2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ne Zaman Cinsel Terapiye Başvurmalıyım?
MAKALE #16228 © Yazan Psk.Ahmet Sevran POLAT | Yayın Şubat 2016 | 3,833 Okuyucu
İnsanın cinselliği sadece cinsel organından ibaret değildir. Cinsellikle ilgili düşünceler, duygular ve yerleşmiş temel inançlar vardır. Bireyin cinsellik hakkında sahip olduğu köklü inançlar çoğunlukla hatalı olabilmektedir. Dünyanın her her yerinde bir çok insan hayatlarının bir döneminde cinsel problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Yaşanan cinsel sorunların ortaya çıkmasında kişinin bedensel, psikolojik ya da ilişkinin etkileşimleri etkili olabilir. Cinsel terapiye başvuru zamanı, cinsel problem yaşayan birey ya da çiftin; ilişki, aile, sosyal hayat ve iş hayatı en önemlisi de kendilik değeri üzerindeki etkilerine göre değişkenlik gösterecektir.
Birey ya da çift, yaşadığı cinsel problemi kendi içinde nasıl dengeliyor? Yaşanan bu problem ilişkisinde bir çatışma ortamı yaratmış mı?
Yaşanan bu cinsel uyum sorunu yüzden ilişkisi zarar görmeye başlamış mı?
Sosyal hayatı ve iş hayatı yaşanan bu uyum bozukluğu problemiden ne derece etkilenmiş?
En önemlisi de yaşanan bu cinsel sorun yüzünden kişinin kendine yönelik öz suçlamaları var mı?
Cinsel problemin yaratmış çekim ile; kendilik değerini kaybetmiş, özgüveni düşük, kendini yetersiz hissediyor mu?
Yaşanan cinsel problem karşısında çaresizce kalıp geçmesini mi bekliyor? Cinsel terapiye gidip gitmeme konusunda sorgulamalar başlamış mı?.
Cinsel sorun tıbbi veya biyolojik bir nedene bağlı ise, tedavisi ilaç veya diğer tıbbi tedaviler olacaktır. Bu durumda tedaviyi, ürologlar, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ya da psikiyatristler yaparlar. Eğer cinsel sorun psikolojik etmenlerle ilişkili ise veya tıbbi bir nedene bağlı olarak gelişmiş olsa bile psikolojik etmenler durumu ağırlaştırmışsa, cinsel terapiler uygulanmalı ya da ilave edilmelidir.
Eğer siz de hayatınızın bir bölümünde yukarıda bahsi geçen ve daha bahsedilmemiş bir çok sorgulamadan dolayı işlerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız, bu alanda hizmet veren; bilgisi, tecrübesi, rahat, güvenilir, yargılamaların olmadığı, açık, sade, anlaşılır bir dilin kullanıldığı, utanç duygusunun ve hiçbir kısıtlamanın altında kalmadan kendi özel yaşamınız ve cinsel yaşam öykünüzün seyrine ilişkin olup bitenleri özgürce ifade edebileceğinizi düşündüğünüz en yakın bir cinsel terapistle bağlantıya geçmenizi öneririm. Çünkü ”hiç bir dert dermansız değildir”..
Şayet ertelediğiniz, geçiştirip durduğunuz, yarın belki düzelir ya da gittikçe iyiye gider dediğiniz her cinsel sorun, sizin korkularınızı ve kaygılarınızı her geçen gün daha da arttırma, yükseltme olasılığı oldukça yüksektir. Yüzleşemediğiniz her korku, sizin önünüze ertesi gün ödenmemiş bir fatura olarak gelmeye devam edecektir. İlk zamanlarda yaşanan bu cinsel uyum sorunlarını, halletmekte zorlandığınız bu ufak tepecikleri bir Everest dağına dönüştürmeden (ki everest dağına dönüşmüş sorunlar dahi tedavi edilebilirler) yaşanan sıkıntıya fazla prim vermeden kolaylıkla atlatabilirsiniz. Yaşanası mutlu ve keyifli dolu dolu bir cinsel yaşam varken, güzel senelerinizi boşa harcamadan çevrenizdeki en yakın bir cinsel terapistle bağlantıya geçmenizi ve tedavi için başvurmanızı öneririm. Korktuğunuz şeyler gerçekten sandığınız kadar korkunç değildirler. Aslında ortada sandığınız kadar korkunç bir durum da yoktur, sadece biraz farkındalık ve cesaret başlangıç için yeterli olacaktır. Korkularınızla yüzleşmeden yaşanan cinsel problemlerin kendiliğinden geçmesini bekliyorsanız; sizlere kötü bir haberim var ”boş ve anlamsız bir bekleyiştir bu.”

Ahmet Sevran Polat
Uzman Klinik Psikolog & Cinsel Terapist
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ne Zaman Cinsel Terapiye Başvurmalıyım?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Ahmet Sevran POLAT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın Makaleleri
► Psikoloğa Ne Zaman Başvurmalıyım? Psk.Aylin GÜNDOĞDU
► Terapiye Gitmek Psk.İclal ESKİOĞLU AYDIN
► Çocuğunuzun Terapiye İhtiyacı Var mı? ÇOK OKUNUYOR Psk.Meral YÜNCÜLER
► Kimler Bireysel Terapiye Başvurabilir Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ne Zaman Cinsel Terapiye Başvurmalıyım?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Terapi Hakkında Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:53
Top