2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göz Kapağı Estetiği
MAKALE #18984 © Yazan Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN | Yayın Kasım 2017 | 3,052 Okuyucu
Yüz bölgesinde yaşlanmanın ilk belirtileri hemen her zaman göz çevresinde ortaya çıkar ve kişide yaşlı, yorgun ve bezgin bir ifade oluşmasına neden olur. Estetik Göz Kapağı Operasyonu (Blepharoplasty) alt ve üst gözkapaklarındaki fazlalık deri, kas ve torbalanmaları onararak kişiye daha genç, daha canlı, sağlıklı ve dinlenmiş ifadeye sahip bir göz yapısı alınmasına yardımcı olur. Benzer şekilde görmeyi engelleyecek düzeyde üst gözkapağı sarkıklığı olan kişiler de aynı zamanda fonksiyonel anlamda bu operasyondan fayda görmektedirler.

Estetik Göz Kapağı Cerrahisi için Uygun Adaylar ve Operasyon Öncesi Değerlendirme

Her ne kadar Plastik Cerrahlara bu operasyon isteği ile gelen hastaların istekleri farklılık gösterse de uygun hasta profilleri aşağıda özetlenmiştir:

*Üst gözkapağında mevcut olan doğal kıvrımı örtecek ve buraya makyaj yapılmasını imkânsız kılacak kadar deri sarkması olan kişiler
Üst gözkapağında görme alanını engelleyecek kadar sarkması olan hastalar
*Üst göz kapağında doğuştan ya da ilerleyen yaş ile birlikte düşüklük olan hastalar
*Üst göz kapağında torbalanmaya bağlı olarak yorgun görünümden şikâyet eden kişiler
*Alt göz kapağında fazlalık derisi mevcut olup ve çizgilenmeleri olan hastalar
*Alt göz kapağında torbalanması ve koyu renkli renk değişikliği olan kişiler
*Alt göz kapağında sarkıklık ve çekilmesi olan hastalar.
Göz kapağı ve çevresinde değişiklik arzu eden kişilerin yapması gereken mutlaka bir Plastik Cerraha başvurmaktır. Plastik Cerrahınız sizi muayene ettikten sonra yaş, derinin durumu ve diğer fiziksel ve tıbbi etkenler gibi, ameliyat kararını etkileyecek diğer değişkenleri tartışacaktır. Operasyon teknikleri genellikle hastanın yaşı ile birlikte değişiklik göstermektedir.

Genç kişilerde Blefaroplasty genellikle sadece gözkapağı altındaki yağ dokusunu uzaklaştırmak için uygulanırken daha ileri yaştakilerde deri esnekliğinin kaybı fazla derinin de uzaklaştırılmasını gerektirecektir. Bazı durumlarda sarkmış olan kas dokusunun çıkarılması ya da gerilmesi ve fıtıklaşmış yağ torbalarının da onarılması gerekecektir. Göz Kapağı Estetiği Operasyonu sonrası Göz civarındaki sarkmanın giderilip fazla deri ve yağ dokusunun uzaklaştırılması daha genç ve dinlenmiş bir görünüm sunar.

Öte yandan Göz Kapağı Estetiği aslında Göz Çevresi Estetiğinin bir parçası olarak görülmelidir. Plastik Cerrahınız gerekli gördüğü durumlarda kaş kaldırma, şakak germe hatta alın germe operasyonu yapılmasını önerebilir. Göz kenarlarında ki kırışıkların yumuşatılması için BOTOX enjeksiyonu önerilebilir. Benzer şekilde gözaltındaki morluklar için size hyalüronik asit ya da yağ enjeksiyonu ile birlikte renk açıcı krem uygulamaları ya da kimyasal soyma yöntemlerinin uygun görüldüğü belirtilecektir.

Görmeyi veya gözyaşı oluşumunu engelleyen veya azaltan göz sorunlarının ameliyat öncesi saptanması önemlidir. Bu durumların kapak ameliyatı öncesi bir göz uzmanı tarafından tedavi edilmesi gereklidir.

Estetik Göz Kapağı Operasyonu Süreci:

Göz Kapağı Estetiği Operasyonu mutlaka hastanede ve ameliyathane ortamında ve bir Plastik Cerrah tarafından yapılması gereken bir ameliyattır. Ameliyat lokal anestezi ve sedasyon (damar yolu ile uyutma) kombinasyonu ile rahatlıkla yapılabilir. Göz Kapağı Estetiğine ilave olarak başka işlemler de uygulanacaksa hasta konforu ve ameliyat güvenliği için genel anestezi tercih edilebilir. Hastanın mevcut şikâyetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür.

Göz Kapağı Estetiği Operasyonu genellikle önce üst kapakta daha sonra alt kapakta uygulanır. Üst gözkapağındaki kesi mevcut olan doğal kıvrım üzerine, alt gözkapağında ise kirpiklerin hemen altına yerleştirildiğinden iyileştikten sonra bu izler hemen hiçbir zaman görünmeyecek bölgelere saklanmış olacaklardır. Kesi boyunca çalışılarak fazlalık deri alınacak gerekirse kas ve torbalanmalara da uygun girişim uygulanacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göz Kapağı Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hakan GÜNDOĞAN Fotoğraf
Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi168 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın Makaleleri
► Göz Kapağı Estetiği Blefaroplasti Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Göz Kapağı Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Botoks Aralık 2017
► Yüz Germe Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:32
Top