2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Tedavisi Gerçekten Mümkün mü?
MAKALE #16082 © Yazan Psk.Ahmet Sevran POLAT | Yayın Ocak 2016 | 3,550 Okuyucu
Vajinismus tedavisi, diğer cinsel işlev bozuklukları arasından bakıldığında en çok yüz güldürücü sonuçları veren ve başarı oranı en yüksek olan tedavi gurubudur. Öncelikle, vajinismusun tedavi edilebilir geçici bir rahatsızlık olduğunu bilmenizde fayda var. Vajinismuslu kadınlar, tedavide tam bir iyileşme gösterecekleri için de şanslıdırlar. Öyleki bu kişiler tedavi sonrası da vajinismus sorunlarının üstesinden gelmekle de kalmıyor; keyifli, mutlu, sağlıklı bir cinsel yaşantının içine de adım atmış oluyorlar. Vajinismus tedavisinin olabilitesine inanmanız, tedavinin büyük bir kısmını yani %51’ini başarıyla geçmeniz demektir. Ayrıca, vajinismus cinsel terapisinde genellikle hiçbir cerrahi müdahale ve diğer girişimsel müdahaleleri uygulamak gerekmez. Kadının tedavi süreci boyunca herhangi bir ilaç kullanması da istenmemektedir. Bizim üzerinde durduğumuz konu, kişinin vajinismus olmasını gerektirecek ne tür yaşantıların olduğu ve o kişi üzerinde neden bu kadar büyük bir etki yarattığı konusundaki meraklar ve araştırmalar olacaktır. Bu yüzden de tedavi planlaması her vajinismuslu kadına özel ve bireysel olacaktır. Bu konuda maalesef hala bazı yanlış tedavi tekniklerinin ve yöntemlerinin kullanılıyor olması, vajinismuslu hastaların bu tür tekniklerden haberdar olması ve doğal olarak bazı kadınların bu durumdan korkmasına, endişelenmesine ve mantığına aykırı gelmesine bağlı olarak tedavi alma girişimini de ne yazık ki geciktiriyor bu insanların.

Yapılması gereken tek şey kadının iyi bir rehber olacak cinsel terapist bulması, her şeyi açıkça anlatması ve en önemlisi de iyileşme arzusunun olmasıdır. Kadın bunu yapmayı başardığı takdirde, cinsel terapistinin ona önereceği aşk oyunları adı verilen egzersizlerle, kendi kendini tedavi etmesi mümkün olacaktır. Vajinismus tedavisinde hiçbir baskı ve zorlama yoktur. Çiftin tedaviye birlikte gelmesi yaşanan cinsel sorunu tek tarafın sorunu, kusuru değil de çiftin sorunu olarak görmesi, ve bu süreçte erkeğin eşinin yanında olması ona destek olması, sözleriyle eylemleriyle eşine sadık olması ona gerekli güvenli ortamı sağlaması ve onun korkularına saygı duyması tedaviyi daha da verimli kılacak ve tedavi sürecini jet hızına çıkaracaktır.

Vajinismus ertelenecek, geçiştirilecek, aksatılacak ''ha bugün ha yarın olur'' diye beklenecek bir rahatsızlık değildir. Vajinismuslu kadınlarının bir çoğunun yaptığı hatadır bu aslında. Sizler erteledikçe; kaygılarınız, olumsuz düşünce içerikleriniz, başaramama korkunuz, performans anksiyeteniz her geçen gün artacaktır. Üzerine gitmediğiniz korkularınız her geçen gün sizi daha fazla esir almaya meyilli olacaktır. Bu durumla biran önce yüzleşip korkularınızı büyütmeden tedavi olmanızı öneririm. İnsanın doğası gereği belirsizlikler ve bilinmezlikler karşısında korku geliştirir. Her insanın belirsizlik ve bilinmezliklere verdiği tepki farklıdır, kimileri donar kalır, kimileri eyleme geçer, kimileri ise kaçar. Donup kalan, bu durumu görmezden gelmeye çalışıp kaçan bireylerdenseniz, bu durum size kısa vade de belki anlık bir rahatlık hissi verebilir ama uzun vade de pişmanlıklarla dolu bir yaşamın sizi bekleyeceğini sizlere hatırlatmak isterim. Lütfen eyleme geçiniz ve sandığınız gibi korkunç olmayan, aslında aşılması gereken basit o küçük tepecikleri gözünüzde nasıl büyük dağlara dönüştürdüğünüzü fark ediniz. Başlangıç için sadece birazcık cesaret, gerisi kendiliğinden gelecektir emin olun.

Vajinismus, vajinanın bir kusuru, eksikliği ya da hastalığı değildir. Vajinismus yüreğin ve çoğu zaman da beynin bir kusurudur. Vajinismus kader değildir, alın yazısı değildir, tedavisi %100 olan geçici bir rahatsızlıktır buna emin olabilirsiniz.

Psk.Ahmet Sevran POLAT

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus Tedavisi Gerçekten Mümkün mü?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Ahmet Sevran POLAT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın Makaleleri
► Vajinismus Tedavisi Psk.Ali BIÇAK
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.Aysun DEVRAN
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.İlhan BOZKURT
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.Eylem AYRANCI
► Hipnozla Vajinismus Tedavisi Psk.Fatih KİRİŞCİ
► Her Yönüyle Vajinismus Tedavisi Psk.Gülüm BACANAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Tedavisi Gerçekten Mümkün mü?' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Terapi Hakkında Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:24
Top