2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Gençleşme Tekniği: “endopeel”
MAKALE #18195 © Yazan Prof.Op.Dr. Cemal AYGIT | Yayın Nisan 2017 | 5,542 Okuyucu
Kısaca Endopeel:

Ham maddesi yer fıstığından elde edilen ve yağ asitlerinden oluşan Endopeel tıbbı bir lifting yöntemi. Son yıllarda kullanımı gittikçe artan yüz ve boyun bölgesi ile vücudun çeşitli bölgelerine de uygulanan kırışıklıkları ve sarkmaları azaltan bir yöntem olan Endopeel’in etken maddesi karbolik asittir.

Endopeel yüzde; alındaki, dudak kenarındaki ve üstündeki kırışıklık çizgilerinin giderilmesinde kullanıldığı gibi, tüm yüzde lifting amacıyla da uygulanabilir. Ayrıca çene altındaki ve boyundaki sarkmalara da çözüm olmaktadır. Dekolte liftingi, üst kol bölgesi sarkmalarının toparlanması, göbek, basen, popo ve bacak içi bölgesi sarkmalarının toparlanması, selülitli derinin gerginleştirilmesi gibi uygulamalar Endopeel ile yapılabilir. Selülit görünümünde portakal ciltde hızlı iyileşme sağlanır. Cilt ütülenmiş veya Peeling yapılmış gibi görünür.

Endopeel uygulaması:

Endopeel sarkma veya kırışıklığın giderilmesi istenen bölgenin kas dokusu içine enjekte edilir. Endopeel’e başlarken enjeksiyona bağlı oluşabilecek ağrının azaltılması amacıyla lokal anestezi kremleri kullanılır. Uygulanacak bölgenin genişliğine bağlı olmak üzere Endopeel’ın toplam işlem süresi 15-30 dakika civarındadır. Cildin fiziksel kalitesinin de arttırılmasını sağlar. Kimyasal araçlarla cilt sıkılaşması sağlayan yöntemlere alternatif oluşturur. Kaslardaki değişiklikler, hemen hemen tamamen eski haline döner.

Kalça altı yağların yukarı kaldırılmasında, kalça genişliğini azaltmak, kalça bölgesinin cilt kalitesini arttırmak için kullanılabilir. Kalça bölgesine daha genç bir gerginlik sağlamak için de kullanılabilir ama bu etki 30 dakika sonra ortaya çıkar ve 3 saat sonra en iyi haline gelir.

Anında gençleşme!

Endopeel’in etkisi yarım saat içinde görülmeye başlar ve etkisi 8 ay civarında sürer. Etkinin daha uzun süre devam edebilmesi için iki ay sonra, düşük doz Endopeel ile idame tedavisi yapılabilir.

Endopeel’in avantajları:

Endopeel Sağlık Bakanlığı ve Avrupa CE onayına sahiptir. Cerrahi operasyonlar sırasında oluşabilecek yara izi, nekroz, sinir hasarı gibi risklerin olmaması veya operasyonla yapılmış bir lifting etkisinin çok uzun süre devam etmesini sağlaması tercih edilmesini sağlar. Üstelik, cilt hareketsiz hale gelmez ve mimikler kaybolmaz. Endopeel uygulaması kırışıklıkların giderilmesi açısından BotulinumToxin’in (botoks) bir alternatifi değildir ve daha çok birbirini tamamlayıcı olarak önerilirler.

Endopeel herkes için uygun bir yöntem midir?

Endopeel; hamilelerde, 18 yaşın altındaki kişilerde, şiddetli yer fıstığı alerjisi olanlarda, herpes enfeksiyonlarında ve kardiyomiyopatisi olan kişiler dışında uygulanabilir. Çok sık olmamak kaydı ile özellikle ilk uygulamanın yapılması sırasında, uygulama yerinde ödem gelişebilir. Bu durum kısa bir süre sonra geçmektedir. Uygulamanın yapıldığı gün sıcak içeceklerden kaçınılması, üç gün boyunca yoğun güneş banyosu yapılmaması ve vitamin A, vitamin C, vitamin E ve güneşten koruyucu kremlerin kullanılması ile hem etkinliğin ideal durumda kalması sağlanır hem de uygulama bölgesindeki şişliklerin önüne geçilir.

Kısaca:
* Yağ asitlerinden oluşan tıbbı bir liftingtir.
* Risksizdir.
• Tüm cilt tipleri ile kullanılabilir.
*Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanır.
• Endopeel’in yakıcı veya ağrı verici etkisi yoktur.
* Uygulama 30 dakika civarında sürer.
• Ardışık tedaviler için sağlıklı bir cilt kullanılabilirliğini arttırır.
*Anestezi ve hastane koşulları gerektirmez.
*Uygulamadan hemen sonra normal hayata dönülür.
*Etki ortalama 8 ay sürer.

PROF. DR. CEMAL AYGIT
ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ

     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Ameliyatsız Estetik Dr.Güner UYSAL
► Yağları Ameliyatsız Eritme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi Dr.Mehmet PORTAKAL
► Ameliyatsız Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Gençleşme Tekniği: “endopeel”' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:19
Top