2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Dikleştirme
MAKALE #1706 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Ekim 2008 | 7,953 Okuyucu
MEME DİKLEŞTİRME

Meme sarkması ve düşüklüğü kadınları en sık rahatsız eden durumlardandır. Yaşlanma, hamilelikler, menopoz, aşırı kilo kaybı ve aileden gelen nedenlerle olabilir.Memenin üst kısmı düzleşir ve silikleşir, alt kısmı ise sarkar.Meme cildi sıklıkla elastikiyetini kaybeder ve zayıflar.

Aynada göğüslerinize bakın. Eğer meme uçlarınız meme katlantı çizginizin üzerindeyse her şey yolunda demektir.Eğer bu çizgi seviyesine inmişse hafif, bu çizginin altında ise ileri derecede meme sarkıklığınız var denebilir. Bu da sizin birgün meme dikleştirme (meme kaldırma) ameliyatına ihtiyacınız olabileceğini gösterir.

Özellikle tam aşağı bakan meme uçları durumun ağırlığını gösterir.

GÖĞÜSLER NEDEN SARKAR?

Bunun birçok nedeni olabilir.Yaşlanmaya bağlı hormonsal nedenler ile meme dokusunda azalma olur.Bu da memenin içinin boşalmasına ve sarkmasına neden olur. Emziren annelerin göğüsleri de sarkmaya daha mehilli olur.Memeler süt dolu olunca büyürler,emzirmeyle boşalırlar.Bu defalarca tekrarlanınca memeler doğal olarak sarkar.Ayrıca yer çekimi memeleri aşağı doğru çekerek sarkmalarına sebep olur. Bazı durumlarda ise sarkıklık çok erken yaşlarda başlar ve tamamen memeyi taşıyan bağların doğuştan zayıf olmasından kaynaklanır.

AMELİYATSIZ ÇÖZÜMLER OLABİLİR Mİ?

Memelerin göğüs kaslarının zayıf olmasından sarktığını ve spor ile dikleşeceklerini düşünmeyin.Anatomik olarak göğüs kasının ve meme sarkmasının bir alakası yok.Spor ile vücudunuzda bir çok iyileşme sağlayabilirsiniz ama meme dikleştirmek bunlardan biri değil.

ATAÇLAMA

Ancak uygun meme yapılarında lokal anestezi altında kesi yapmadan ataçlama yöntemiyle sadece küçük deliklerden girerek özel askılama ipleri geçirerek dikleştirme gerçekleştirilebiliyor. Botox yardımıyla çok daha kısıtlı hasta grubunda etki sağlanabiliyor.

AMELİYAT

Memeye yeniden şekil vermek, sarkıklığı tamamen gidermek,aynı anda da memeyi büyütmek veya küçültmek mümkündür. Çoğunlukla genel anestezi tercih edildiği için prosüdürlerdir. Meme sarkıklığı çok fazla değilse ve birazda büyümesi isteniyorsa , son geliştirilen özel protezler yardımıyla çok iz bırakmadan dikleştirme sağlanabilmektedir. Meme başında olan kesi izleri çok iyi iyileşir. Bundan dolayı,meme sarkıklığı çok olmayan, büyümede istemeyen kişilerde sadece meme başından kaldırma yaparak izi en azda tutma şansımız oluyor.Sarkıklığın düzeyi biraz arttığında ve ideal diklikte meme isteniyorsa, meme başında aşağıya doğru dikey bir çizgi şeklinde ince bir çizgi kalabilir.
Anladığınız gibi meme dikleştirmede birçok teknik söz konusu ,size uygun olanı ancak muayene sonrası kesinleşecektir.

Ameliyat genellikle genel anestezi altında hastanede 1-2,5 saat kadar sürer.Hastanede bir gün kalınabilir veya aynı gün çıkılabilir.

AMELİYAT SONRASI

Özel bir sütyen 4 hafta kadar kullanılır .5-7 günden itibaren normal hayatına dönebilir. Göğüste sızlama tarzında bir his olur. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur. 3-4 gün sonra,özellikle kol hareketindeki hassasiyet azaldığında araba kullanılabilir. Kolların kullanıldığı fitness, tenis gibi sporlara 4-5 hafta sonra başlanabilir. Memenin bütün şişliklerinin yok olarak şeklinin tam oturması 3 ay kadar sürebilir. Operasyon sonrası 2 ay dikiş bölgelerinin güneşe maruz kalmamasını isteriz.

EMZİRME

Meme dikleştirme ile birlikte küçültme gerçekleştirilmedi sürece emzirme konusunda problem olmaz.Çünkü meme dokusu ve kanalları operasyon sırasında zarar görmemektedir.

DEKOLTE

Dekolte seçiminde zorlanmamak ve bu yazı kaçırmamak istiyorsanız, iyileşme dönemini de göz önüne alırsak , operasyon için kış dönemi çok uygundur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Dikleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Dikleştirme / Mastopeksi Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Meme (Göğüs) Dikleştirme - Mastopeksi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Dikleştirme' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:26
Top