2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bolluk ve Bereketi Artırma Yolları
MAKALE #17315 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ekim 2016 | 4,142 Okuyucu
Daha önceki bir yazımda annemi her ziyaretimde popüler yeni bir kitapla karşılaştığımdan söz etmiştim. Bu kez annemin kitaplığında, Özlem Denizmen’in Bolluk ve Bereket İçin Yer Aç kitabını buldum. Yazar hakkında araştırma yapınca, finansal okur-yazarlık konusunda uluslar arası üne sahip bir uzman olduğunu öğrendim. Ayrıca, girişimci kadınlara destek oluyor. Ben bolluk ve bereket için en önemli unsurlardan birinin insanın parayla sağlıklı bir ilişkisi olması olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa, Francis Bacon’ın dediği gibi; “Para hizmetkârınız değilse efendiniz olur.”

Bolluk ve Bereketin Anahtarı Olarak Finansal Okur-Yazarlık

Sosyal ve ekonomik kurumların giderek karmaşıklaştığı ve birçok düzeyde küresel bir krizin yaşandığı bir çağda, finansal okur-yazarlık hem aileler hem de her yaştan bireyler açısından çok büyük önem kazanmaya başlıyor.

Harvardlı hukuk profesörü Elizabeth Warren ve kızı Amelia Warren Tyagi, birlikte yazdıkları All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan (Tüm Varlığınız: Ömürlük Mükemmel Para Planı) adlı kitaplarında, 50-30-20 düzeninde bir bütçe yapmayı öneriyorlar:

Gelirinizin en fazla %50’sini “Kaçınılmaz Masraflar” için harcayın. Bu kalemde, kira, vergi, sağlık sigortası, elektrik, su faturaları gibi ne olursa olsun muhakkak yapılması gereken harcamalar yer alır.
Gelirinizin %30’unu eğlence ve yeni giysiler gibi “İstekler” için harcayın.
Gelirinizin kalan %20’sini ise geleceğiniz için biriktirip yatırım yapın. Nasıl yapılacağını bilirseniz yatırım yapmak servet edinmenin ve korumanın en iyi yoludur.
Bolluk ve Bereket İçin Temel Değerler

İç dünyanız ve dış dünya aslında birbirinin yansıması gibi görünen tek bir dünyadır.

Para, hayat ve bolluk hakkındaki düşünce ve inançlarınızı, yalnızca toplum tarafından harcamaya şartlandığınız için hayatınızda gönenç eksikliği yaşıyorsanız değiştirmeniz gerekir.

“Hayatta neyi hak ettiğinize inanıyorsanız elinize eksiksiz fazlasız tam olarak o geçer.” Dan Millman

“Yapamayacağınızı düşünüyorsanız da, yapabileceğinizi düşünüyorsanız da haklı çıkarsınız.” Henry Ford

Sınırlayıcı inançları güncellemenin yollarından biri temelde kim olduğunuzu düşünmektir. Bu düşünce sizi uyandırır. Tutkuyla yaşamanın sizin için ne anlama geldiğini tekrar keşfetmenizi sağlar.

Bolluk ve gönenç hayallerinizi yaşamakla gelir. Yoksulluk ve bunalımsa kâbuslarınıza inanmakla ilgilidir.

Önce, kendinize şu soruyu sorun: Beni gerçekten harekete geçiren, bana esin veren şeyler neler? Bana yaşadığımı hissettiren şeyler neler? Benim hoşnutluk kaynaklarım neler?

Buradaki temel değerler listesine bakıp şu anda size uyan 5 tanesini seçin. Bu değerleri göz önüne çıkarın, kararlarınızı, sözlerinizi ve hareketlerinizi yönlendirmede bunları pusulanız olarak kullanın. Benimkiler şunlar:

Denge
Yaratıcılık
Eğlence
Sevgi
Anlam
Temel değerlerinize uygun bir hayat yaşama niyetiyle attığınız adımlarda, Martin Luther King’in şu sözü size cesaret versin:

“İlk adımı inançla atın. Merdivenin tamamını görmeniz şart değil, ilk basamağa adımınızı atın, yeter.”

Yüzünüzü niyetinize döndüğünüzde adeta evrenin tekerlekleri dönmeye başlar. Nereye bakacağınızı bilirseniz İnternet’te çeşitli kaynaklar bulabilirsiniz. Sizlere önermek için ev ve aile bütçesi, para idaresi veya ev ekonomisi üzerine ücretsiz e-kitaplar edinebileceğiniz, ya da tasarruf önerileri ve giderek artan hayat pahalılığıyla başa çıkma konusunda fikirler bulabileceğiniz bir site ararken Herkese Özel Ücretsiz Para Yönetimi Eğitimleri sayfasını buldum.

Bolluk ve Gönenç İçin En Güzel Alışkanlıklar

Bolluk ve gönenç konusuna bilimselden ruhsala pek çok farklı yaklaşım var. Ben yaptığım en güzel uygulama ve alışkanlıklar listesine birkaç feng şui önerisi de ekledim. Feng şui, 3.000 yılı aşkın bir süre önce Çin’de geliştirilmiş, sağlık ve kısmeti bollaştırmak için mekândaki enerjilerin nasıl dengeleneceğine dair bir sanat ve bilim dalıdır.

Değerlerinizi ve sınırlayıcı inançlarınızı keşfedin.
Hayatınızın tüm yönlerini değiştirerek temel değerlerinizle uyumlu hale getirmeye niyet edin.
Eşinizin de aynı şeyi yapmasına yardımcı olun.
Kendinizi yolunuz kaybetmiş gibi hissettiğinizde hemen değerlerinizi ve inançlarınızı gözden geçirin ve güncelleyin.
Her güne olumlu bir zihinle başlayın.
Karşılık beklemeden vermeyi tercih edin.
Harcama, gelir gider kaydınızı tutun. Geliriniz harcarken %50-%30-%20 kuralını uygulayın.
Çocuklarınıza hayallerinin peşinden giderek tutkulu bir hayat yaşamayı öğretin ve onlara yol gösterin.
Evinizi, odanızı, dolaplarınızı, masanızı toplayarak bolluk ve gönenç enerjisinin akışına imkân verin.
Tuvalet kapısını ve klozet kapağını kapalı tutun ve damlatan muslukları, sızdıran boruları tamir edin; bunlar evin finansal enerjisini tüketir.
Gezegenimizde yaşayanlar olarak hepimize bolluk ve gönenç dolu, saygılı bir varoluş diliyorum!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bolluk ve Bereketi Artırma Yolları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.İrem BRAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.İrem BRAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Yazıları
► Stres ile Baş Etme Yolları Psk.Elçin KAYA KARATAŞ
► Ruh Sağlığınızı Korumanın Yolları Psk.A. Sinem ÖZKAYA ALP
► Fobiler ve Baş Etme Yolları Psk.Sinem GÜN
► Kaygı ile Baş Etme Yolları Psk.İclal ESKİOĞLU AYDIN
► Anksiyete ve Başetme Yolları Psk.Atakan ŞAHİN
► Mutlu Olmanın Yolları Psk.Deniz AKINCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Bolluk ve Bereketi Artırma Yolları' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bağıran İhtiyaçlar Kasım 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:22
Top