2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aldatan Eş İçin Seçenekleri Netleştirici 5 Soru
MAKALE #15524 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ekim 2015 | 3,564 Okuyucu
Eşinize ihanet ettiniz, aldatan eş konumundasınız ama bu sizin suçunuz değil. Muhtemelen işin içine dışarıdan gelen baskılar, iletişim sorunları ya da basitçe hormonlar karışmıştır! Ama şu anda bazı seçimler yapmak durumundasınız. Diğer kişi için eşinizi terk mi edeceksiniz? Her şeyi eşinize itiraf edip anlayacağını mı umacaksınız? Yoksa artık tek başınıza yaşayıp daha çok seçenekli ilişkilerin keyfini mi süreceksiniz?

Belki eşiniz durumu çoktan öğrendi, belki de, henüz öğrenmediyse bile öğrenebileceğinden öyle korkuyorsunuz ki her şeyin artık açığa çıkmasını istiyorsunuz. Kafanızı toparlamak için kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Cevap verirken kendinize karşı dürüst davranın.

Bu 5 Soruyu Kendinize Sorun

İlişki yaşadığınız kişiyle ilişkinizi tamamen kesmeye hazır mısınız?

Yanıtınız evetse çok şanslısınız. Bu üçüncü şahsın eşinizle aranıza girebilmesine neyin neden olduğunu anlamanız ve eşinizle olan ilişkinizi geliştirmeye odaklanmanız gerekiyor. Ancak ilişkinize son vermeye razı değilseniz, o zaman daha büyük bir sorununuz var demektir. Belki evlilik bağınız şimdiden zarar görmüş olabilir ya da samimiyet konusunda sorunlarınız olduğu için bu ilişki hayatınızdaki kadınlarla ya da erkeklerle aranıza mesafe koymanıza yardımcı oluyor olabilir.

Evliliğinizi sürdürmek için gerekeni yapmaya kararlı mısınız?

Cevabınız evetse, en başta neyin kötü gittiğini ve durumun nasıl her ikiniz için de daha iyi olacak şekilde düzeltilebileceğini anlamak için, çiftlerle terapide uzman iyi bir psikologdan kendiniz ve eşiniz için randevu alın. Cevabınız hayırsa, kararlarınızı netleştirmek için terapistinizden bireysel seanslar için randevu alın; insan aşık olduğunda ya da aşık olduğunu sandığında sonradan pişman olabileceği kararlar verebilir.

Evliliğinizi seçmeniz gerekmez. Ama ne istediğinizin ve bunu neden istediğinizin bilincinde olmanız gerekir. Kararlarınızın sonuçlarını, örneğin evliliğinize son vermeye karar verdiğiniz takdirde çocuklarınıza, arabanıza ve gelirinize ne olacağını düşünmelisiniz.

Evlilik dışı bir ilişkiye girmenizin nedenleri üzerinde düşünmeye hazır mısınız, hangi ihtiyacı karşılamaya çalışıyordunuz?

Evliliğinizi sürdürme yolunu da, bitirme yolunu da seçseniz, bu ilişkinin neden ortaya çıktığını anlamanız gerekir. Ortaya koyduğunuz yüzeysel açıklama, bunun altında yatan gerçek sebebi yansıtmıyor olabilir. Gelecekteki ilişkilerinizde aldatma kalıbından uzak durabilmeniz için sizi bu ilişkiye iten nedenleri bir aile terapistiyle birlikte irdelemenizi tavsiye ederim.

Yaptığınız şeyin sorumluluğunu eşinizi suçlamaksızın tamamen üstleniyor musunuz?

Bu çok önemli bir soru. Kusursuz insan, ya da kusursuz evlilik az bulunur. Çiftler çoğu kez karşılıklı pazarlık yoluyla, seslerini duyurmanın yollarını bularak ve beraberce büyüyerek zaman içinde daha iyi ilişkiler geliştirirler. Ancak evlilikte tek eşlilik kuralı bir kere bozulunca, eğer en başından beri bir serbestlik anlaşması içinde değilseniz, aldatan eş pazarlık gücünden çok şey kaybeder.

Şeffaf davranarak, net ve açık bir şekilde iletişim kurarak eşinizle aranızdaki güveni yeniden tesis etmeye istekli misiniz?

Evliliğinizi sürdürmek istiyorsanız, açılan yaranın kapanması ve eşinizin güvenini yeniden kazanabilmeniz için bilinçli bir şekilde çaba göstermeniz gerekecektir. Günün her saatinin hesabını verebilmeye hazır olmanız gerekir. Ne siz ne de eşiniz suçlanıyormuş ya da eleştiriliyormuş hissine kapılmaksızın hem kendi istek ve ihtiyaçlarınızı ifade edip, hem de eşinizin istek ve ihtiyaçlarına kulak verebilmeniz için birbirinizle olan iletişiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenmeye yatırım yapmanız gerekebilir.

Ayrıca, işinizin ve çocuklarınızın üzerinizdeki taleplerinden uzaklaşarak birbirinizle yakınlık kurmanın yeni yollarını da araştırmanız gerekecektir.

Hem bir birey hem de bir çift olarak uyumlu ve tatmin edici hayatlar kurmanızda aile terapistleri, çiftlere danışmanlık veren psikologlar ve cinsellik terapistleri size yardımcı olabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aldatan Eş İçin Seçenekleri Netleştirici 5 Soru" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.İrem BRAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.İrem BRAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Yazıları
► Aldatan, Sünepe Erkek Tipi Öznur SİMAV
► Çapkın ve Aldatan Erkekler Erken Boşalıyor Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Soru ve Yanıtlarla Vajinismus Dr.Psk.Alper ÇUHADAROĞLU
► Soru ve Cevaplarla Cinsel Eğitim Psk.Bahar GÜNDÜZ ÇAKIR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aldatan Eş İçin Seçenekleri Netleştirici 5 Soru' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bağıran İhtiyaçlar Kasım 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:15
Top