2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Sorunlar İçin Randevu Almak Kolay Değildir!
MAKALE #17770 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI | Yayın Ocak 2017 | 3,846 Okuyucu
Kendi başınıza üstesinden gelemeyeceğiniz bir cinsel sorununuz olduğunda mantıklı olan profesyonel yardım almaktır yani bir cinsel terapistten randevu almanız gerekir. Yanınıza ilk görüşme için partnerinizi de almanız gerekmez, yine de bir partneriniz varsa, ikinizin de görüşme esnasında hazır bulunması sonuçların daha iyi olmasını sağlayacaktır.

Bir cinsel terapiste gitmek için neler gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu bilinmezliğin doğurduğu korkunun, çoğu insanın cinsel terapistlerden, randevu almasına engel olduğunu biliyoruz. Umarım bu yazının sonuna vardığınızda, yardım gerektiren cinsel sorunları olanlarınız telefona uzanıp en kısa zamanda bir randevu alacak kadar cinsel terapi deneyimi hakkında fikir edinmiş olurlar.

CINSEL TERAPI: PROFESYONEL YARDIM ALMA

Cinsel sorunlarınızı çözmek için profesyonel yardım alabileceğinizi fark ettiyseniz, iyi bir cinsel terapist bulmak bir sonraki adımdır. Ama önce, bir cinsel terapinin tam olarak nasıl olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Bir Cinsel Terapi de Ne Olur?

İlk seansın başında, cinsel terapist sizden sorununuzu tarif etmenizi ister. Ardından mevcut cinsel yaşamınız hakkında sorular sorar. Yeni tanıştığınız birine, cinsel hayatınızın özel ayrıntılarını anlatmak uygunsuz gelebilir. Ancak terapiste verdiğiniz bilgilerde ne kadar dürüst olursanız, size o kadar yardımcı olabilir. Bu başlangıç konuşmalarının ardından terapistinizle birlikte bir tedavi planı yaparsınız. Bazen cinsel terapisti, sorununuzun fizyolojik olmadığından emin olmak için bir doktora(ürolog) gitmenizi veya birtakım hormonal testler yaptırmanızı da isteyebilir.

Bazı cinsel sorunlardan kurtulmak için yalnızca kısa süreli bir terapiye ihtiyacınız varsa, sorunlar hakkında konuşmak için terapiste muhtemelen 6 seans bile yetebilir. Ancak bazı insanlar için cinsel terapi daha karmaşıktır, yıllar sürebilir. Siz ya da siz ve partneriniz cinsel sorununuzu çözdüğünüzü hissettiğiniz zaman, cinsel terapiyi bırakmanın zamanının geldiğini anlarsınız ve artık seksi hayatınızın harika bir parçası olarak görürsünüz. İster uzun süreli olsun, ister kısa süreli, her seans arasında terapistiniz evde tek başınıza ve bir süre sonra partnerinizle aşk oyunları dediğimiz bazı egzersizlerde bulunmanızı da ister.

CINSEL YARDIM ALMAKTAN UTANIYORUM !

Bir cinsel yardım almaktan utanıyor olabilirsiniz. Bu bilinmezliğin doğurduğu korkunun, çoğu insanın cinsel sorunlarından dolayı, randevu almasına engel olduğunu biliyoruz. Bir cinsel terapist ne yapar ? Çiftin tam olarak hangi sorunlarla karşı karşıya olduğunu keşfetmek amacıyla size ilgisiz görünebilecek geçmişinizle ilgili konuları da kapsayan cinsellik ve cinsellik dışı bir dizi soru yöneltir. Bu durum cinsel sorununuzun incelemesinin bir parçasıdır.

Bu soruların, sürecin başarısı açısından ne kadar önemli olduğunu açıklamak için size tanıdık gelen bir doktor muayenesinden benzetme yapacağım. Diyelim ki vücut fonksiyonlarınızdan biriyle ilgili bir sorun için doktora gidiyorsunuz. Doktor ise sorunun sizinle ilgili ( tedavide öncelik verilmesi gereken) bir başka sorunun semptomu olduğunu belirliyor. Örneğin, nefes darlığı şikayetiyle doktora gidiyorsunuz ve doktor muayenenin ardından sorununuzun akciğerlerinizle ilgili olmadığını söylüyor. Asıl sorunun damar tıkanıklığı olduğunu belirliyor. Aynı şey cinsel terapi sürecinde de olabileceğinden terapistin ayrıntılı bir öykü alması gerekir.

Aklıma bir vakam geldi. Eşinin cinsel isteksizliğinden dolayı cinsel terapiye başvurmuşlardı. Erkek seks sıklıklarından şikayet ediyordu ve her ikisi de nedenin kadının cinsel isteğinin az oluşuyla bağlantılı olduğunu düşünüyordu. Değerlendirme görüşmelerim sonrasında, sıklıkla ilgili sorunun seksle ilişkili olmayıp, kadının erkeğe herhangi bir nedenden, örneğin her ikisinin de tam gün çalışmasına rağmen ev işlerinde kendisine hiç yardım etmeyişinden ötürü kızgın olmasından kaynaklandığını saptadım. Yani kadının içindeki ifade edemediği, gizli kalmış olan birikmiş öfke ve kırgınlık, cinsel isteksizlik olarak ortaya çıkıyor. Cinsel terapi süreci kadının evde bütün bu sorumlulukların üzerinde oluşturduğu baskı, yorgunluk ve hissettiği duyguları ifade edilmesi ve eşininde onu anlamaya çalışması, sorumluluk alması tüm sorunun ortadan kalkmasını sağladı. Eğer bu kırgınlık ifade edilmemiş, diğer partner sorumluluk almaya başlamamış olsa, bu sorun çözülene dek çiftin cinsel hayatı iyileştirilemez.

Bu soruları yanıtlamanın sizi utandırabileceğini bilsek de iyileşmek için doktorun önünde giysilerinizi çıkarmaya katlanmayı öğrenebilmişseniz utanç duygusunun, sizi bir cinsel terapiste gitmekten alıkoymasına izin vermemelisiniz. Bu engeli bir kere aştığınızda, cinsel hayatınızı yoluna koymanıza yardımcı olabilecek birine içinizi dökmenin getirdiği rahatlama hissiyle, açık ve dürüst olmanın o kadar da zor olmadığını görebilirsiniz.

Cinsel Terapist Deneyimi

Konu seks olduğunda, utanç hep mesele olur. Bir doktora gidecek olsanız, giysilerinizin bir kısmını, hatta belki de tamamını çıkarmanız gerekirse şaşırmazsınız. Bir doktorun bir sürü çıplak beden görmüş olduğunu ve artık buna alışmış olduğunu bildiğiniz için konunun üzerinde durmazsınız.

Bir cinsel terapiste gittiğinizde, sizden asla giysilerinizi çıkarmanızı istemez (saygın bir cinsel terapist bunu kesinlikle yapmaz). Giysilerinizi çıkarmanız istenirse ve cinsel terapist bir tıp doktoru değilse ki çok az seks terapisti tıp doktorudur hemen ofisinden çıkın.

Öte yandan, cinsel terapist kimseye bahsetmediğiniz bazı mahrem konular hakkında sorular soracaktır. Nasıl tıp doktorları insanları çıplak görmeye alışıklarsa, cinsel terapistler de danışanlarının yaşamlarına dair en özel ayrıntıları duymaya alışıktıklar. Bu yüzden huzursuz olmayıp, cinsel terapinin başarılı olması için hiçbir şeyi gizlememeniz gerektiğini kabullenin.

Sorun giderme yalnızca eşlerin ortak işbirliği içerisinde , cinsel terapistin yol göstericiliğinde kendi sorumluluklarını almaları ve doğru iletişimle başarılır. Cinsel terapist İstanbul ilinde rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir uzmanlık alanıdır. Eğer böyle bir yardım almayı düşünürseniz, uzmanın cinsel terapi eğitiminin olup olmamasına dikkat etmenizi öneririm.

BIR CINSEL TERAPISTI SEÇMEK

Seçim yapacak bir isim listeniz olduğunda, sonraki adım sizin için en uygun olan psikoterapisti nasıl bulacağınızı bilmektir. Sizin için en uygun olan cinsel terapisti seçmek, konuşurken kendinizi rahat hissedeceğiniz ve size yardım edebilecek birini seçmektir. Ancak her koşulda aramanız gereken bazı kriterler vardır.

Nasıl bir cinsel terapist seçmelisiniz ?

- Özellikle cinsel terapi alanında eğitim almış (yalnızca evlilik terapisi, aile terapisi, aile danışmanlığı yada genel terapi konusunda değil).
- Güvenilir bir üniversiteden yüksek lisans, doktora ya da tıp doktorluğu diploması olan,
- İlk aradığınızda cinsel terapi hattı veya profesyoneli, sizinle telefonda konuşmaya açık olan ve size ilk seansından ne beklemeniz gerektiğini açıklayacak biri.

Cinsel terapi ne kadar sürer ?

Genellikle her seans 50 dk kadar sürer. Süresi ve ücreti, ilk görüşmenizde belirlenir.

Sevgiyle kalın.

Uzm.Psk.Dan.Eyüp Sarı
Cinsel Terapist
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Sorunlar İçin Randevu Almak Kolay Değildir!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eyüp SARI Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
Aile Danışmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi132 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI'nın Yazıları
► Cinsel İsteksizlik Bir Hastalık Değildir Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
► Cinsel Terapi Nedir, Ne Değildir? Psk.Gülüm BACANAK
► Cinsel Sorunlar Psk.Ali BIÇAK
► Evlilikte Cinsel Sorunlar Psk.Gülüm BACANAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsel Sorunlar İçin Randevu Almak Kolay Değildir!' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:01
Top