2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göğüs Büyütme Estetiği Sonrasında Memede Hissizlik Olurmu?
MAKALE #1857 © Yazan Dr.Fatih DAĞDELEN | Yayın Kasım 2008 | 14,195 Okuyucu
Aslında soracak olursanız bu konu enteresan bir konu şöyle enteresan .Göğüs büyütme estetiğinde meme başından, kas altından yada koltuk altından yapabilirsiniz.

Meme başından yapılan kesiler de böyle bir takım riskler söz konusu olabilir. Böyle risklerle karşılaşmamak için meme duyusunun geçmediği bölgelerden yapılabilir Bununla beraber memenin sinirleri her zaman aynı seviyede gelmez ki biz buna tropel 5 dediğimiz göğüs kaburgasının beşinci 6 cı kaburganın hizasından çıkar memeyle ilgili duyu sinirleri fakat insan vücudu her hasta için simetrik her hasta için aynı seyretmez .%30 unda böyle %60 da daha farklı lokalizasyonlar çıkabilir.

Göğüs protezi yerleştirilirken bazen protez yerleştireceğiniz alan içerisinde memenin duyu siniri ile karşılaşırsınız eğer o duyu sinirini keserseniz memede biraz hissizlik olabilir .Hissizlik dediğim geçici bir hissizliktir .Genellikle %80 %90 hastada altı ay 1 yıl içerisinde gelecektir. Bazı hastalarda kalıcı da olabilir. Eğer o siniri kesmeseniz bu durumda sinir direkt olarak proteze temas edecektir.

Temas ettiğinde hastanın zaman zaman ağrılarım olur kolunu çekmekte yada göğsünün yanına yattığında bir takım ağrılarım oluyor dediklerine şahit olursunuz. Bütün bunların sebebi hastanın sinir ile temas eden protezdir. Memede hissizlik gibi bir takım problemler olabilir bunların %90 ila %95 i dediğim gibi geçici olan şeylerdir her iki göğüs arasında bir takım asimetriler olabilir duyu açısından birisinde de daha fazla diğerinde daha az veya her ikisinde de eskisi gibidir. Biraz daha artmış bir duyuyla da karşılaşabilinir. Bunlar normal olağan şeyler olarak karşılaşabiliriz.

Genel olan bir eğilim değildir her hastada olan bir olay değildir kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir. Hastaların %3 lük bir bölümünde karşılaşılabilinir diyebilirim.

Göğüs Büyütme Estetiği Nekadar Sürer?

Her ameliyatın olduğu gibi Göğüs büyütme estetiği ameliyatlarınında bir takım zorlukları vardır.Bir takım riskleri vardır ama şu da bilinmelidirki hiç bir ameliyat sıfır riskli bir ameliyat değildir.

Ama diğer ameliyatlar ile birlikte bu ameliyatı karşılaştırırsanız göğüs büyütme estetiği ameliyatları en az cerrahi risk taşıyan estetik ameliyatlardır.Çünkü bu ameliyat bir bademcik ameliyatından daha az risk taşır . Bu ameliyatlar yaklaşık olarak yarım saat kadar süren bir estetik cerrahi ameliyatlarıdırlar.
Bu ameliyat süreleri estetik cerrahların kullandıkları teknik ve bu ameliyatı sık yapmanın verdiği tecrübeyle değişebilmektedir bizim göğüs büyütme estetiği ameliyatını yaptığımız süreyi soracak olursanız yarım saat ila kırk dakika arasında değişmektedir.

Göğüs Estetiğinde Küçültme

Hastalar genelde göğüslerinin ağırlıklarından dolayı duydukları rahatsızlık nedeniyle meme küçültme operasyonu olmak isterler.

Meme küçültme operasyonu bu tür problemleri çözerken, göğüslerin şeklini de değiştirir. Meme küçültme operasyonundan sonra, göğüsleriniz vücut hatlarınızla daha orantılı olacak ve kıyafetleriniz üzerinize daha çok uyum sağlayacaktır..

Göğüs Küçültme operasyonu için uygun bir aday mıyım?

Aşağıdaki durumlardan bir ya da bir kaçını yaşıyorsanız, sizde meme küçültme operasyonu için uygun bir adaysınız demektir;

Göğüsleriniz diğer vücut hatlarınıza göre orantısız ise,
Uçları aşağıya doğru sarkan büyük ve ağır göğüsleriniz var ise,
Bir göğüsünüz diğerinden daha büyük ise,
Göğüslerinizin ağırlığından dolayı oluşan boyun ve sırt ağrılarınız varsa,
Göğüsleriniz arası tahriş oluyorsa ,
Göğüslerinizin büyüklüğünden dolayı fiziksel aktiviteleriniz kısıtlanıyorsa,
Göğüslerinizin büyüklüğünden dolayı mutsuzsanız ve kendinize özgüveniniz yoksa, Yukarıdaki belirtiler sizde oluşmuş ise göğüs Küçültme operasyonu için uygun adaysınız demektir.Meme küçültme operasyonu her yaşta olunabilir, fakat plastik cerrahları bu operasyonu meme gelişimini bitirdikten sonra yapmayı uygun bulur.

Göğüslerin büyüklüğünde ve şeklinde doğumun ve emzirmenin de çok büyük etkisi vardır. Bununla beraber, birçok kadın çocuk doğurmadan önce bu operasyonu geçirmek istemektedir. Eğer ileride çocuk doğurmayı ve emzirmeyi düşünüyorsanız, bu durumu plastik cerrahınız ile konuşmalısınız.

Operasyona nasıl hazırlanmam gerekiyor?

Yaşınıza, aile özgeçmişinize( ailenizde göğüs kanseri varsa) bakarak, doktorunuz operasyondan önce ve sonrasında mamografinizi görmek isteyebilir. Bu durum göğüs dokularınızda oluşabilecek her türlü değişikliği ortaya çıkaracaktır. Meme küçültme operasyonundan sonra, göğüs egzersizlerine devam edebilirsiniz. Meme küçültme operasyonu göğüs kanseri riskini artırmaz.

Eğer sigara kullanıyorsanız, operasyondan önce sigarayı bırakmanız gerekmektedir. Ayrıca, aspirin antibiyotik gibi ilaçlar kanamayı artırdığından operasyondan önce bu ilaçları kullanmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca doktorunuz size operasyon öncesi uymanız gereken kuralları anlatacaktır.

Meme küçültme operasyonundan sonra hastanede kalabilir ya da geceyi evinizde geçirebilirsiniz. Eğer hastanede kalırsanız, bu bir geceden uzun olmaz. Hastanede kalın ya da kalmayın, her iki durumda da size refakat edecek birinin yanınızda olması şarttır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göğüs Büyütme Estetiği Sonrasında Memede Hissizlik Olurmu?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Fatih DAĞDELEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Fatih DAĞDELEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatih DAĞDELEN Fotoğraf
Dr.Fatih DAĞDELEN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Fatih DAĞDELEN'in Yazıları
► Göğüs Büyütme Estetiği Dr.Güner UYSAL
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Göğüs Büyütme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Ameliyatsız Göğüs Büyütme Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
► Meme (Göğüs) Büyütme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Göğüs Büyütme Estetiği Sonrasında Memede Hissizlik Olurmu?' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:44
Top