2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi
MAKALE #16280 © Yazan Dr.Mehmet PORTAKAL | Yayın Şubat 2016 | 4,475 Okuyucu
BEL VE BOYUN SAĞLIĞI iÇiN 3 BOYUTLU UYGULAMA ROBOTİK VE BiLGiSAYAR KONTROLLÜ TEDAVİ

Bel ve boyun sağlığı için günümüzde ameliyatsız yeni yöntemler gelişiyor. Bu tedavilerin en sonuncusu; antalgic traksiyon yöntemi olarak bilinen "Spinal Dekompresyon Cihazı"

AVANTAJLARI

Kişinin omurga yapısına göre sadece sorunun olduğu bölgeye odaklanarak, bilgisayar kontrolünde, yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemi.
Yüksek başarı oranına sahip bir cihaz.
Araştırmalar % 90 oranında yüz güldürücü sonuçları göstermektedir.
Kişinin anatomisine ve fıtığın özelliklerine göre 3 boyutlu robotik uygulama ile yan etkisiz ve kısa sürede disklere binen yükü ve sinir basısını ortadan kaldırarak basınç azalmakta ve omurga normal sağlığına kavuşmaktadır.

HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR?

Bel ve boyun fıtığı
Omurilik kanal darlığı
Skolyoz- Omurga eğriliği
Boyun ve bel düzleşmesi / Kas gerginliği
Disklerde dejenerasyon
Bel kayması
Romatizmal ağrılar
Bel ve boyunda sinir sıkışmaları

Seanslar için yarım saat ile 1 saat arasında bir süre ayırmanız gerekiyor. Ortalama 10 seans tedavi gerekiyor ve tedaviler doktor, fizyoterapist ve bilgisayar kontrolünde kişiye göre planlanmaktadır.

Boyun Fıtığından Korkmayın !

Boyun omurları arasında bulunan disklerde bazı şartlarda fıtıklar oluşabilir. Hareketsiz yaşam, kaslara aşırı yüklenme, bilinçsiz şekilde yapılan spor, uzun süre araba kullanma, vücuda uygun olmayan yatak, sandalye ve masa kullanımı fıtığa zemin hazırlar. Baş öne eğik olarak masa başında çalışanlar, sekreterler, öğretmenler, uzun süre bilgisayar ve telefon kullananlar, ev işleri, dikiş nakış, temizlik, perde asma, cam silme gibi işlerle uğraşanlar risk altındadır.

Boyun fıtığında ağrı, sadece boyunda değil bazen kürek kemiği üzerinde veya göğüs bölgesinde yoğunlaşabilir. Sinir kökü sıkışması ile kola ve ele yayılan şiddetli ve yanıcı ağrı, uyuşma, karıncalanma, ileri olgularda da el veya kolda kas güçsüzlüğü görülebilir. Ağrı boyun hareketleri, öksürme, hapşırma ile artabilir
Boyun ve omuz bölgesinde olan ve kollara yayılan her ağrı, her rahatsızlık şüphesiz boyun fıtığı demek değildir. Bu konuda yukarıdaki şikayetleri devam eden hastanın bu konunun uzmanına başvurmasında yarar vardır. Çünkü muayene bulguları gerek hastalığı saptamada, gerekse tedavinin yönlendirilmesinde oldukça önem taşımaktadır.


Bu rahatsızlığı olan kişilerin günlük yaşantısında yapması gereken bazı düzenlemeler:
  • Çalışmanıza sık ara verin. Masada veya arabada otururken kısa aralar verip ayağa kalkın, kısa yürüme ve gerinme egzersizleri yapın.
  • Çalışma koltuğunuzu ve bilgisayarınızı ayarlayın. Otururken baş ve boyun doğru pozisyonda olmalıdır, özellikle uzun süre baş eğik pozisyonda çalışılmamalıdır.
  • Özellikle gençlerin spor faaliyetlerinde, futbolda başla yapılan vuruşlar boyun fıtığına neden olabileceğinden, kasların güçlenmesine yönelik hangi sporları yapıp hangisinden kaçınması gerektiğini doktoruyla birlikte planlamalıdır.
  • Çok sayıda veya kalın yastıkla yatmayın, televizyon izlerken kanepenin koluna başınızı dayayıp uyuyakalmayın.
  • Telefonun ahizesini omuz ile boynunuzun arasına sıkıştırarak konuşmayın.
  • Germe ve güçlendirme egzersizleri yapın. Omurga sağlığı için yürüyün ve yüzün.
  • Ağrılarınız tamamen geçse bile egzersizlerinizi hergün düzenli olarak yapmayı ihmal etmeyin.

    Boyun fıtığı ihmal edilmeyip tedavisi için erken davranıldığında kısa sürede şikayetlerin azaldığı bir rahatsızlıktır. Boyun ağrısı çekenlerin vakit geçirmeden bir fizik tedavi rehabilitasyon uzmanına başvurmaları ve onun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri uygun olacaktır.


    AMELiYATSIZ KURTULABiLiRSiNiZ!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Mehmet PORTAKAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Mehmet PORTAKAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet PORTAKAL Fotoğraf
Dr.Mehmet PORTAKAL
Konya
Doktor "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet PORTAKAL'ın Makaleleri
► Boyun Fıtığı ve Tedavisi Fzt.Cihat SEYREK
► Boyun Düzleşmesi ve Tedavisi Fzt.Cihat SEYREK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ozon Tedavisi Şubat 2016
► Obezite Şubat 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:54
Top