2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Meme, Kalça Şekillendirme
MAKALE #1806 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Kasım 2008 | 17,867 Okuyucu
AMELİYATSIZ MEME, KALÇA ŞEKİLLENDİRME

Her yıl milyonlarca kişi güzelleşmek, gençleşmek ve beğenmedikleri taraflarını düzeltmek için estetik cerrahlara başvuruyor. Talep fazla oldukça estetik cerrahi ameliyatlarda ve ameliyatsız estetik operasyonlarda yeni yöntemler geliştiriliyor. Son yenilik Macrolane; bu doğal kristal görünümlü jel, hacim vererek vücudunuzda istediğiniz bölgeyi yeniden şekillendiriyor.
Bu yöntem daha çok ameliyattan korkan, silikon taktıramayan ve büyük bir göğüsle nasıl görüneceğini merak eden kadınlar tarafından tercih ediliyor. İşlem kısadır ve hastanın günlük aktivitelerinden uzak kalması en aza indirilmiştir.
Özellikle vücudunun herhangi bir bölgesini protez kullanmadan dolgunlaştırmak isteyen çok zayıf kişilerde çok büyük bir çözüm. Yağ enjeksiyonu için yeterli yağ miktarı bulamadığımız kişilerde kısıtlı kalıyorduk, teknoloji artık bu soruna da çözüm buldu.
Kadınlar meme büyütmek için bütçelerine ve cesaretlerine göre farklı yöntemlere başvuruyor. Hap, krem, protez... Bu yöntem cerrahi yöntemi tamamen ortadan kaldırmıyor, ama çok güzel bir ara çözüm olarak yer alıyor.

HYLURONİK ASİT

Yüzdeki kırışıkların tedavisi ve dudakların şekillendirilmesinde kullanılan hyalüronik asit modifiye edildi, meme ve kalçaya uygulanıyor.

Hyalüronik asit, bir çeşit şeker molekülü diyebiliriz ve hyalüronik asit zaten vücudumuzda gözlerde ve diz kısımlarında doğal olarak var. Enzimlerle kendi kendine eriyen, kaybolan bir madde. Bilinen bir yan etkisi, istenmeyen durumlara yol açan bir bulgu saptanmadı. Hayvansal olmayan stabilize hyalüronik asit temeliyle üretilmiş bir enjeksiyon tedavisidir. Vücut tepki göstermiyor,zamanla onu eritiyor. Etkisi geçince meme ve popo eski haline dönüyor, şeklinde bir bozukluk olmuyor.

UYGULAMA ALANLARI

Vücutta özellikle meme biçimlendirmede, elbette kişi buna uygunsa, popo dolgunlaştırıp şekillendirmede, kasları şekillendirmede özellikle çarpık bacak problemlerinde ve erkeklerde kol, göğüs kaslarının dolgunlaştırılmasında, penis kalınlaştırmada, tüm vücuttaki asimetri ve çökmelerde, kadın genital vulva dolgunlaştırılması ve G noktasının belirginleştirilmesinde, iki göğüs arasındaki asimetri durumlarında uygulanması tercih ediliyor.

KALICILIK SÜRESİ

Süre uygulanan vücut bölgesine ve ürün hacmine bağlı olarak değişse de, 12-18 ay kalıcılık süresi olmak üzere tasarlanmıştır. Bir yılın sonunda yüzde 25'lik bir kayıp vardır.

UYGULAMA

Bu uygulama, lokal anesteziyle gerçekleşir, uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Kesi yapmadan enjeksiyon yöntemiyle işlem gerçekleşmektedir. Uygulama 15-30 dakika sürmektedir. Ameliyattan korkan, genel anestezi alamayan hastalar için ideal. Sonrasında gerginlik hissi ve hafif ağrı olabilir ama ağrı kesiciler yeterli.

UYGULAMA SONRASI

Günlük hayatı çok kısıtlayan bir durum yok. Birkaç gün içinde işinize geri dönebiliyorsunuz. Sadece şeklin oturması için uygulama yapılan bölgeye has özel bir bandajlama sistemi var ve bu bandajın bir hafta kalması gerekir. İlk zamanlar biraz sertlik hissi olsa da 2-3 hafta sonra dokunma hissi gayet doğaldır ve hiçbir sertlik olmaz. Uygulama sonrası herhangi bir yara izi bırakmaz.

DİĞER YÖNTEMLER


Yağ enjeksiyonu dolgunlaştırarak şekil verme müdahalelerinde muhakkak düşünülmesi gereken bir yöntemdir. Meme, kalça, yüz, göğüs bölgesi, penis ve kadın genital bölgesinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu işlemde, bazı kişilerde yeteri kadar yağ bulamamak, yağ aldığımız bölgede de ek olarak müdahale yapılması gibi küçük dezavantajları vardır.
Protez operasyonlarındaki son yıllardaki gelişmelerde kesinlikle unutulmamalıdır. Çok doğal görünümlü, yumuşak meme yapısına artık garantili protezlerle kavuşmak mümkün. Meme de kalıcı ve belirgin bir büyüklük isteyen kişilerdeki en güvenilir yöntem.
Estetikle ilgili gelişmelerden geri kalmayın, her geçen gün sizler için teknolojinin yardımıyla büyük kolaylıklar sağlanıyor. Güzelliklerle dolu günler diliyorum…




Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Meme, Kalça Şekillendirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Meme, Kalça Şekillendirme' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:00
Top