2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikolog Ücretleri ve Terapi Fiyatları Ne Kadar
MAKALE #16366 © Yazan Psk.İlhan BOZKURT | Yayın Mart 2016 | 32,387 Okuyucu
Psikolojik yardım almak isteyen bir çok kişinin temel sorunlarından biri yüksek psikolog ücretleri ve terapi fiyatlarıdır. Bu nedenle de insanlar en ucuz psikolog ve terapi fiyatlarını araştırma yoluna gitmektedirler.

Psikolog ücretleri ve terapi fiyatları neden yüksek

Öncelikle psikolog fiyatlarının yüksek olması ile alacağınız hizmetin kalitesi arasında doğrudan bir ilişki olmadığını belirtmek gerekli. Çünkü terapi ücretlerini belirleyen sadece psikolog değildir. Psikolojik yardım hizmetinin verildiği mekan için ödenen kira, psikoloğun bir işyerinde ücretli olarak çalışmasına bağlı olarak iş yerinin aldığı pay, merkezde çalışan kişi sayısı, ödenen vergiler ve terapi merkezinin bulunduğu konum, psikoloğun ünvanı ve mesleki eğitim düzeyi, tecrübesi gibi çeşitli faktörler psikolog ücretlerini ve terapi fiyatlarını belirlemektedir. Örneğin Nıışantaşı veya Etilerdeki bir terapi merkezi Esenyurttaki bir terapi merkezine göre pahalı olacaktır. Psikolog terapi ücretlerini etkileyen bir diğer faktör ise hizmet aldığınız psikoloğun eğitim düzeyi, ünvanı ve mesleki kariyeridir. Yeni mezun bir psikolog ile 10 yıllık tecrübeye sahip bir Uzman Klinik Psikologun ücreti aynı olmayabilir.

Psikolog terapi ücretleri ne kadar

Ülkemizde psikolog terapi ücretlerini ve fiyatlarını belirleyen ortak bir mekanizma veya resmi bir meslek odası yoktur. Fiyatları kişiler kendileri belirlemektedir. 2016 yılı itibari ile yaptığımız saha gözlemlerine göre psikolog terapi ücretleri aile ve evlilik terapisi, bireysel terapi, grup terapisi, çocuk ve ergen terapisi, cinsel terapi, kişilik ve zeka testi şeklinde ücretlendirilmektedir. Bu sınıflamaya göre:
Bireysel terapi ücretleri ortalama: 90TL ille 300TL
Evlilik ve aile terapisi: 90TL ile 300TL
Çocuk ve ergen terapisi 90 ile 300TL
Grup terapisi kişi başı 50TL ile 150TL arası
Cinsel terapi: 90 ile 300TL arası
Kişilik testi: 75 ile 200TL arası
Zeka testi: 75 ile 250TL arası değişmektedir.

Online terapi ücretleri

Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan online terapi ve psikolog fiyatları ucuz ve düşük ücretli terapi almak isteyenler tarafından da tercih edilmeye başlanmıştır. Yüksek terapi fiyatları nedeniyle terapi alamayan kişiler bu yöntemi denemeye başlamışlardır. Online terapi ücretleri yukarıda verdiğimiz listedeki yüz yüze terapi ücretlerine göre %50 ye varan oranlarda daha uygun fiyatlı olabilmektedir. Online terapi fiyatları da uygulayıcıya ve uygulanan yönteme göre değişiklikler göstermektedir. Örneğin skype üzerinden canlı görüntülü görüşme, yalnızca online yazışma, e-posta ile danışma, telefonla sesli görüşme şeklinde çeşitli uygulama yöntemlerine göre fiyatlar değişmektedir. Yine online uygulanan kişilik testleri de yüz yüze uygulanan kişilik testlerine göre hem daha kolay uygulanabilmekte hem de daha ekonomik olabilmektedir. Bu nedenlerle insanlar son zamanlarda daha ekonomik olan online terapi hizmetlerini de tercih etme eğilimi göstermeye başlamışlardır.

Sonuç

Görüldüğü gibi psikolog fiyatları insanlara biraz yüksek gelebilmekte ve bu nedenle ucuz veya ücretsiz terapi arayışına girmelerine neden olmaktadır. Ancak her hizmetin olduğu gibi psikolojik danışma ve terapi hizmetlerinin de bir bedeli vardır. Alınan tıbbi hizmetler ya da eğlence hizmetleri karşılığında ödenen yüksek fiyatlar düşünüldüğünde ortalama 60 dakikasını size ayıran bir psikolog için yukarıdaki fiyatlar aslında çok yüksek fiyatlar değildir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Psikolog Ücretleri ve Terapi Fiyatları Ne Kadar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İlhan BOZKURT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İlhan BOZKURT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlhan BOZKURT Fotoğraf
Psk.İlhan BOZKURT
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlhan BOZKURT'un Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Psikolog Ücretleri ve Terapi Fiyatları Ne Kadar' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus ve Tedavisi Eylül 2010
► Kişilik Testleri Eylül 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:55
Top