2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kozmetik Diş Hekimliği ve Mükemmel Gülüş
MAKALE #16466 © Yazan Dt.Şule ÜNAL | Yayın Nisan 2016 | 3,159 Okuyucu
Google'da mükemmel gülüşü nelerin oluşturduğu hakkında hızlı bir arama yaptığımda bir çok seçenek karşıma çıkmaktadır.

Neden bu kadar farklı açıklaması var? Çok fazla izahı var çünkü bir insanın mükemmeli diğer insandan tümüyle farklıdır. Diğer bir anlatımla; mükemmel gülüş her kişi için benzersizdir.Ve mükemmel gülüşü yaratmak için kişiye özel bir dikkat gerektirir. Yüz ve dental estetiğin bütün olarak kavranması ve dizayn edilmesini kapsar. Mamafil, kozmetik diş hekimliği ve gülüş tasarımı ile herkes mükemmel gülüşü elde etmeyi istemektedir.
Basitçe ele aldığımızda; kozmetik diş hekimliği daha çekici bir görünüş elde etmek için kişinin dişlerinde ve gülüşünde pozitif değişiklikler yapmaktır. Uzun yıllardır diş hekimliği dişleri onarma ve protez yapma işlemlerine sıkı sıkıya bağlı idi. Günümüzde durum tamamen değişti ve kozmetik işlemlerini de içermeye başladı.

Daha önemlisi kozmetik diş hekimliğinin amacı sadece dişlerin görünüşüne ve gülüşe olan ilgisinin yanında; dişlerin ve gülüşün değişimi ile yüzün diğer kısımlarınında görünüşünü daha güzel hale getirmektedir. Kozmetik diş hekimliği işlemleri çoğu zaman inanılmaz derecede güvenli, hızlı ve koruyucu işlemlerle kişileri daha genç ve çekici hale getirir.

Mükemmel gülüşün ne olduğunun tek ve standart bir tanımı olsa elde etmek çok daha kolay olurdu. Ama mükemmel gülüş spesifik olarak kişinin yüzünde tek ve benzersizdir.

Kozmetik diş hekimi kendi heykelini yontarken mükemmel gülüşde simetrinin önemini bilmelidir.

Mükemmel gülüş; dişler , yüz formu ve her bir hastanın psiko-sosyal yönü arasında uyum olmalıdır. İşin tuhafı; dişler simetrik olduğunda da bu çözüm olmayabilir . Dişler ağız içinde simetriktir ama yüzün diğer kısımlarının asimetrik yapısı ile çatışmaktadır. Sonuç olarak; becerikli kozmetik diş hekimi mükemmel gülüşü bir heykeltraşın heykelini yontması gibi estetik olarak kabul edilen dengeyi sağlar.

Tabi ki, gülüşün nasıl gözalıcı olacağı çok büyük gayret gerektirir. Dudaklar,dişler ,dişetleri,yüz bunu sağlamakta çok büyük role sahiptir. Gülüşün genişliği yüzün genişliğinin yarısı olmalıdır, daha dar olduğunda doğru denge oluşmaz.

Alt ve üst dudaklar simetrik olmalıdır.Üst dişler dominanttır, alt dişlerin az bir kısmı görünür. Tüm görünen dişler ,tabiki, düz olmalıdır.Parlak,beyaz dişler inanılmazdır ama abartılmaması çok önemlidir.Tüm bunlardan önemlisi , MÜKEMMEL GÜLÜŞ TAMAMEN DOĞAL OLMALIDIR .
Gülüş tasarımında çok ufak dokunuşlar dramatik etkilere neden olabilir. Peki,mükemmel gülüşe sahip olmamıza neler engel olur?

♦ Renk değişimleri: Lekeler ve renk değişimleri dişlerin güzel görüntüsünü bozar. Dişlerin beyazlatılaması her zaman bir seçenektir. Kalıcı bir renk ve form değişikliği istendiğinde laminate veneer lar düşünülür.

♦ Diş boşlukları: Mükemmel gülüşte dişler muntazam sıralanmıştır. Çok fazla aralanmalar boşluğa neden olur yada çok yakın olmaları çapraşıklık oluşturur. Köprü ve implantlar bu boşluğu kapatmada yardımcıdır.

♦ Çatlak veya kırık dişler: Çatlak, kole bölgesi hasarlı veya kırık dişler gülüşün tüm etkisini bozar. Porselen laminate veneerlar veya kompozit dolgularla hemen düzeltilebilir.

♦Düzensizlik: Bazen dişler diğerinden uzun veya kısa olabilir, bu durumda gülüş mükemmellikten uzaklaşır.
Kozmetik diş hekimliği bana göre sadece hastanın gülüşünü iyi hale getirmenin yanında tüm hayat kalitesini artırmaktadır. Gülüşümüz günlük iletişimlerimizde çok önemli bir yere sahiptir.Bu hem profesyonel hayatımızda hemde kişisel ilişkilerimizde gözleyebiliriz. Gülüşümüzde veya dişlerimizde olumsuz bir durum olduğunu düşündüğümüzde çevremize dostane, samimi olmayan bir izlemin veririz.

Dişleriniz ve gülüşünüz mükemmel hale geldiğinde bu problemimizin kendimize güvenimizi ve saygımızı etkilediğimizi o zaman daha iyi anlarız. Mükemmel olmayan bir gülüşü saklamakta çok kolay değildir.

Tüm bunlara rağmen gülüşümüzü mükemmel hale getirmezsek nereye gidersek gidelim, ne yaparsak yapalım bizimledir. Gülerken elimizi ağzımıza kapattığımızda aslında daha çok dikkati çekeriz .
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kozmetik Diş Hekimliği ve Mükemmel Gülüş" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Şule ÜNAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Şule ÜNAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dt.Şule ÜNAL
Ankara
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Şule ÜNAL'ın Makaleleri
► Gülüş Tasarımı Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Gülüş Tasarımı Dr.Dt. Emek ERDEM
► Diş Beyazlatma ve Gülüş Dizaynı Dt.Ülkü KOLOĞLU
► Gülüş Tasarımında Fasiyal Analiz Prof.Dr.Dt. Tosun TOSUN
► Kişiye Özel Gülüş Tasarımı Dt.Erkut AKÇALI
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Radyasyon ve Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Estetik Diş Hekimliği Dt.Şule ÜNAL
► Koruyucu Diş Hekimliği Dt.Medet BENLİ
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Cenap ADAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kozmetik Diş Hekimliği ve Mükemmel Gülüş' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Diş Hekimliği Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:04
Top