2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dudak Kaldırma Ameliyatı (Lip Lift İşlemi)
MAKALE #20569 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Mayıs 2019 | 7,325 Okuyucu
Üst dudak kısalığı olarak da bilinen lip lifting ameliyatı, üst dudak bölgesinin uzunluğundan memnun olmayan hastalara uygundur. Bu işlemde, üst dudak, kolumella tabanı (burnun orta sütunu) ile dudağın kırmızımsı pembemsi yerin arasındaki bölgeyi ifade eder. Plastik cerrahide normal olarak bu alanın ideal uzunluğu 12-15 milimetre arasındadır. Bununla birlikte, bu aralık kişilerin yüz hatlarına ve yüzünün büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Lip lifting yani dudak kaldırma ameliyatında kişilerin bu bölgesindeki mesafeyi azaltarak dudaklarına melek kanadı etkisi yaratmayı amaçlıyoruz.

Angel Lip lifting nedenleri nedir?

Üst dudak kaldırma veya üst dudak kısaltılması ameliyatı ile ilgilenen kişilerde önce yüz hatları incelenir. Dudak ile burun arasında mesafenin uzunluğunu kişi istirahat halindeyken yani dudak hareket etmiyorken ölçmek gerekir. Aslında, üst dudağının dikey doğrultudaki uzunluğu neredeyse alt dudak-çene uzunluğu kadar uzar. Bu özellik tek başına daha fazla uyum ve denge oluşturmak için üst dudak kısaltma uygulamasını düşünmek için yeterli bir sebeptir.

Gülümsediğimizde, örneğin üst dudağın yukarı ve dışarı doğru çekilmesi normaldir ve dişlerinizin bir kısmını açığa çıkarır. Üst dudağın aşırı uzun olması halinde, gülümsediğinizde dişler görünmez. Bu da üst dudak kaldırma ameliyatının nedenlerinden biridir. Üst dudağınız kaldırıldığında dişleriniz daha görünür olacaktır.

Üst Dudak Kaldırma Nedir?

Üst dudak kaldırma ameliyatı sırasında, üst dudak bölgesinde, dikey uzunluğunu kısaltmak için fazla deri alınır. İstenen ölçümü elde etmek için, iki teknikten biri gerçekleştirilebilir. Birincisi, cildin küçük bir bölümünün çıkarıldığı kırmızı dudak sınırında (dudak silindiri) yapılan bir kesiyi içerir. Sonuç olarak, üst dudak yükselir ve kısaltılır.. Bununla birlikte, bu teknik, bazı hastalarda bir ameliyat izinin görünür olmasına neden olabilir.
İkinci ve daha popüler olan yaklaşım, üst dudağın birleştiği burun altında bir kesi yapmaktır. Bu kesinden girilerek fazla olan deri kesilir, kesinin kenarları dikilerek ameliyat tamamlanır. Bu işlemde dikişler burun altına gizlendiği için ameliyat izi belli olmaz.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci

Angel Lip lifting ameliyatından sonra iyileşme süreci 5-7 gün arasında değişir. Bu süreçte üst dudağınıza buz masajı yapmalısınız. Ameliyattan sonraki ilk 72 saatte dudağınızın şişmesi normaldir. Dikişler 5 gün içinde alınarak günlük hayatınıza geri dönmeniz sağlanır.

Angel Lip lifting ameliyatının sonuçları nelerdir?

Ameliyat sonrası üst dudak ile burun arasındaki mesafe kısalır
Üst dudağın vermillion çizgisi daha yukarı doğru çekilir
Üst dudağın kırmızı çizgisi uzatılır
Üst dudak ile alt dudağın orantısı değişir
.
Angel Lip lifting kimlere uygundur?

Düzenli olarak dolgu yaptırıyor ve dudaklarınızın daha büyük görünmesini seviyorsanız lip lifting sizin için uygun bir ameliyattır. Daha büyük dudaklar için kalıcı çözüm arayanlar, dudağı ile burun arasındaki mesafeyi kısaltmak isteyen kişilerde lip lifting ameliyatı olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor. 1 saat süren ameliyat sonrasında eve gidebilir, aynı gün içinde ayağa kalkabilirsiniz. Kalıcı olarak melek kanadını andıran dudaklara kavuşmanızı sağlayan lip lifting ameliyatı çekici görünmeyi seven kadınlar tarafından da tercih ediliyor.

Lip Lift Yaptıran Ünlüler Kimlerdir?

Rujun kendini gösterdiği dolgun dudaklara sahip olmak her kadının arzusudur. Dudak dolgunlaştıran ve dudakları ön plana çıkarmak için kullanılan pek çok yöntemi ünlülerden öğreniyoruz. Lip lif yaptıran ünlüler kimlerdir, ilk 10 sıradaki ünlüleri okuyunca siz de şaşıracaksınız.
1. Fahriye Evcen
2. Almeda Abaci
3. Birce Akalay
4. Hande Acar
5. Kylie Jenner
6. Megan Fox
7. Emine Sandal
8. Gigi Hadid
9. İrem Derici
10. Şeyma Subaşı

Lip lift fiyatı ne kadardır ?

Ameliyatın yapılacağı cerrah, hastane ve uygulanacak anesteziye (lokal, lokal+sedasyon, genel anestezi) bağlı değişkenlik göstermektedir. Lokal anestezi altında dahi yapılabildiğinden sıklıkla diğer yüz estetiği işlemlerinden daha az masraflıdır.

Lip lift ameliyatının kalıcılığı ne kadardır?

Dolguların aksine yapılan işlemin etkisi kalıcıdır.

Botoks dudak büyütür mü ? Dudak botoksu dolgunlaştırır mı ?

Burada yanlış bilinen bir durum var. Botoks sadece kasların kasılmasını engeller ve hareketi dondurur. Dolgu ve hacim vermez. Bu ikisiyle ilgili kafa karışıklığı çok var.

Lip Lift Estetiğini Yaptırmaması Gereken Risk Grupları;

1. Daha önce riskli operasyon geçirenler
2. Ağız şekli estetiğe uygun olmayanlar
3. Dudak yapısı oldukça ince olanlar
4. Tavşan dudak yapısına sahip olanlar
5. Enfeksiyon riski taşıyanlar

Dudak Botoksu

Dudaklar topografik olarak yüzün ortasında yerleşmiş estetik ve fonksyonel organlardır. Yemek yeme, konuşma, öpme gibi fonksyonları yanında görünüşümüzün de vazgeçilmez bir parçasıdır. Yüzyıllardır güzel dudak karşı cinse çekici ve hoş gelmektedir. Yoğun ve ince kas yapıları, damar ve sinir ağı tarafından örülmüş bu değerli ordan yaşın ilerlemesi ile birlikte yaşlanma belirtileri gösterebilmektedir.
Dudak botoksu uygulaması bu komplike yapısından dolayı bilgi ve tecrübe gerektiren bir uygulamadır.
Dudaklara botoks işlemi bu bölgenin hassas kas dengesini bozmadan yapılmalı, yapan kişinin bölgesel anatomi ve botoks dozajı ile ilgili yoğun tecrübesi olmalıdır. İyi yapılmış bir dudak botoksu yüz estetiğine ciddi artılar katarken, ehil olmayan bir elde yapılan dudağa botoks uygulaması konuşma, yeme içme ve estetik görünümde sorunlar yaşatabilir.

Dudak botoksu niçin yapılır?

Botoks ile üst dudak çizgilerinin tedavisi başka bir deyişle botoks ile sigara çizgilerinin tedavisi
Üst dudak botoksu ve dudak botoksu genelde aynı anlamda kullanılmaktadır. Dudakta en sık kullanılan botoks uygulaması da budur. Sigara çizgileri ismi ile anılmak ile birlikte sigara içmeyen kişilerde de üst dudak botox yapılmakta ve onlarda da benzer kırışıklıklar olmaktadır.
Sigara için veya içmeyin üst dudak kaslarınız veya derinizin özelliklerine bağlı olarak üst dudakta kırışıklık oluşma eğilimi varsa veya hafiften başlamışsa, dudak botox başlayarak ileride kırışıklık oluşmasını engelleyebilirsiniz. Halihazırda oluşmuş üst dudak kırışıklık tedavisi olmak istiyorsanız, üst dudaktaki deformitenin durumuna göre sadece üst dudak botoks veya botoks ile beraber dudak dolgusu ile bu şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz. Burada kritik nokta kırışıklık yapan kasların eski kuvvetini kazanmadan 5-6 ayda bir düzenli olarak dudak botoksu yaptırmanızdır. Diğer yüze botoks uygulamaları gibi dudak botoksunda doz çok önemlidir.
Aslında bu ikisi de aynı anlama gelmektedir. Yaş ve sigara gibi dudağa belirli bir hareket yapma alışkanlığı ile üst dudak çizgileri zamanla belirgin ve kalıcı bir hal alabilir. Özellikle çok derinleşmeden düzenli (5-6 ayda bir) botoks uygulaması yapılırsa bu çizgilerin oluşması önlenebilir ya da mevcut üst dudak çizgileri daha belirsiz, silik hale getirilebilir. Hatta sigara çizgileri yok edilebilir. Üst dudak botoksu fazla yapılırsa üst dudak uzar, hareketlerinde azalma görülür (Kukla dudağı). Estetik ve fonksiyonel açıdan istenmeyen bir durumdur. Üst dudak botoksu mikro dozlar ile başlanarak kişinin verdiği cevaba göre sonraki seanslarda yavaşça arttırılmalıdır.
Dudak köşelerinin aşağı doğru çekmesi ve alt dudak köşesinden aşağı doğru yönelen oluklar durumunda botoks uygulaması yapılarak somurtkan ifade düzeltilebilir. Dudak kenarından aşağı doğru olan oluklar azaltılabilir. Bu bölgede depressor anguli oris kasları simetrik ve ölçülü bir şekilde bloke edilmelidir.
Gülerken diş etlerinin görünmesi düzeltilmesi için botoks (Gummy smile) Güldüğünüzde üst dudak hiper aktivitesi mevcut ise diş etleri 1-2 milimetreden fazla gözüküyor ise botoks uygun bir tedavi olacaktır. Estetik olarak çok kabul görmeyen bu durum düzenli yapılan botokslar ile düzeltilebilir.

Üst dudak kırışıklıklarının (sigara çizgileri) botoks dışında tedavisi var mıdır?

Bazen hastalarda dudak hareketlerinde hiper aktivite olmaksızın üst dudakta kırışıklıklar oluşmuştur. Bu durumda dudak dolgusu veya hacim veren uygulamalar tercih edilir. Zira botoks dinamik yani hareket ile oluşan kırışıklıkların tedavisinde etkilidir. Molekül ağırlığı daha düşük (ince) dolgular son derece yüzeysel olarak dudak üzerindeki kırışıklıkların düzeltilmesi amacı ile kullanılır.

Dudak Botoksu nasıl yapılır?

Yaklaşık uygulama süresi 5-6 dakika olan uygulama öncesi buz ve lokal anestezik krem ile uygulama esnasında ağrı engellenir. Üst dudak botoksu sonrası morluk görülmez, kızarıklık ise 10 dakika sonra geçer. Botoks etkisi 3-7 gün içerisinde başlar, 14.günde tam olarak oturur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dudak Kaldırma Ameliyatı (Lip Lift İşlemi)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dudak Kaldırma Ameliyatı (Lip Lift İşlemi)' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:27
Top