2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Brezilya Popo Estetiği (Kalça Büyütme Estetiği)
MAKALE #20405 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Mart 2019 | 2,247 Okuyucu
BREZİLYA POPO ESTETİĞİ NEDİR?

Popo estetiği kalçaların doğal ve daha formunda görünmesini sağlayan bir çeşit popo kaldırma yöntemidir.


Brezilya poposunun en belirgin özellikleri yuvarlak, kavisli, kalkık ve biçimli olmasıdır. Bu yüzden sıkça tercih ediliyor.

Popo görünümünü değiştirmek amacıyla iki yöntem kullanılır:
-İlk olarak hastanın kendi yağ dokusu kullanılarak popo düzeltilip dolgunlaştırılır.
-İkinci yöntem ise silikon popo protezi konularak poponun büyütülmesidir.

AMELİYAT ÖNCESİ HAZIRLIK NASIL OLMALIDIR?

Ameliyata başlamadan önce bazı testler ve tetkikler yapılarak hastanın sağlık durumu hakkında bilgi edinilip kontrol edilir. Hastanın daha önceden herhangi bir hastalığı olup olmadığını ya da bir operasyon geçirip geçirmediğini doktorla paylaşması gerekir.
Tetkik olarak hastanın ameliyata girmeden önceki sağlık durumunun kontrolü, anesteziye uygun olup olmadığı, muayene edilmesi gibi işlemlerdir.
Bir diğeri ise ameliyata girmeden önce ölçümlerin yapılması gerekir. Ölçümler çizilerek hasta ameliyata hazır bir şekilde bekletilir.

BREZİLYA POPO ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. 2-3 saat süren bir operasyondur.
Poponun şeklini bozan ve popoyu aşağı çeken yağlar alınarak yapılır.
Liposuction işlemi ile yağ alındıktan sonra kök hücrelerden ayrıştırılarak, kalçaların üst kadranına verilir böylece popo kalkık ve çıkık durur. Ortaya çıkan sonuç size çekici bir görünüm kazandıracaktır.
Eğer kişinin kendi yağ birikimi yeterli değilse işte bu devrede silikon popo protezi konularak uygulanır.
Silikon popo protezi kullanmak istenmeyen hastalar için, popo da yeterli yağ bulunmadığından karın ya da başka bir bölgede ki yağ işlemi alınarak da yapılmaktadır.
Popoda çok fazla sarkma işlemi varsa eğer popo germe işlemi yapıldıktan sonra dolgunlaştırma işlemi uygulanır.
Kendi yağ dokusu yeterli olmayan hastalarda aquafilling yöntemi uygulanmaktadır:

Aquafilling nedir?

%98 su kristallerinin teknolojik yöntemlerle jel haline getirilmesidir. Vücuda hiçbir zararı bulunmamaktadır.
Kendi yağ dokusu yeterli olmayan zayıf hastalarda bu yöntem kullanılmaktadır. Kişiye bu yöntemin uygulanması herhangi bir rahatsızlık hissettirmeyerek kendi dokusuyla bütünleşecektir.
Aquafilling yöntemi cerrahi işlem gerektirmeden lokal anestezi altında yapılır. İşlem yapılacak bölge uyuşturulur. Ağrısız bir yöntem olup doğal ve dik bir görünüm sağlar. Hastalar işlem bittikten sonra günlük hayatlarına dönebilirler. Ameliyat sonrası iz kalma durumu yoktur.

TEDAVİ ÖNCESİ NASIL BESLENMEK GEREKİR?

Sağlığımız için faydalı besinler tüketmek bizim için çok önemlidir. Bu sebeple operasyon öncesi sağlığımıza ve beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Brezilya popo estetiği öncesi ve sonrası C vitamini almak önemlidir. C vitamini içeren yiyecek ve içeceklerin alınması tavsiye edilir. Bir diğer önemli olan madde ise sıvı tüketilmesidir. Ameliyat öncesi ve sonrası bol bol su içmek gerekir.

NEDEN POPO ESTETİĞİ YAPTIRMALISINIZ?

Yaşlanma, poponun pozisyonundan, görüntüsünden şikayetçi olan, çok fazla kilo alınması veya kilonun verilmesi sonucunda kalça bölgesinde dengesiz yağ dağılımın olmasından, hamilelik sonrası dönem gibi belirtiler dolasıyla popo estetiği yaptırmak için yeterli sebeplerdir.

SİGARA VE ALKOL TÜKETİMİNİN AMELİYATA ETKİSİ NELERDİR?

Önemli olarak sigara ve alkol kullanımı kan değerlerini etkiler.
Ayrıca sigara kullanımı kan akışını etkilediğinden, operasyondan en az 2 hafta önce bırakılması gerekir. Sigaranın kullanılmaması yara yerinin hızlı iyileşmesine sebep olacaktır.

İYİLEŞME SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Ameliyat bitiminden sonra duş alınmamalıdır. Ameliyatın üzerinden en az 3 gün geçmesi gerekir.
Ameliyat sonrası hastaya korse verilecektir. Bu korsenin 3 veya 4 hafta kullanılması gerekir. Ödem, şişlik, sarkma gibi durumların olmaması için kullanılır.
İlk 3 hafta içerisinde ağır kaldırılmamalıdır. İçerisin de ağır egzersizler ve ağırlık çalışmaları yapmamak da dahildir.

AMELİYAT SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Hastanın ameliyat sonrası kalça bölgesinde ufak sızlamalar meydana gelmesi normaldir. Doktor tarafından verilen ağrı kesiciler ile ağrılar hafifler.
Ameliyat sırasında hastanın hareketsiz kaldığı için operasyon sonrasında hafif egzersizler yapması önerilir.
Her operasyon sonrası olduğu gibi sağlıklı ve zengin içerikli besinler tüketilmesi gerekir.
Hastanın ameliyattan sonra hastane de kalma süresi genellikle bir gündür. Daha sonra doktorun gözetimi altında kontrolleri yapılmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Brezilya Popo Estetiği (Kalça Büyütme Estetiği)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Meme Büyütme Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Göğüs Büyütme Estetiği Dr.Güner UYSAL
► Meme Büyütme Estetiği İsteyenlerin Dikkatine Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Brezilya Popo Estetiği (Kalça Büyütme Estetiği)' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:43
Top