetiği : Penis Uzatma, Penis Kalınlaştırma ve Penis Eğriliği Düzeltme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Penis Estetiği Dr.Arda KATIRCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Erkek Genital Estetiği : Penis Uzatma, Penis Kalınlaştırma ve Penis Eğriliği Düzeltme' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:18
Top