2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bakış Estetiği - Bademgöz Estetiği - Lazerle Göz Kapağı Estetiği
MAKALE #16493 © Yazan Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ | Yayın Nisan 2016 | 4,804 Okuyucu
Bakış estetiği nedir?

Göz ve çevresine yapılacak çeşitli medikal ve cerrahi işlemlerle daha genç görünmek mümkün. Kişiye özel bakış estetiği tasarımı ile artık istediğiniz gibi görünmek sizin elinizde.. Gözlerimiz dış dünya ile iletişimi sağlayan bir pencere ise de güzel ve anlamlı bakışlarla ifade kazanmaktadır. Ve yüzde en dikkat edilen ve ilk iletişim yapılan yer olmasından dolayı çok daha özel bir konuma sahiptir.

Gözlerimiz sadece güzel görmek için değil; güzel görünmek için de özellik taşır. Çünkü gözlerimiz yüzümüzdeki ifadenin en önemli görevini taşımaktadır. Bunu yüzdeki diğer alanlar ile uyum yaparak gösterirler. Kaşlarımızın yapısı, göz kapaklarımızın duruşu, gözlerimizin çekikliği, alt göz kapaklarının duruşu hatta yanak elmacık kemiği yapısı bile gözlerimizin anlamını daha iyi ifade etmesine hizmet etmektedir. Sağlıklı görüş ve görünüş için tüm bu yapıların uyum içinde olması gerekmektedir. Tüm göz çevresi daha estetik göründüğünde istediğimiz ifade ortaya çıkar. Ve bu sayede daha genç daha enerjik daha canlı bakışlara sahip olurken aslında kişiye özel tasarım ile çok doğal sonuçlar elde edilmektedir. Bakış estetiği ile kişiye özel tasarımları tedavilerimizde sık olarak kullanmaktayız ve bu sayede daha estetik ve sağlıklı sonuçlara ulaşmaktayız.. Tedavimizi planlarken hastamızın istedikleri ile ve bu tedavilerin uygunluğu değerlendirilmekte ve tedavi planı hastamız ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Bazı hastalarımız daha etkileyici bakışlar isterken özellikle genç bayanlar daha çekik gözlere sahip olmayı istemektedir. İleri yaşlarda bu istekler daha enerjik ve canlı bakış istekleri olarak değişmektedir. Tedavimizi planlarken kaş estetiği, üst ve alt göz kapağı, badem göz estetiği ve orta yüz germe işlemleri bir bütün olarak değerlendirilmekte ve aynı seansta tedaviler gerçekleştirilmektedir. Ancak tüm tedavilerde göz çevresi göz kapakları estetiği tedavimizin ana temelini oluşturmaktadır. Lokal anestezi ile gerçekleştirdiğimiz bu işlemlerle birlikte göz altı ışık dolgusu, botoks,göz altı torbaları alımı ve göz altı morlukları da kombine olarak tedavi edilmektedir.

Gözlerimiz dünyaya açılan pencere diyoruz ya kişinin iç dünyasına açılan pencere de göz ışığı göz nurundan yansımaz mı? Kişi aynaya bakınca kendini daha güzel ve sağlıklı gördüğünde hayata bakış da daha mutlu ve anlamlı olacaktır..

Yüzümüz bir bütündür. Gözler, kaşlar, alın, burun, dudaklar, yanaklar bize bir ifade verir. Bu ifadede en alttaki çatıyı oluşturan kemik dokusundan başlayarak kaslar, yağ tabakasının durumu, cildimizin sağlığı, sistemik hastalıklarımız, sigara alkol kullanımı, yaşam tarzımız ve yaptığımız işe kadar bir çok etken önem taşır. Tabi ki burada etkimizin neredeyse hiç olmadığı yer kemik dokusudur. Ancak hastalık durumlarında mesela guatr hastalığına bağlı gözün daha dışarıda durması gibi durumlarda buraya yapılacak işlemlerle yüz görünümünü düzeltebilmekteyiz. Ancak güzellik ve estetik amacıyla yaklaşımlar kemik dokusunun üzerindeki diğer dokulara olmaktadır.

Göz çevresine yapılacak işlemlerde ameliyat veya medikal müdehaleler büyük önem taşır. Burada yapılan tedavi göz sağlığını bozmayacak tam tersine daha iyi bir görüş sağlamak için olmalıdır. Göz çevresine uygulanacak dolgu müdehaleleri sadece göze uygun göz için üretilmiş olmalı ve uygun yere yerleştirilmelidir. Göz altına verilecek göz altı ışık dolgusunun yanaklarda çöküklüğü tedavi için kullanılan dolgu ile etkileşim yapıp yapmayacağına dikkat edilmeli ve uygun ürünler seçilmelidir. Çünkü yanak bölgesi dolgu uygulamalarının etkileri doğrudan göze yansımakta ve uygun olmayan ürünler göz için sağlıksız olabilmektedir.

Göz altına uygulanacak ürün olarak mutlaka geçici olan dolgular tercih edilmelidir. Kalıcı veya yarı kalıcı olanlardan kaçınılmalıdır.

Kaş ve kaz ayağı bölgesine uygulanacak dolgu ve botoks tedavilerinde buradaki anatomiye çok dikkat edilmelidir. Yanlış kas tedavileri göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilmektedir.

Göz, elmacık kemikleri, dudaklar bir uyum içinde olması düşünülürse kullanılan ürünlerin vücuda zararı olmayan, vücutla uyumlu ve ayrıca birbiri ile uyumlu ürünler olması gerektiği unutulmamalıdır.
Hastamızı genel yüz sağlığı olarak ele aldığımız ve değerlendirdiğimiz düşünülürse dudak dolgusu dahil ne olduğunu bilmedikleri, adını öğrenip araştırmadıkları ve yeni steril olarak açılıp uygulandığına dikkat etmedikleri hiç bir ürünü yaptırmamaları konusunda uyarıda bulunmak gerekir.

Uykusuzluk, ani aşırı kilo kaybı, sigara kullanımı gibi pekçok etken de yüz ve vücut sağlığımızda önemlidir. Yaşam koşullarımızı daha dikkat ettiğimizde zaten sorunun çoğunu çözümlemiş oluyoruz.

Bademgöz estetiği nedir?

İfademizi belirleyen gözlerimiz aslında bizim sağlığımız hakkında da bilgiler verir. Gözlerimizin güzel gözükmesi ve daha sağlıklı görünümde olması bazı anatomik nedenlere bağlıdır. Gözkapaklarının iç ve dış kısımlarınn duruşu burada büyük paya sahiptir. Göz kapağı dış köşesi iç köşesine göre daha yukarıda ve belli bir açı ile sonlanır.

Ancak bazı genetik durumlarda gözkapakları dış kısmı daha aşağıdadır. İç köşe ile aynı hizada olabildiği gibi bazen de daha aşağıdadır. Ayrıca gözkapaklarının dış köşesi belli bir açıda ve keskindir. Bu köşe anotomik nedenlerle veya yaş ile gevşediğinde yuvarlak bir görüntü alır ve bu durum gözkapağında gevşeklğin habercisidir.
Bu durumlarda kişi daha üzgün, yorgun bir ifade kazanır. Ve bu durum her yaşda sorunlara neden olabilir. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ‘’bademgöz estetiği’’ bu durumlarda başvurduğumuz tedavi şeklidir. Lokal anestezi altında küçük bir kesiden gerçekleştirdiğimiz ameliyat yaklaşık yarım saat sürer. Burada yapılması gereken dokuların gevşekliğine göre ameliyat planı çıkarılmalı ve dokular yeni belirlenen periost alanına asılmalıdır. Sadece göz kapağının dış bölgesinden yaklaşık 1cm lik bir alanı uğuşturarak yaptığımız bu cerrahi tedavi yine bu bölgede 3-4 dikişle sonlandırılmaktadır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıdığında dikiş alımı gerekmesede dokuların daha iyi iyileşmesi için dikişler 5. günde alınmalıdır.

‘’Bademgöz estetiği’’ ameliyatında önemli olan mevcut dokuların durumlarının çok iyi değerlendirerek uygun hastaya uygun tekniklerle operasyonu gerçekleştirmektir.

Lazerle göz kapağı estetiği nedir?

Göz kapağı estetik operasyonları ; Üst ve alt göz kapaklarından torbalanmış yağların, gevşemiş ve buruşmuş derinin fazlasının alınması sonucu kişiye genç ve canlı bakış kazandırdığı gibi göz kapaklarındaki kırışıklıkların giderilmesinde bilinen en etkili işlemdir. Göz çevresindeki diğer kırışıklıkların giderilmesi veya kaşın kaldırılması için ek işlemler gerekir. Göz kapağı estetiği tek başına veya yüz germe, kaş kaldırma, elmacık kemiklerin belirginleştirilmesi, sarkan yanak dokularının düzeltilmesi, kırışıklıklara dolgu enjeksiyonu, Botox uygulaması gibi birçok başka işlemle birlikte yapılarak yüzün gençleştirilmesi sağlanır. Ve tüm bu uygulamalar aynı kapak estetiği açıklığından yapılabilir, farklı bir kesi daha yapmayı gerektirmez.

Yüzde yaşlılık belirtileri ve bozulmalarının en erken görüldüğü bölge göz çevresidir. Orta yaş ve üzerinde, bazen de genç yaşlarda ortaya çıkan alt ve üst göz kapağı estetiği sorunları, kişiyi olduğundan daha yaşlı, yorgun göstermekte, bakışlardaki canlılık ve dinamizmi azaltmaktadır. Üst gözkapağında oluşan gevşeme, sarkma ve kat oluşumlarının, alt göz kapağında şişkinlik ve torbalanma,deri sarkması ve oluşan derin çizgilerin ortadan kaldırılması için yapılan cerrahi işlemlere göz kapağı estetiği diyoruz.

Göz kapağı estetiği uygulaması, risksiz, rahatlıkla yaptırılabilen, etkileyici sonuçlar ortaya koyan gözçevresi gençleştirme operasyonudur. Bu nedenle göz kapağı operasyonu geçiren kişi, bunu gizleme kaygısı taşımaz. Göz kapağı sorunundan kurtulan hasta, uzun yıllar geçmesine rağmen genç, etkileyicigöz çevresine ve bakışlara sahip olmanın rahatlığını hisseder.

Tüm bu işlemler uygulanırken ameliyata başlama ve ameliyat sırasında radyofrekans cihazı kullanıldığında dokular daha erken iyileşmekte ve morarma riski minimal olmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bakış Estetiği - Bademgöz Estetiği - Lazerle Göz Kapağı Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şeyda ATABAY YILDIZ Fotoğraf
Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ
İzmir
Doktor "Göz Hastalıkları"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ'ın Makaleleri
► Göz Kapağı Estetiği Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Göz Kapağı Estetiği Blefaroplasti Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bakış Estetiği - Bademgöz Estetiği - Lazerle Göz Kapağı Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Şaşılık (Strabismus) Haziran 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:21
Top