2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ozon Tedavisi
MAKALE #16282 © Yazan Dr.Mehmet PORTAKAL | Yayın Şubat 2016 | 3,947 Okuyucu
İlkbahar mevsimine girdiğimiz bugünlerde vücut direncimizi arttırmanın, eğer fazla kilomuz varsa yaz gelmeden ideal kilomuza kavuşmanın, kış aylarında hareketsizlikten etkilenip yaşlanmaya başlayan cildimizi selülitten korumanın ve vücudumuzu toksinlerden arındırmanın tam zamanı…

Değişik yöntemlerle uygulanan oksijen ve ozon tedavisi bu alanlarda da etkin çözümler sunmakta, yaşam kalitenizi yükselterek kendinizi iyi hissetmenizi en doğal şekilde sağlamaktadır.

Özellikle güneşten gelen zararlı ışınları emerek, yeryüzüne inmelerine engel olan atmosferin stratosfer tabakasındaki ozon, oksijenin yüksek enerjili halidir. Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ozonun dünyadaki yaşam için ne denli önemli olduğu son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Dünya için bu kadar önemli olan ozon, tıp dünyasında da günden güne çok daha önemli bir yer edinmektedir. Ozon gazı, tıpta hastalıkların tedavisinde 150 yıldan fazla zamandır, yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere “ozon tedavi” denilmektedir.

Ozon tedavisi ile vücudumuzda oluşan değişiklikler şunlardır:

Kas, eklem bozuklukları ve romatizmal hastalıklarda; Ozon terapi, eklem harabiyetini önler ve onarır. Eklemlerde aşınma ve kireçlenmelerde ozon tedavileri hem eklem içinde hava yastığı oluşturur, hareketleri kolaylaştırır, hem de eklem şişkinliğini azaltarak ağrıyı giderir. Ayrıca kıkırdak dokunun yeniden tamir edilmesini sağlar. Romatoid artrit gibi bağışıklık sisteminin de etkilenmesiyle ortaya çıkan hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden diğer medikal tedavilerle kombine edildiğinde gözle görülür iyileşmeler gözlenmektedir. Ayrıca yoğun kas ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları ile seyreden ve çok yaygın rastlanan bir hastalık olan fibromiyaljide ve diğer kas romatizmalarında da ozon başarılı tedavi yöntemlerinden biridir.

Ağrıların Giderilmesi; Herhangi bir hastalık olmaksızın sağlıklı insanlar da çeşitli nedenlerle ağrı hissedebilmektedir. Bunun nedeni yorgunluk, stres ya da başka bir etken olabilir. Ozonun etkisiyle bu ağrılar oluşmamakta ve oluşanlar da giderilmektedir. Ayrıca kanser ağrısı, diyabet, yaralanma, yanık, kesik gibi travmalar sonucu oluşan veya psikolojik kaynaklı ağrılar da ozonla tedavi edilebilmektedir.

Zayıflama ve Cilt Sağlığı; Ozon tedavisi metabolizma üzerine oluşturduğu etkiler aracılığı ile kilo sorunlarını giderebilmektedir. Metabolizması yavaş, çok kolay kilo alan ve vermekte zorlanan kişilerde ozon tedavisi ideal vücut ağırlığının sağlanması ve korunmasında en büyük yardımcılardan bir tanesidir. Ayrıca özellikle ozonun içeriği olan yüksek enerjili oksijen sayesinde deri hücrelerinin canlanması ve gençleşmesi sağlanmakta, selülit sorunları da çözüme kavuşmaktadır. Deri kan dolaşımını arttırarak cilt yenilenmesini, sıkı ve pürüzsüz görünüm oluşmasını sağlar; daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt oluşur.

Ozon Tedavisi ile Kendinizi Çok Daha Genç Hissedebilirsiniz; Ozon hücre ve dokulara giden kan dolaşımını arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyon hastalıklarında direnci arttırır. Kan ve lenf sistemini temizler. Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini arttırır. Hormon ve enzim üretimini normale döndürür. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir.
Depresyon ve Sıkıntıyı Ferahlatıcı Etkisi Vardır; Stres hormonu olarak bilinen adrenalin seviyesini düzenleyerek genel bir sakinlik sağlar. Depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur.

Kronik Yorgunluğun Giderilmesi; Çağımızda birçok kişinin ortak derdi olan sürekli olarak kendini yorgun, bezgin hissetme durumu ozon yardımıyla giderilmektedir. Ozonun verdiği etki ile yorgunluğa neden olan kimyasal reaksiyonlar önlenmektedir. Yüksek enerjili oksijen, insanların kendilerini zinde ve sağlıklı olarak hissetmelerini sağlamaktadır. Bu geçici bir hissediş değil, tedavi sonrasında da devam eden bir durumdur.

Saç Dökülmesinde Ozon Terapi; Kafa derisine yapılacak uygulamalarla, kan akımı ve oksijenlenme artarak saç üreten foliküller uyarılır ve saç dökülmesinde başarıyla kullanılır.

Oksijen-Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Tedavide kullanılan ozon gazı, medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilir. Meydana gelen ozon, tedavide daima oksijen ile karışım halinde kullanılır. Medikal ozon; %5 ozon (aktif-yüksek enerjili oksijen) ve %95 oksijen karışımından oluşmaktadır.

Tedaviyi uygulayan doktor, bilgileri ve deneyimleri ile her hasta için uygun ve gerekli olan ozon tedavi uygulama yöntemini, dozunu ve sıklığını planlamalıdır. Yöntemler; eklem içine, cilt altına, kas içine, damar yoluyla kan yıkama, vücut boşluklarına, solunum, torbalama (el ve ayakların koruyucu içine alınması), saç ozonlaması veya ozonlanmış yağ-sıvıların haricen uygulanması veya içilmesi şeklinde olabilir.

Oksijen-ozon tedavilerinde bir kür; ortalama 5-10 seanstan oluşmaktadır ve seans süreleri 5 ile 30 dakika arasında değişmektedir.

Tedavi başlamadan önce ozon tedavisinin size uygun olup olmadığını gösteren gerekli testler mutlaka yapılmalı ve tedavi ona göre programlanmalıdır.

Oksijen-ozon tedavisi güvenilir ve doğal bir tedavi yöntemi olup, uygun kişiye doğru uygulandığında yan etkisi yoktur. Ozon terapi oldukça pratik ve yararlı bir tedavi yöntemi olarak yıllardır başarı ile uygulanmaktadır.

Hareketli, dinamik, ağrısız ve üretken bir yaşam sürdürmeye devam etmek istiyorsanız ozon tedavisinden yarar görebilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ozon Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Mehmet PORTAKAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Mehmet PORTAKAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet PORTAKAL Fotoğraf
Dr.Mehmet PORTAKAL
Konya
Doktor "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet PORTAKAL'ın Makaleleri
► Ozon Tedavi Nedir. Ortopedide Ozon Tedavisi Op.Dr.Ahmet Ümit SABANCI
► Ozon Terapi Dr.İlker SOLMAZ
► Ozon Sauna Dr.Mustafa KÖSEAHMETOĞLU
► Hayata Destek Ozon Dr.Mustafa KÖSEAHMETOĞLU
► Ozon Tedavisinin Tıptaki Yeri Dr.Levent KARAFAKI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ozon Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Obezite Şubat 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:01
Top