2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Mezoterapi?
MAKALE #19739 © Yazan Dr.Turgay MEHMETBEYLİ | Yayın Ağustos 2018 | 1,847 Okuyucu
Son zamanlar Sağlık bakanlığın geleneksel ve tamamlayıcı tıp başkanlığı tarafından sertifikasyon programına tabi tutulan mezoterapi yönetimi merak konusudur.
Aslında 60 seneyi aşkın süredir ki avrupada gelişmeğe başlamış ve ülkemizde uzun süredir ve daha çok estetik yönüyle bilinen tedavi usulu başarı ile uygulanmakta.
Mezoterapi cildin orta tabakasına (mezoderme) ilaç, vitamin, mineral, bitkisel, hayvansal ve homeopatik ürünlerin enjekte edilmesidir. Mekanizması tam bilinmemesine karşın bir çok teoriler mevcut. Öyle ki ilaç ve diğer ürünler ciltte depo şekilinde kalıyor ve az miktarlarda hedef organa ulaşarak etkiliyor. Diğer taraftan onlar sempatik, parasempatik ve motor sinirleri uyararak refleks etki oluşturuyor. Lenfatik sistemle mikrodolaşım oluşturarak etkisi de olabilir.
Mezoterapi sonuçta vucutta bir takım değişikler yaparak uzun süreli etki sağlıyor.

ESTETİKTE MEZOTERAPİ

Mezoterapi kırışıklık, leke, saç dökülme, cilt gençleştirilmesinde, akne,skar ve bölgesel zayıflama gibi estetik konularda ameliyatsız tedavi yönetimlerdendir.
Kırışıkların sebebi cildin kollajenin kaybolmasu,dolaşımın azalmasıdır. Kullanılan mezoterapi karışımları cildin beslenme ve metabolizmasını artırıyor, kollajen takviyesini yapıyor. Birkaç uygulamdan sonra yüzeysel kırışıklar kaybolması ile uzun süre anı durumda kalıyor. Hayat tarzı, beslenme, alışkanlıklardan da vazgeçmek tedavide önemli.
Ciltteki lekeler genetik yatkınlığı vardır, fakat güneş ve diğer ışınların ekisi sonucu oluşuyor. Yüzeysel lekeler özel mezoterapi karışımlarla tedavi olunuyor. Güneş kremlerin kullanılması ve ışınlardan uzak durma yeni lekelerin oluşmasını önler, tedaviyi destekler.
Kollajenin önemli parçası olan hiyaluronik asit yoğun şekilde bulunan karışımlar cilt gençleşmesinde kullanılmakta. Bunlarla mezoterapi dolgunluk, parlaklık ve canlılık oluşturuyor.
Metabolizma bozukluğu veya ilaçların yan etkisi sonucu saç dökülmesinde mezoterapi 1 numaradır. Fakat 6 aylık süre ve sabır lazım.
Mezoterapide yağ yakıcı ilaçlar da kullanılıyor. Bunlar sellulit, bölgesel yağlanmada çok etkili.

HASTALIKLARDA MEZOTERAPİ

Mezoterapinin az bilinen yönü hastalıklarda kullanımıdır.
Spor tıpta ve ortopedik ameliyatlardan sonra rehabilitasyon süreçte çok etkili, süreci yarıya indiriyor. Aynı şekilde kas-iskelet hastalıklarda, bel-boyun fıtığında kullanılıyor.
Migren, astım, minor depresyonlar, gastrit ve ulserlerde mezoterapi sempatik ve parasempatik sinir sistemi uyarıcı mekanizması ı ile tamamlayan tedavi yapmaktatır.
Cilt sorunlar önemli. Akne ve skarlarda cildin daha da pürüzsüz olmasını ,infiltrasyonun ve renk bozuklukluğun azalmasını mezoterapi sağlar. Vitiligoda beyaz leke alanın azalması ve ya artmasının önlemesinde mezoterapi yararlı, bu melaninin sentezi ve paylaşımını artırıyor. Egzema gibi alerjik hastalıklarda ve trofik yaralarda mezoterapi antialerjik ve antienflamentuar ilaçlarla tedavi sürecini kısaltıyor. Sonuçta tedaviyi tamamlıyor

Dr.Turgay Mehmetbeyli
Mezoterapi uzm. (sert.no.:17-1557)
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Neden Mezoterapi?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Turgay MEHMETBEYLİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Turgay MEHMETBEYLİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Turgay MEHMETBEYLİ Fotoğraf
Dr.Turgay MEHMETBEYLİ
İstanbul
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Turgay MEHMETBEYLİ'nin Makaleleri
► Mezoterapi Uygulamaları Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Mezoterapi Nedir? Dr.Adnan ERDİNÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Neden Mezoterapi?' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:35
Top