2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Manuel Terapi Nedir?
MAKALE #16872 © Yazan Fzt.Sedat BAYRAK | Yayın Temmuz 2016 | 3,564 Okuyucu
Manuel Terapi ‘el ile terapi-tedavi’ anlamına gelmektedir. Yüzyıllar hatta bin yıllar kadar eski bir geçmişi vardır. Manuel terapinin tarihçesine bakıldığında köklerinin M.Ö.400′lere dayandığı ortaya çıkmaktadır. Manuel terapinin bilinen ilk tanımı fikirleri modern tıbbın temelini oluşturan Hipokrat tarafından verilmiştir.Hatta hastalar üzerinde çeşitli manevraları denediği bilinmektedir.Daha sonra 10.yy ’da İbn-i Sina traksiyon metodu üzerine çalışmalar yapmıştır.Yüzyıllar boyunca insanlar Orta Avrupa ,Meksika,Japonya,Hindistan,Çin,Rusya,Norveç… gibi ülkelerde bel,boyun gibi problemleri için çeşitli uygulamalar yapmışlardır.19 yy da bu uygulamalar tıp dünyasına girmiştir.Bu yöntem yüzyılı aşkın bir süredir tıp dünyasında başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde başarıyla uygulanmaktadır.
Diğer tedavilere göre AVANTAJI nedir?
-Diğer tedavilere göre daha kısa sürede iyileşme imkanı sağlar.
-Tek seansta bile ağrının büyük kısmı giderilebilir
-Başarı oranı oldukça yüksektir.
-Problemli bölgeye direk uygulamalar yapıldığı için hızlı ve etkili bir çözüm sağlar.
-Uygulamalarda tamamen kanıta dayalı tıp ve klinik bilgiler kullanılır.
-Herhangi bir ilaç kullanımı gerektirmez,tamamen doğaldır.
-Hiçbir yan etkisi yoktur.
Hangi HASTALIKLARDA etkilidir?

-Bel rahatsızlıkları;bel fıtığı,faset eklem blokajları,kanal daralması,bel kayması…
-Boyun rahatsızlıkları;boyun fıtığı,boyun düzleşmesi,faset eklem problemleri,boyunla ilişkin baş ağrısı…
-Omuz problemleri ; Kas yırtılması , Donuk omuz ,İmpingement (sıkışma) sendromu
-Dirsek problemleri;Ekstansör tendinit(Tenisçi dirseği),Fleksör tendinit(golfçü dirseği),ulnar sinir tuzak nöropatisi…
-El bileği problemleri;Karpal tünel sendromu,Dequervain tenosinoviti,dupuytren kontraktürü…
-Kalça problemleri;Kalça çıkığı,Priformis sendromu,Koksartroz,Kalça protezi sonrası…
-Diz rahatsızlıkları;Menisküs yırtıkları,ön-yan-arka çapraz bağ yırtıkları,diz protezi sonrası rehabilitasyon,kondormalazi patella,genu varum-valgum-rekurvatum problemleri…
-Ayak bileği rahatsızlıkları;topuk dikeni,halluks valgus,tarsal tünel sendromu,morton sendromu-nöroması…
-Kırık sonrası rehabilitasyon:Özel limitasyon açma teknikleri
Blokaj çözüldükten sonra tekrar oluşumunun önlenmesi için blokajı oluşturan nedenler saptanmalıdır. Blokaj oluşumunda mekanik ve nöroreflektör faktörler önem taşır.

Hatalı yüklenme: En önemli blokaj nedenidir. Kötü duruş, yanlış hareket, aşırı yüklenme tarzında zorlayıcı tutumlar özellikle omurga ve yük taşıyan eklemlerde blokajlara yol açmaktadır.
Eklem travması: Yapısal bir yaralanmaya yol açmayan eklem travmaları eklem hareketlerinin belirli noktasında başlayan ve hareket kısıtlılığına yol açar.

Strüktürel eklem değişiklikleri: Prostravmatik ve enflamatuvar hastalıklarda özellikle eklemlerin istirihatte kalmaları, dejeneratif eklem hastalarında eklem yüzündeki değişiklikler eklem blokajlarına yol açarak hareket kısıtlılığını sıklıkla artırırlar. Özellikle alçı tespiti reversibl hareket kısıtlılığına yol açan önemli bir faktördür.

Refleks yanıt: Özellikle omurga eklemlerinde proprioseptif uyarılar ve reflekslerle oluşan kas spazmı ve ardından gelişen blokajlar esas neden düzelse de ağrı ve hareket kısıtlılığının sürmesine yol açmaktadır. Klasik ağrı-spazm-ağrı zinciri manipulatif girişimlerle düzelebilmektedir

Kartilaj yüzey değişiklikleri: Eklem kıkırdağının üstündeki membransı bir yapı oluşturan kondrositlerin oluşturduğu 1. kıkırdak tabakasının blokaj varlığında kırışabileceği, elektron mikroskopi çalışmaları ile gösterilmiş ve manipulatif girişimlerle bu kırışıklığın düzeltildiği iddia edilmiştir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Manuel Terapi Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Fzt.Sedat BAYRAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Fzt.Sedat BAYRAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sedat BAYRAK Fotoğraf
Fzt.Sedat BAYRAK
Antalya
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Sedat BAYRAK'ın Yazıları
► Manuel Terapi Nedir Fzt.Ersin SEVER
► Manuel Terapi Fzt.Deniz İŞÇİ
► Manuel Terapi Fzt.Uğur GÜLEÇ
► Ortopedik Manuel Terapi Fzt.Cihat SEYREK
► Bel Fıtığı ve Manuel Terapi Fzt.Teoman GÜNDÜZ
► Boyun Fıtığı ve Manuel Terapi Fzt.Teoman GÜNDÜZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Manuel Terapi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Felç (İnme ) Tedavisi Kasım 2015
► Ağrı Bandı Kinesiotape Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:13
Top