2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Detoks Suyu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
MAKALE #20010 © Yazan Dyt.Elif Beyza KAYA | Yayın Kasım 2018 | 2,440 Okuyucu
Günlük su tüketimimiz ne durumda diye hiç düşündünüz mü? Peki günlük su tüketimi ne kadar olmalı?
Doğru beslenmek kadar önemli olan bir diğer şeyde doğru miktarda su içmektir. Çünkü insan vücudunun yüzde 65-70 kadarı sudur. Malesef ki beslenme söz konusu olduğunda sık yapılan hatalardan birisi de yeteri kadar su içmemektir.
Özellikle zayıflama diyeti yapanlar kilo vermekte zorlanırlar
Su içme alışkanlığına sahip olmayan bireyler günde 1-2 bardak suyu ancak içer. Fakat , sağlıklı olanı günde en az kadınlarda 2 litre, erkeklerde ise 3 litreye kadar su içmektir.
Eğer su içme alışkanlığınız yoksa bunu kazandırmak biraz zor olabilir. Günde sadece 1-2 bardak su içiyorsanız birden 2-3 litreye çıkmak yerine yavaş yavaş kendinizi alıştırmak için her gün içtiğiniz suyu birer bardak artırarak bu alışkanlığı kazanabilirsiniz.
Detoks suyu su alımını arttırmak için mükemmel bir yoldur. Örneğin, tarçın ve limon kullanılarak yapılan detoks suyunun harika bir aroması vardır. Sade suyun tadından hoşlanmayanlar için lezzetli bir kilo verme yöntemidir. Ayrıca renkli görseli ile önce gözünüze hitap ederek su içme isteğinizi arttırır.

İşte Detoks Suyunun Faydaları;
•Vücudunuzdaki toksinleri temizler, arınmanıza yardımcı olur.
•Metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını arttırır.
•C vitamini içeriği sayesinde karaciğer sağlığını güçlendirerek ödem söktürmeye yardımcı olur.
•Gün boyunca bağışıklık sisteminizi güçlendirir, destek verir.
•Baş ağrısını ve mıgreni önlemeye yardımcıdır.
•Sabahları enerji düzeyinizi arttırır.
•Cildinizin tonunu dengelee ve cidinizi temizler.
•Kilo vermenize yardımcı olur.

Ne Kadar İçmeliyim?
C vitamini içeren detoks suyunu vücut, gerektiği kadar kullanır, fazlasını ise dışarı atar. Detoks suyunu rahatlıkla her gün içebilirsiniz. Ancak, miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. Günde yaklaşık olarak bir litre detoks suyu içmeniz tavsiye edilmekte. Bu miktar hem sağlıklıdır hem de yeterlidir. İçtiğiniz detoks suyuna ek bire bir oranında saf su içmeniz ise vücudunuzdaki su dengesi için en idealidir.
Detoks suyunu gün içerisinde iki saat aralıklarla bir bardak olarak tüketebilirsiniz. İştah kontrolünü sağlamak için yemeklerden önce bir büyük bardak içmek faydalıdır.
Detoks suyunu, istediğiniz kiloya inene kadar her gün içmelisiniz. Bunu tıpkı ilaç kullanmak gibi düşünebilirsiniz. Bir hastalık tedavisinde doktorunuz size ilaç önerdiğinde, iyileşene kadar ilacı içmeniz gerekir. Aynı şekilde detoks suyunu da sürekli ve düzenli içerseniz faydalı olacaktır.
Not : Hamileler yapmasın ve kronik hastalığa sahip olanlar diyetisyene danışmadan tüketmesin. Örneğin hipoglisemisi olanlar tarçın koymasın. Emzirenler nane koymasın dereotu koysun. Allerjisi olanlar çilek, hipotansiyonu olanlar limon koymasın.
Tek Başına Detoks Suyu Kilo Verdirir Mi?
Elbette, kilo vermek için detoks suyu içerken beslenme ve sporla desteklenmesi gerekir. Örneğin, göbek eriten detoks suyu tarifini uygularken diyet programınıza uymalı ve yapabiliyorsanız beraberinde göbek eritme hareketleri yapmanız faydalıdır. Bu mükemmel birleşimle, sarkma olmadan kilo verebilir, metabolizmanızı gençleştirebilirsiniz.

Kimler detoks suyu hazırlamalıdır ?
•Kiko vermek isteyen kişiler
•Toksinlerden ve ödemden arınmak isteyen kişiler
•Stresli bir yaşama sahip kişiler
•Tatlıya düşkün olan kişiler,
•Sigara ve alkol kullanan kişiler,
•Hareketsiz yaşam sürenler,
•Yoğun çevre kirliğine maruz olan kişiler,
•Çok fazla yağlı yiyecek tüketen kişiler, detoks suyu hazırlayarak sağlıklarını koruma altına almalıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Detoks Suyu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Elif Beyza KAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Elif Beyza KAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dyt.Elif Beyza KAYA
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Elif Beyza KAYA'nın Makaleleri
► Yüksek Kolesterol Hakkında Bilmeniz Gerekenler ÇOK OKUNUYOR Dyt.Gökmen GÖK
► Detoks Nedir? Evde Detoks Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Perran AYDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Detoks Suyu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:05
Top