2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kimyasal Gebelik ve Kürtaj
MAKALE #20151 © Yazan Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU | Yayın Aralık 2018 | 2,288 Okuyucu
Yalancı Gebelik ve Kürtaj Yöntemi.
Adet tarihinin başlaması gereken tarihte adetiniz olmadıysa gebelik ve hamilelik testi yapmalısınız. Gebelik olmasın diye korunma yönteminiz ne olursa olsun gebelik veya hamile olabileceğiniz aklınıza gelmelidir . Çünkü hiçbir korunma ve gebelik önleme yöntemi %100 güvenli değildir. Gebelikten korunma yöntemleri arasında doğun kontrol hapları olarak bilinen OKS yani oral kontraseptifler, rahim içi yerleştirilen hormonlu veya hormonsuz sipraller (RİA),kola takılan hormonlu korunma çubukları, erkeklerin genelde tercihi kondom- prezervatif olmaktadır . Gebe olmaktan korktukları için bayanların çoğu ilişki sonrasında ertesi gün hapı olarak piyasada satılan haplar kullanılmaktadır .Ertesi gün hapı kesinlikle doğum kontrol yöntemi değildir. Gebeliğe ve hamile kalmayı engel oylamamaktadır . %100 korunma yöntemi ve gebeliğe engel olamayacağı ilaç kullanım kılavuzunda açıkça yazarak belirtilmiştir. Acil korunma yöntemi ve hamilelik önlemek için uzman doktorunuzla görüşmenizde faydavardır.
Teklayan gebelikler ve tekrarlayan kürtajlar rahim için sağlıklı değildir.Plansız gebelikler ve kürtajları engellemek için mutlaka bünyemize uygun , kullanımı kolay kilo alımı yapmayan sağlıklı ve güvenilirliği yüksek , gebelikten korunma yöntemleri Hakkı'nda uzmanın doktorunuzdan Bilği ve danışmanlık isteyiniz.
Hamilelik tespiti ve gebelik testi pozitif çıktıktan sonra ultrason ile gebeliğin normal bir gebelik olup olmadığı , dış gebelikten ayırt edilmesi gerekmektedir . Gebelik kesesi içinde bazen boş gebelik olabilir. Boş gebelik kesesi kimyasal gebelik belirtileri vermektedir . Boş gebelikte kanda gebeliktesti pozitif çıkar, idrarda gebelik testi pozitif çıkmaktadır ançak gebelik kesesinin içinde embriyo oluşmaz. Anembrionik gebelik olarak bilinmektedir . Boş gebelik yani anembrionik gebelik tanısı ve tedavisi yapılmalıdır .

Vakum kürtaj sonrası günlük yaşantıya devamedilir. Kürtaj sonrası az miktarda ağrı ve az miktarda kanama olur aynen adet regli olur gibi. Yani kürtajdan korkmak gerekmez ancak hijenik ve tıbbi kurallara uygun ve uzman doktor tarafından ultrason eşliğinde kontrolü kürtaj yapılmalıdır .
Aspiratör vakum kürtaj işlemi ortalama 8-12 dakika sürmektedir . Ancak kürtaj öncesi hazırlık ve kürtaj sonrası yapılması gereken tıbbi kontroller yapılmalıdır.
Kürtaj sonrası hastaya allerjik durumuna göre kullanması gereken bazı ilaçlar verilecektir.Kürtaj sonrası İlaçların düzenli kullanması gerekmektedir . Hastada yani kürtaj olmak isteyen kişi kan grubu negatif se ve partneri veya eşinin kan grubu pozitifse kan uyuşmazlığından bahsedilir ve hastaya Anti-D olarak bilinen kan uyuşmazlığı iğnesi 72 saat içinde kürtaj saatinden sonra yapılmalıdır. Yapılmadığı taktirde bir sonraki gebelikler de kan uyuşmazlığı durumu söz konusu olabilir. Kürtaj olacağınız klinik hekimine mutlaka kan grubunuzu belirtiniz . Şayet kan grubunuzu bilmiyor veya emin değilseniz lütfen doktorunuza kan grubunuzu bilmediğinizi belirtiniz. Uzman doktorunuz kan grubu testi isteyecektir.
Kürtaj sonrası hasta bir hafta sonra rutin kontrol için mutlaka kontrol için çağrılmalıdır. Hasta mutlaka kürtaj sonrası kontrole gitmelidir.Kürtaj Sonrası kişide psikolojik travma görülebilir.
Kürtaj olan bayan da suçluluk hissi mevcut psikolojik durumu daha da kötü duruma dolacaktır. Kürtaj öncesi ve kürtaj patlaması yaşanan bu son dönemlerde psikolojik bozulma yaygınlığı artması bekleniyor. Bu durum karşısında psikolojik destek almak zorunda kalan bir çok bayan mevcut.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kimyasal Gebelik ve Kürtaj" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa N. ALİHANOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi147 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun Makaleleri
► Gebelik Sonlandırılması (Kürtaj) Op.Dr.Müjde KOYUNCU
► Kürtaj Hakkında Bilgiler ve Soru/Cevaplarla Kürtaj ÇOK OKUNUYOR Dr.H.Yeşim YERÇOK
► Kürtaj Nedir,kimler Kürtaj Olabilir? Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Gebelik Öncesi Dönem ve Gebelik Takipleri Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
► Kürtaj Op.Dr.Güzin BAŞCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kimyasal Gebelik ve Kürtaj' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:54
Top