2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hoşgeldin 2016
MAKALE #15985 © Yazan Psk.Dnş.Kemal TUNCER | Yayın Aralık 2015 | 2,524 Okuyucu
''Bir sona geldiğin için ağlama, onu yaşadığın için gülümse’ ‘der G.G.Marquez.. Koskoca bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Hayat bu; su gibi akıp geçiyor işte. Evet değişen belki de sadece takvimdeki rakamlar. Âmâ her biten yılda ve her başlayacak yeni yılda bazı muhasebeleri de yapmak gerekir diye düşünüyorum. Kimleri üzdük? Kimleri sevindirdik? Kimler bizi üzdü? Kimler bizi sevindirdi?

Ne kadar ağladık ve ne kadar içten güldük? Ruhumuz ne kadar yoruldu, kaçışlarımız çok muydu kendimizden? Nerelere sığındık kaçarken? Çaba gösterip mücadele ettiklerimize değdi mi? Sevdiklerimize ne kadar zaman ayırdık? Ne kadar kendi istediklerimizi yapabildik? Hatalarımızla yüzleşebildik mi? Hayallerimizi gerçekleştirebildik mi? Affedebildik mi kalbimizi kıranları? Bağışlamanın dayanılmaz hafifliğini hissedebildik mi ruhumuzda? Öfkemizi ne kadar kontrol altına alabildik?

İnançlarımız, değerlerimiz doğrultusunda ne kadar yaşayabildik? Dokunabildik mi yaşama? Çizebildik mi sınırlarımızı?,''hayır''diyebilmeyi becerebildik mi? Ne kadar doya doya yaşayabildik? Sevindirdik mi bir çocuğu, bir mazlumu? Bu sorular uzar gider. Her birimiz bu soruları kendine uyarlamalı ve değişenin yalnızca rakamlar olmadığını kendisine gösterebilmelidir. Peki, gerçekten her son yeni bir başlangıç mıdır?

Hayata pozitif tarafından bakabilmenin altın kurallarından biridir her sonun yeni bir başlangıcı barındırdığına inanmak. Her sonu yeni bir başlangıç, yeni bir yaşam, yeni bir süreç olarak görmek çok önemli. Biten bir şeyi başlayan bir şey olarak algılamak. Yukarıdaki sorgulamaları yapıp, gereken dersleri çıkardıktan sonra böyle bakabilmek çok daha anlamlı ve değerli olur tabi ki. Evet, ''Yeni’nin içinde de kayıplar, acılar, zorluklar, üzüntüler, hayal kırıklıkları var. Ama bu sefer'' Eski’ ‘nin öğreticiliğinden ders almış bir şekilde karşılayacağız ''Yeni’nin sürprizlerini.

Daha olgun, daha dayanıklı, daha anlayışlı ve daha farkında bir şekilde.. Esasen başlangıçlar ve sonlar birbirinden çok da ayrı şeyler değildir. Birbirinin içine geçmiş olgulardır bunlar. Bazen ''Yeni’ ‘ye başlamak insan da bir tedirginlik, bir ikilem hissi yaratsa da kalpteki umutlar içinde hep coşkular, hevesler, arzular, heyecanlar barındırır. H.Cibran der ki; ‘her şey, varlığınızın içinde yarı kucaklaşmış olarak dolaşıp durur; istenen ve korkulan, nefret edilen ve baş tacı olan, takip ettiğiniz ve kaçtığınız. Bunlar içinizde, çiftler halinde hareket ederler. Ve gölge soluklaşıp kaybolduğunda, can çekişen ışık, bir başka ışığa gölge olur. Ve sizin özgürlüğünüz, prangasından kurtulduğunda, daha büyük bir özgürlüğe pranga olur.'' Bitişler başlangıçları, başlangıçlarda bitişleri barındırır içinde her zaman.

Önemli olan her bitişin ardından yeni bir başlangıca umutla, inançla bakabilmek ve her duruma karşı daha hazır olabilmektir. Başarılı ve güzel bir yılın başarılı ve güzel günlerden oluştuğunu unutmamalıyız. Yeni Yıl kendiliğinden güzellikler, iyilikler, başarı, mutluluk getirmez. Her günümüzü bir öncekinden daha anlamlı hale getirmeyi amaçlayarak, yeni şeyler öğrenmeye açık olarak, gülümsemeyi hayat düsturu haline getirerek, birilerine yardım etmenin, moral vermenin hazzını yaşayarak, değerli bir hedefe doğru inançla ilerleyerek, huzur ve sabrımızı geliştirerek,''iyi''insan olmayı her şeyin üstünde tutarak ve tüm bize sunulanlar için takdir ve şükür içinde olarak YENİ YILI güzel ve anlamlı bir hale dönüştürebiliriz ancak...

Yeni yıl ‘da acıların, sıkıntıların, ölümlerin, hastalıkların, açlığın, şiddetin her türlüsünün ama özellikle çocuğa ve kadına olan şiddetin bir önceki yıla göre çok daha az olmasını ve 2016'nın hepimize sevgi, sağlık, bereket ve huzur getirmesini diliyor ve M.Aurelius'un şu sözleriyle noktayı koyuyorum; ''Sanki binlerce yıl daha yaşayacakmış gibi yaşama. Kader, başının üstünde bir kılıç gibi asılı duruyor. Yaşamın boyunca iyi biri olmaya çalış.' 'Sevgiyle kalın...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hoşgeldin 2016" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Kemal TUNCER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Kemal TUNCER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kemal TUNCER Fotoğraf
Psk.Dnş.Kemal TUNCER
Denizli (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi58 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kemal TUNCER'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hoşgeldin 2016' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Aşk Olsun... Aralık 2020
► Benim Hayatım Aralık 2020
► Çocuk ve Kitap Ekim 2017
► Çocuk ve Şiddet Ocak 2017
► Mutluluğun Resmi.. Nisan 2016
◊ Çöktüremiyeceksiniz Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:30
Top