2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hipnozla Vajinismus Tedavisi
MAKALE #19155 © Yazan Uzm.Psk.Fatih KİRİŞCİ | Yayın Aralık 2017 | 2,614 Okuyucu
HİPNOZLA VAJİNİSMUS TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜDÜR

Vajinismus problemi yaşayan birçok kadın, vajinismus yaşadığını bilmeden tedavisi mümkün olduğu halde ihmal ederek boş yere zaman harcamaktadır. Vajinismus, zihinsel durumun bedene yansıması ile ortaya çıkan bilinç altındaki yanlış formatlanma sonucunda beden fonksiyonlarının bozulmasıyla ortaya çıkan bir sorundur. Diğer bir deyişle vajinanın kas dokusunun 1/3 dış kısmına ait kas grubunun cinsel birleşmeyi önleyecek düzeyde devamlı olarak ya da belli aralıklarla tekrarlayarak , kişinin isteği dışında kasılması durumudur.

Ülkemizde oldukça sık rastlanan bu hastalığın genellikle psikolojik olduğu ifade edilmektedir. Vajinismusla karşılaşan çiftlerin çoğu, bunun bir tek kendi başlarına gelen bir felâket olduğunu sanır, sorunu kimseye anlatamaz, nereye başvuracağını yıllarca bilemez. Birçok çift bir süre sonra cinsel birleşmeyi denemekten vazgeçer. Bu çiftin ilişkisi açısından daha olumlu bir durumdur, çünkü tekrarlanan denemeler ve her seferinde yaşanan hayal kırıklığı, çiftin cinsellikten uzaklaşmasına ve kavgalara yol açar. Vajinismuslu çiftlerimizin vajinismus tedavisi yapılmadığında evliliklerinin ciddi şekilde yara aldığı ve boşanmaya kadar gittikleri görülmüştür. Ayrıca vajinismusun psikolojik etkileri kadar sosyal etkileri de ailelerin durumu biliyor olması sıklıkla sorunu gittikçe ağırlaştırır ve çiftin üzerindeki baskıyı artırır.

Vajinismusun başlıca nedenleri ;
• Yetişme çağındaki kızların cinsellik konusunda yanlış bilgilendirilmesi,
• Cinsel taciz veya tecavüz,
• Hamile kalma korkusu,
• İlk ilişkiye girme korkusu ve ilk ilişkinin ağrılı olması,
• Cinselliğin kadınlar için zarar verici olduğu düşüncesi,
• Kızlık zarının yırtılması sırasında korkunç bir ağrı duyulacağının sanılmasıdır.

Vajinismusun Hipnozla Tedavisi Mümkün Müdür ?

Vajinismus tedavi edilebilen bir hastalıktır. Özellikle de hipnoerapi ile oldukça yüksek düzeyde tedavisi mümkündür. Hipnoz ile kadının kendi bedeniyle barışık hale gelmesi sağlanıyor. Kendi bedenindeki haz almaya yönelik, keyif almaya yönelik bütün organlarını uyum içinde kullanabilir hale geliyor. Hipnoterapi seanslarında amacımız tüm bedeni zihin beden bütünlüğü içinde kadının yaratılışın uygun bir şekilde tekrar formatlayarak tedavi etmektir. Hipnozun özellikle ağrıyı azaltma ve tamamen giderme etkisi mevcuttur. Ayrıca birtakım psikolojik problemlerde kişinin kendini daha rahat hissetmesi, özgüvenin artması için hipnoz oldukça faydalıdır.

Hipnoz kadının eşi olmadan da bireysel olarak danışana uygulanabilir. Çünkü tek gelen veya beraber çalışmak istemeyen eşi olan veya cinsel terapistin eşsiz çalışmayı seçtiği durumlar için nispeten çok az tedavi seçeneği bulunmaktadır. Hipnoz bilinçdışında yatan çatışmaların, geçmişteki olaylara ilişkin çözümlenmemiş duyguların ve bilinçli zihnin ötesindeki faktörlerin keşfini hızlandırır. Çoğu zaman, hastanın sınırlı bilinçli farkındalığı veya bilinçli farkındalığının olmadığı durumlarda, vajinismus, danışanı korkudan koruyor olabilir veya geçmişteki bir hatayı cezalandırıyor olabilir veya eşe karşı öfkeyi yansıtıyor olabilir. Kendi kendine hipnozu öğrenme ile yani otohipnozuyla, danışanın kendini kontrol ettiği hissini güçlendirir, stres, endişe, korku ve kaygılarını azaltır. Hipnozda cinsel imgelem yolu ile cinsel istekler arttırılabilir. Vajinismusu olan kişiler ile hipnoz seansları ile kendisinin yapamadıkları şeyleri hipnozun onlara yaptıracağına inanır ve değişim gerçekleşir. Vajinismus sorunu ile karşılaşan çiftlerimizin mutlaka bu alanda uzman bir kişiden destek alması gerekir.

Cinsel Hipnoterapist Uzm. Klinik Psikolog Fatih KİRİŞCİ
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hipnozla Vajinismus Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Fatih KİRİŞCİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Fatih KİRİŞCİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatih KİRİŞCİ Fotoğraf
Uzm.Psk.Fatih KİRİŞCİ
Kahramanmaraş
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Fatih KİRİŞCİ'nin Makaleleri
► Vajinismus Tedavisi Psk.Ali BIÇAK
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.Aysun DEVRAN
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.İlhan BOZKURT
► Vajinismus ve Tedavisi Psk.Eylem AYRANCI
► Her Yönüyle Vajinismus Tedavisi Psk.Gülüm BACANAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hipnozla Vajinismus Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 48 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aile ve Çocukta İletişim Aralık 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:23
Top