2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botoks Uygulamaları Hakkında Güncel Bilgiler
MAKALE #19060 © Yazan Doç.Dr.Andaç AYKAN | Yayın Kasım 2017 | 2,405 Okuyucu
Temel olarak Yüz - Boyun Estetiğinde ve Aşırı Terleme tedavisinde kullanılır. Kadın ve Erkek her iki cinste de başarı ile uygulanabilir. Etki süresi kişisel farklılıklar göstermek ile birlikte ortalama 4-6 ay arasındadır. Hamilelik ve emzirme dönemi haricinde ve bazı nadir kas hastalıkları olan bireyler dışında herkese uygulanabilir.

Yüz Estetiğinde Botoks
Botoks uygulaması ile yorgun yüz ifadesi ortadan kaldırılır. Daha genç, dingin ve canlı bir yüz görünümü ortaya çıkar. Kişiyi daha yaşlı gösteren cilt kırışıklıkları ve çizgilenmeler tedavi edilir.

Kırışıklıklar; Cilt çizgileri
Yüz ve boyun bölgesinde farklı alanlarda ortaya çıkan cilt kırışıkları botoks ile düzeltilebilir. Derinin gerilimi ve buna bağlı olarak cilt ışıltısı artar, çok derin çizgiler tamamen geçmese bile yüzeyelleşir. Göz çevresi kırışıklıkları (Kaz ayakları), alın kırışıklıkları, burun sırtı derisinde gülerken oluşan kırışıklıklar (Tavşan Çizgileri; Bunny Lines), boyun-dekolte bölgesi çizgileri botoks uygulaması ile tedavi edilebilir.

Kaş Kaldırma
Göz çevresi ve alın bölgesine yapılacak titiz bir planlama ile kaşlar yukarı kaldırılabilir, doğal ve canlı bir bakış elde edilebilir.

Aşırı Terleme Sorununda Botoks
Gerek koltuk altı, gerekse el-avuç içlerinde olabilen aşırı terleme sorunu, botoks uygulaması ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Nasıl Yapılır?
Temizleyici solüsyon ile uygulama yapılacak alanlar temizlenir. Hastanın uygulama sırasında ki konforunu arttırmak için işlem öncesi uygulamanın yapılacağı cilt alanına lokal anestezik krem sürülür. Kullanılan kremin türüne göre bir süre beklenir. Antimikrobiyal temizlik yapılır. Her bir hastanın yüz ve kas yapısı, kırışıklıkların yoğunluğu ve yerine göre planlama yapılır ve botoks uygulanır.

İşlem Süresi
Botoks uygulaması tüm yüz için 10-15 dakika arasında sürer.

İşlem Sonrası
Uygulama yapılan noktalarda devam eden bir ağrı sızı meydana gelmez. İşlem biter bitmez normal günlük aktivitelerine geri dönebilirler. Ancak uygulama yapılan noktaları ovuşturmamaları, aynı gün ağır spor ve egzersiz yapmamaları, saunaya gitmemeleri önerilir.

Etki Başlangıcı ve Süresi
Botoksun etkisi uygulama yapıldıktan sonra ortalama 4. ve 5.gün arasında başlar. Nadir olarak bazılarında 3.günde de etkinin başladığı görülebilir. Yaklaşık 7. ve 10.günde tam etki oluşur. Botoks etkisi ortalama 4 ile 6 ay arasında sürer.


Sıkça Sorulan Sorular

Botoks Uygulaması Ağrılı mıdır?
Lokal anestezik krem uygulansa da Botoks tecrübesi olan birçok hasta yapılan işlemin bu kremlerin sürülmesini gerektirecek bir ağrıya yol açmadığını ifade etmektedir. Kullanılan oldukça küçük enjektörler ve yapılan yavaş ve hassas enjeksiyonlar sayesinde çoğu bireyde ağrı oluşmaz. Özellikle taze hazırlanmış botoks kas içine yayılırken hafif bir yanma hissi oluşturabilir. Ancak bu 1 saniyeden fazla sürmez.

Maske Yüz ya da Yüzde ifade kaybı oluşur mu?
Kızma, şaşırma, gülme-gülümseme gibi temel mimik hareketleri korunacak şekilde bir planlama ve botoks uygulaması yapılması çok önemlidir. Modern botoks uygulamalarında bu esaslar göz önünde bulundurularak uygulamalar yapılmaktadır. Maske Yüz gibi sonuçların ortaya çıkmaması için bu konuda yeterli deneyime sahip uzmanlardan yardım alınmalıdır.

Botoks herkese “aynı miktarda” ve “aynı planlama” ile mi yapılır?
Her bireyin yüzünde mevcut olan kırışıklıkların yeri, yoğunluğu ve derinliği farklıdır. Aynı şekilde kaş yapısı, yükseklikleri de farklıdır. Mimik kaslarının yerleşim yeri, güçleri de aynı değildir. Çoğu insanda yüzün sağ ve sol yarımı arasında asimetriler bulunur. Tüm bu kriterler bir araya getirildiğinde her bir bireye aynı şekilde botoks planlaması yapılması ve aynı miktarda botoks enjeksiyonu uygulanması mümkün değildir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botoks Uygulamaları Hakkında Güncel Bilgiler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Andaç AYKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Andaç AYKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Andaç AYKAN Fotoğraf
Doç.Dr.Andaç AYKAN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Andaç AYKAN'ın Makaleleri
► Botoks Uygulamaları Doç.Dr.Tamer SEYHAN
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
► Fıtıklar Hakkında Bilgiler Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Menopoz Hakkında Bilgiler Op.Dr.Murat ERDEMİR
► İnmemiş Testis Hakkında Bilgiler Prof.Op.Dr. Selçuk YÜCEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Botoks Uygulamaları Hakkında Güncel Bilgiler' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:31
Top