2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kol ve Bacak Germe Estetiği
MAKALE #20479 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Nisan 2019 | 1,815 Okuyucu
KOL GERME ESTETİĞİ

Yaşın ilerlemesine ve kilo alıp vermeye bağlı sarkan ve gevşeyen üst kol derisine uygulanan estetik cerrahi bir işlemdir. Ameliyat olmadan üst kol derinizi egzersizle sıkılaştırma sağlayabilirsiniz fakat oluşan sarkmaları ve yağ birikmesini önleyemezsiniz. Kol sarkmasının derecesi her insanda farklıdır.
Kol estetiği vücudumuzda görsel olarak büyük bir etki yaratmaktadır. Yaz günleri giyilen rahat kıyafetler içerisinden kolun sarkık gözükmesi hoş bir görüntü vermez. Bu yüzden kol germe ameliyatı sıkı ve genç bir kola sahip olmanızı sağlar. Rahatlıkla dilediğiniz kıyafeti giyebilirsiniz. Sallanmayan bir kol yapısına sahip olabilirsiniz.

Peki kol derimiz neden sarkar?

Genellikle 30’lu yaşlardan sonra sarkmalar meydana gelir. Hareketsizlik, hamilelik, ani kilo kaybı, dengesiz ve düzensiz beslenme gibi durumlar sarkmalara neden olan başlıca sebeplerdir.
Kollarımızda bulunan kolajen ve elastin liflerin azalmasına bağlı olarak sarkmalar oluşur.

Yerçekiminin etkisiyle yaşın ilerlemesinden dolayı deri altında bulunan yağ dokusunun azalmasından dolayı kol üst bölgesinde sarkmalar meydana gelir.
Bu ameliyata uygun bir aday mıyım?
Dışardan da belli olduğu gibi kollarınızda gevşeme varsa üst kollarınızın alt tarafa göre yağ oranı fazlaysa orantısız bir görünüm olup spor yapmanıza rağmen istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız kol germe ameliyatı yapılması uygundur.

Ameliyata nasıl karar verilir ve nasıl yapılır?

• Hastada oluşan derinin sarkmasına göre ameliyatın nasıl bir teknikle yapılacağına karar verilir.
• Derinin sarkması çoğu zaman kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişir. Bu yüzden deri altındaki yağ dokusuna liposuction işlemi yapılması gerekir.
• Öncelikle kolun iç kısmında bulunan yağ ve cilt altısı dokusu çıkartılır.
• Daha sonra gevşeyen ve sarkan yağlar alınır. Ya da deri fazlalığı, koltuk altı veya dirseğe kadar gerilerek gizli noktalarda toplanır. Kolu eski yapısına çevirmek üzere germe işlemi yapılır. Dışardan bakıldığında iz olduğu belli olmayacak şekilde işlem yapılmaktadır.

Ameliyat öncesi nasıl olmalıdır?

Genel anestezi altında uygulanan bir işlem olacağından ameliyatın 1 gece öncesinde gece 12 den sonra su içme yemek yeme ya da sigara gibi kullanımların durdurulması gerekmektedir. Kanamayı arttıracak ilaçların 3 gün önceden kesilmesi gerekir. (Aspirin vs. gibi)

Ameliyat süresi ne kadar?

Kol germe ameliyatı genel anestezi altında yapılarak ameliyat süresi 2 saattir. Ameliyat sonrası hastanede 1 gün istirahat edildikten sonra taburcu olabilirsiniz.

Meme dikleştirme ve kol germe ameliyatı aynı anda yapılır mı?
Kilo alıp vermek kol sarkmasına neden olduğu gibi vücudumuzun belirli bölgelerinde de sarkmalara neden olur bu iki ameliyat birlikte yapılarak vücuda estetik bir görünüm kazandırılır.

Ameliyat sonrası olan süreç nasıldır?

• Her estetik operasyon gibi bu ameliyatta da dikkatli olunması gerekmektedir.
• Kolun arkasında oluşan iz bölgesinin genişlememesi için hareketlerin kısıtlanıp daha dikkatli davranılması gerekir.
• Kollarda oluşan şişlikler ve morarmalar yaklaşık olarak iki hafta sonra geçmektedir.
• Kolun şeklini alabilmesi için kolu saran elastik bandaj kullanılır.
• Oluşan sızlama ve ağrılar verilen ağrı kesicilerle engellenecektir.
• Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir.
• 1-2 ay ağır egzersizler yapılmaması gerekir.
• Hastanın kollarını yüksek tutması önerilir.
• Yara yeri üzerinde kullanılan dikişler kendiliğinden eriyebilen dikişlerdir. Alınması gerekmez. Dikiş olan bölgenin enfeksiyon kapmaması açısından temiz tutulması gerekir.

BACAK GERME ESTETİĞİ NEDİR?

Sarkan derinin eşit bir şekilde alınarak dikilmesi işlemidir. Bacağın gerilmesi görsel olarak güzel bir görünüm sağlayacaktır. Bacağın iç ve arka kısmında bulunan sarkık ve yağların toparlanmasıdır.
Bacakta sarkma genellikle iç kısımlarda meydana gelir. Derinin ince olduğu kısımlarda sarkma görülür. Fazla kilosu olan insanlarda kilo verildikten sonra tüm bacak bölgesinde sarkma görülebilir.
Bacak deriniz neden sarkar?
Yerçekiminin de etkisiyle yaşlanmaya da bağlı olarak deri altındaki yağ dokusunun azalmasıyla bacağın iç kısmından kasıklara kadar sarkmalar oluşur. Kilo alıp vermede başlıca nedenlerdendir.
Sarkmanın meydana gelmesindeki tek sebep yaşlılık değildir. Spor yapılmayan bir yaşam stresin verdiği etkide sarkmaya neden olabilir. Hareketsiz bir vücudun yağlanması daha sonra yağlanmaları azaltmak için kilo vermesi durumunda sarkmalar oluşur.

HANGİ DURUMLARDA BACAK GERME AMELİYATI GEREKİR?

Yaşlanmanın, stresin ve aşırı kilo alıp vermenin sonuncunda oluşan derideki gevşeme ve sarkmanın fazla olduğu durumlarda kesinlikle yapılması gerekir.
Ayrıca çarpık bacak tedavisi içinde bu ameliyat önerilmektedir. Bacağın eşitlenmesi durumunda gereken bir ameliyattır.
İnsanların dış görünüşünden rahatsız olması durumunda bacağının kıyafet içerisinden hoş gözükmemesi durumunda bacak germe ameliyatının düşünülmesi gerekir.

BACAK GERME AMELİYATI ÖNCESİ


Hasta anestezi muayenesinden geçer. Genel anestezi altında yapılacak bir ameliyat olacağından ameliyat sırasında ve sonrasında hastanın anesteziye vereceği tepki tetkikler sonucunda görülür.
Kan testleri, yağ ölçüm testleri yapılmaktadır. Ameliyat sırasında sorunlar yaşanmaması için testlerin eksiksiz yapılması gerekir.
Sigara ve alkol kullanımını ameliyat öncesi azaltmak, ameliyat sonrası belirli bir dönem bırakılması gerekir. Sigaranın ameliyat sonrası kullanılması yaralarınızın geç iyileşmesini sağlar.
Ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi gerekir. Ayrıca kullandığınız ilaçları belirtmeniz gerekir.

BACAK GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

• Bacak bölgesinde oluşan derinin sarkma fazlalığına göre nasıl bir teknik uygulanacağına karar verilir.
• Derinin kalınlığının fazla olduğu durumlarda liposuction işlemi uygulanmaktadır.
• Liposuction işlemi bittikten sonra bacak bölgesinde oluşan deri fazlalığı cerrahi yöntemle alınır.
• Kasıktan başlanılarak bacağın iç orta kısmına kadar dik bir şekilde germe işlemi yapılır. İzin kalması durumu önden ve arkadan bacağa kadar bakıldığında gözükmez.

AMELİYAT SÜRESİ NE KADARDIR?

Genel anestezi altında 2-4 saat aralığında süren bir operasyondur.
Hasta 1 gün hastanede istirahat ederek ertesi gün taburcu olabilir.

BACAK GERME AMELİYATININ ZORLUKLARI VARMIDIR?


Her estetik operasyon sonrası gibi bu ameliyatında zorluğu vardır.
Bacak germe ameliyatı sonrası bacak iç kısmında kalan iz bazı hastalarda daha belirgin olabilir. Birkaç hafta boyunca izlerin genişlememesi için bacak hareketlerine dikkat edilmesi gerekir.

AMELİYAT SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?


• Ameliyat esnasında kanama kontrolü için konulan drenler ameliyattan 1 gün sonra çıkartılır.
• Ameliyat sonrası giydirilen korse 1 ay boyunca kullanılmaktadır.
• Ayrıca 1 hafta boyunca varis çorabı kullanılması gerekir.
• Bacakların kalp seviyesinden yukarıda tutulması gerekir.
• Ağır egzersizlerden kaçınılıp 1-2 ay spora ara verilmelidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kol ve Bacak Germe Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Kol ve Bacak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Diz ve Bacak Estetiği Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
► Yüz Germe Estetiği Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
► Yüz Germe( Facelift) Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kol ve Bacak Germe Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:29
Top