2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Dolgusu – Lipofilling
MAKALE #19209 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Ocak 2018 | 3,352 Okuyucu
Yağ Dolgusu – Lipofilling

Yüzdeki ve vücuttaki derin kırışıklıkların ve çöküntülerin tedavisinde kişinin kendi yağ dokusu alınarak uygulama yapılır.

Yağ enjeksiyonu, bir bölgeden alınan yağ dokusunun bir başka bölgeye aktarılarak dolgu yapma amacı ile kullanımını ifade eder. Yağ Enjeksiyonu’nun başlıca uygulama alanları, vücut hatlarını düzeltmek, yüzdeki yaşlılık çizgilerinin derinliğini azaltmak, dudakları dolgunlaştırmak, kalınlaştırmak ve zayıf yüzlere daha dolgun bir görünüm vermektir.

Yüze yağ enjeksiyonları kimlere yapılır?

Yaşımız ilerledikçe yüzde oluşan önemli değişikliklerden birisi yumuşak doku kayıplarıdır. Özellikle göz çevresinde ve orta yüz bölgesinde bu durum belirgindir. Ayrıca cilt altı dokusu da zayıflar ve cilt incelir. Gözyaşı olukları, burun-dudak çizgileri ve Marionette çizgileri derinleşir. Orta yaşı geçmiş ve yüzünde genel bir yıpranmışlık hali olan her hastaya yağ enjeksiyonları yapılabilir. Onun dışında yapısal olarak orta yüzü basık, çene ucu geride, çene hattı zayıf olan hastalarda yağ enjeksiyonları ile yüz konturları değiştirilebilir.

Yağ Enjeksiyonunun Avantajları:

Yağ enjeksiyonu işleminin popülerliği her geçen gün artmaktadır. Yağ dokusu estetik cerrahi müdahalelerde toleransı en yüksek olan dokulardan biridir. Görünümde daha doğal bir sonuç elde edilir, uzun ömürlüdür ve güvenlidir. Vücut şekillendirmede, liposuction sonrası oluşan çökmelerde, yüzün ve ellerin gençleştirilmesinde etkili bir dolgu malzemesidir. Belki de en önemli avantajı hayvanlardan ya da başka donörlerden alınan dokunun neden olabileceği komplikasyonların meydana gelme riskini ortadan kaldırıyor olmasıdır.

Kök Hücre İle Yağ Transferi

Yağ dokusu transferinin en problemli yanı aşılanan yağın ne kadarının tutacağı ya da ne kadar kalacağı ile ilgili değişkenlerdir. Hastaların bir kısmında yağlar az tutarken hiç kalıcı olmazken, bazı hastalarda ise yağlar daha iyi oranda tutabilmekte ve daha kalıcı olabilmektedir. Bu farklılığı ortadan kaldırmanın en iyi yolu kök hücre ile yağ enjeksiyonu uygulaması yapmaktır. Kök hücrenin esprisi yağın kalıcılığını ve yaşamasını % 60-70 oranlarına çıkarmasıdır. Bu yüzden kök hücre ile yağ enjeksiyonu uygulaması yağ transferinde altın standarttır.

Yağ enjeksiyonu alerjik reaksiyon riski taşıyor mu?

• Yağ enjeksiyonlarında kişinin kendi yağ dokusu kullanıldığından herhangi bir allerjik reaksiyon riski söz konusu değildir.
• Bu uygulamadaki riskler çok düşük olasılıkla gelişebilecek enfeksiyon ve diğer nadir sorunlardır.

Yağ enjeksiyonu ile dolgu uygulamaları arasındaki fark nedir?

Yağ enjeksiyonunda kişinin kendi vücudunda bulunan yağlar alınıp tekrar ihtiyaç duyulan yüz veya vücuttaki alanlara geri enjekte edilir. Dolgu uygulamasında ise hacim ihtiyacı olan ya da kırışıklık düzeltmek için enjekte edilen ürün kişinin kendi yağı değil labaruvar ortamında sentetik olarak elde edilen ve hazır enjektörler içerisinde bulunan çeşitli dolgu maddeleri enjekte edilir..

Yüze Yağ Enjeksiyonu Dışında Başka Hangi Bölgelere Yağ Enjeksiyonu Yapılır?

Yüz dışında en sık popo şekillendirmede kullanılır. Daha güzel kalçalara sahip olmak için yapılan yağ enjeksiyonlarında da diğer yağ enjeksiyonları gibi hastanede kalma gerekmez. Yüze göre daha fazla hacimde yağ hücresi almak gerektiğinden genel anestezi ile yapılır. Yine meme büyütme için de yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Kazalara bağlı veya daha önceki liposuction ameliyatları sonrası vücutta oluşmuş olan çöküntüler de yağ enjeksiyonları ile düzeltilebilir. Çarpık bacak tedavisinde de sıklıkla yağ enjeksiyonu kullanılır.

Yağ enjeksiyonlarının etkileri nelerdir?

Yağ enjeksiyonları dolgu ve yenileyici etki olarak kullanılır. Yenileyici etki, yağın içindeki kök hücreler sayesinde sağlanır. Kök hücreler; kolajen sentezini arttırarak cilde genel bir gençleşme, canlanma ve tazelenme verir. Cilt bu sayede nemlenirken, ince kırışıklar ve lekeler de azalır. Dolgu etkisi, yağın enjekte edildiği bölgedeki kök hücreler sayesinde yeni hücreler oluşturur. Bu etki sayesinde yüz konturu netleşir ve derin çizgiler doldurulur. Elmacık kemikleri, dudaklar, kaş kenarları, göz çevresi, çene ucu ve çene konturu dolgu etkisiyle düzeltilir.

Yüzde yağ enjeksiyonları, sedasyon altında ameliyathane ortamında yapılır.

Yüze yağ enjeksiyonları uygulamaları ne kadar sürmektedir?

Uygulama yapılacak bölgelere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu işlem ortalama 1 saat surer.

Mikro Yağ Enjeksiyonunu nedir?

Mikro yağ enjeksiyonunda vücutta özellikle kişinin kendi genç ve kök hücreden zengin yağ hücreleri ayrıştırılarak yüz gençleştirmede kullanıldığı bir yöntemdir. Özel kanüller yardımıyla göbek, bel ya da diz iç kısımından genç ve mikro yağ hücreleri alınır. Alınan mikro yağ hücreleri bir takım işlemlerden geçirilerek kök hücreden zenginleştirilmiş pür yağ hücresi şeklinde yüze uygulanmaya hazır hale getiriliyor. İnce bir kanül yardımıyla yüzün belirli bölgelerine enjekte edilir.

Mikro Yağ Enjeksiyonu Nerelere Uygulanabilir?

Elmacık kemikleri üzerine uygulanarak yanaklardaki sarkık görüntü düzeltilebilir.
Göz altı çukurluklarının (tear trough deformitesi) tedavisi,
Alın, kaş arası ve göz çevresindeki kırışıklıklar,
Belirginleşmiş burun kenarı oluğu (nazolabial çizgiler) giderilebilir.
Çenesi küçük olan kişilerde çene ucu çıkıntısı belirginleştirme mikro yağ enjekisyonu ile belirginleştirilebilir,
Göz altı morluklarının tedavisinde de en etkili yöntemlerden biri mikro ve nano yağ enjeksiyonudur.
Dudak dolgunlaştırma ve kontürünü oluşturma amaçlı,
Yüz asimetrilerinin düzeltilmesi
Burun deformitelerinin düzeltilmesinde de mikro yağ enjeksiyonu kullanılmaktadır. (Burun estetiği ya da burun travması sonrası oluşan şekil bozuklukları)
El sırtı ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesinde,
Genital bölgenin gençleştirilmesinde
Yara izi tedavisi ve sivilce izlerinin tedavisinde mikro ve nano yağ enjeksiyonu ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Mikro Yağ Enjeksiyonunun diğer yöntemlere göre avantajları nelerdir?
En önemlisi kendi dokunuz olduğundan alerjik reaksiyon yapmaz.
Hiçbir yan etkisi yoktur.
Çabucak eriyip gitmez, kalıcılığı 3-5 yıl gibi uzun bir süredir. Tekrarlanabilir.
İçerdiği zengin kök hücreler sayesinde ciltte gözle görülebilir parlaklık ve genç bir görüntü sağlar.
Lokal anestezi altında ağrı hissedilmeden uygulanabilir ve hastanede yatış gerektirmez.
Lazer lipoliz, meme operasyonları, göz kapağı estetiği yada karın germe gibi operasyonlarla eş zamanlı uygulanabilir.
Hyaluranik asit dolgularının çabuk eridiği bireylerde de ilk tercih yağ enjeksiyonudur.
Özellikle yüz deformitlerinin düzeltilmesi için çoklu bölgelere dolgu gerektiğinde en uygun tedavi yöntemi mikro yağ enjeksiyonudur.
İyileşme ve tedavinin etkinliğinin görülmesi ne kadar zaman alır?
Uygun tekniklerle yapılan mikro yağ enjeksiyonu sonrasında 3-4 gün yüzde hafif şişlikler olabilir.
Şişlik geçtiğinde yüzünüzdeki gölgelerin azalarak daha genç ve güzel görünen bir yüze sahip olduğunuzu hissetmeye başlarsınız.
Kişisel bakım sonuçların alınmasında önem arz eder.
Belirgin sonuç 1. ay sonunda gözlenir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yağ Dolgusu – Lipofilling" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Yağ Enjeksiyonları (Lipofilling) Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Yağ Dolgusu ile Güzelleşme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yağ Dolgusu – Lipofilling' başlığıyla benzeşen toplam 7 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:15
Top