2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ergenin Günlüğü
MAKALE #15959 © Yazan Psk.Dnş.Serap BOZKAYA | Yayın Aralık 2015 | 3,534 Okuyucu
Sevgili günlük;

Zaman zaman kafam çok karışıyor, o kadar korkuyor ve endişeleniyorum ki anlatamam. Bu yaşadığımız dünya pek çok bilinmezle dolu, bazen kendimi çaresiz hissediyorum. Karşılaştığım durumlarda nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Kendimi değersiz önemsiz hissettiğim zamanlar oluyor. Herkes başarıyor bir tek ben yapamıyormuşum ve bu benim suçummuş gibi düşünüyor, daha da kaygılanıyorum. Bu durumu çevreme (özellikle anne ve babama, arkadaşlarıma) hissettirmemek için aslında öyle değilmiş ve çok iyiymişim gibi davransam da... Kendimi berbat hissediyorum.

İşte böyle zamanlarda annem ve babam bana söz hakkı verdiğinde, beni ve duygularımı anlamaya çalışıp, ciddiye aldıklarında, fikirlerime değer verdiklerinde bu kaygılarım azalıyor ve kendimi güvende hissediyorum. Geçen gün annem ve babamın arkadaşları ziyarete gelmek istemiş, benim de fikrimi aldılar. Düşünebiliyor musun günlük. “Sen de uygun musun? Gelebilirler mi?” Diye benim fikrimi sordular. Göstermelik sorduklarını düşündüğüm için “hayır beraberce vakit geçireceğimizi düşünmüştüm” dedim. Onlarda tamam dediler ve başka bir zamana ertelediler. Çok şaşırdım, bana önem verdiklerini hissettim. Sonraki akşam babam gazete okurken beni çağırdı ve bir makaleyi göstererek benim fikrimi merak ettiğini söyledi. Beraberce okuduk ve uzun süre annem, babam ve ben makaleyi tartıştık. Onlara ne oldu bilemiyorum ama sanırım benim yeteneklerimi fark etmeye başladılar.

Biliyor musun günlük? Annemle babam da hatalar yapmış. Onların hiç hata yapmadığını sanıyordum. Hele öğretmenlerim onların her şeyi bildiğini benimse hiçbir şeyi bilmediğimi düşünüyordum. Meğerse onların da bilmediği pek çok şey varmış. Matematik öğretmenimiz Ayten Hanım'la aynı resim kursunda karşılaştık (Aramızda kalsın ama çöp adam bile çizemiyor) Benim resmimi görünce hayran kaldı. Çok yetenekli olduğumu söylüyor. Artık matematik dersine daha rahat giriyorum. Önde oturmaya bile başladım. Ben öğretmenime resim öğretiyorum o da bana matematik.

Günlük, meğerse herkes her şeyi yapamayabilirmiş. Şunu da öğrendim ki eğer çok uğraşırsak, çok denersek zor olduğunu düşündüğümüz işleri yapabiliyoruz. Çünkü öğretmenimin resimleri güzelleşmeye başladı. Biliyor musun, her akşam işlerini bitirince evde gizlice resim yapıyormuş. Olsun ben de matematiği çok tekrar etmeye başladım. Oldukça ilerledim diyebilirim. Her doğru yaptığımda öğretmenimin yüzündeki gülücük beni daha da heveslendiriyor.

Geçen gün tarih öğretmenim kızdı. Ödevimi yapmayı unutmuşum. Herkesin içinde azarladı kendimi çok kötü hissettim. Tam o anda annemin sözü geldi aklıma “Tatlım herkes hata yapabilir. Ama sonra doğrusunu öğrenir. Yaptığın hatalara takılma. Kalk ve hemen daha iyisini yapmaya çalış. Biz de düşe kalka öğrendik.” Günlüüük artık ödevlerimi not almalıyım, yoksa unutuyorum.

Bugün doğum günümdü günlük. Annemle babam okul çıkışına beni almaya gelmişler. Güzel bir gün geçirdik birlikte. İşlerinden izin almışlar. Heyy günlük bir sorun için değil benim için izin almışlar. Tüm günlerini bana ayırdılar. Artık beni kim yıkabilir ki. Annem babam beni seviyor ve önemsiyor. Heyyyt çekilin önümden ben geliyorum. Her şeyi başarabilecek güç var bende.

O kadar iyiler ya “Ödevlerime yardım eder misiniz? Çok biriktiler bir yardım etseniz hep birlikte bitirirdik" dedim ama ııııh günlük, yapmadılar. Kendin yapabilirsin yalnız bu kadar biriktirme deyip gittiler. Ama ama sanmıştım ki…. Offf iş başa düştü. Kendim yapmalıyım sanırım….

Serap BOZKAYA
Psikolojik Danışman & Aile Danışmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ergenin Günlüğü" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Serap BOZKAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Serap BOZKAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serap BOZKAYA Fotoğraf
Psk.Dnş.Serap BOZKAYA
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Serap BOZKAYA'nın Makaleleri
► Ergenin Okuldaki Görünümleri Psk.Elif BAYBUĞA
► Ergenin Kontrol Savaşı Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Borderline Ergenin Klinik Görünümü Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ergenin Günlüğü' başlığıyla benzeşen toplam 6 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Özgecan Olmak..... Aralık 2015
► Boşver Be Yaşı Ekim 2015
► Cinsel İsteksizlik Ekim 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:08
Top