2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hymenoplasty ve Kızlık Zarı Dikimi Sosyal Nedenleri
MAKALE #20606 © Yazan Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU | Yayın Haziran 2019 | 1,698 Okuyucu
kızlık zarı dikiminin sosyolojik ve psikolojik önemi

kızlık zarı dikimi işlemi halk arasında kızlık zarı dikimi (hymenoplasty) sosyal nedenlere bağlı düzeltilmeye karar verildikten sonra yapılması gereken kişiye uygun en güvenli, riski en az olan cerrahi teknik seçilmelidir.3 katlı mikro fleep kızlık zarı dikimi hymenoplasty yöntemidir.bu işlemden önce hastanın genital bölge temizlik yapması gerekmektedir.


işlem hastaya işlem hakkın da bilgi verilir.işlem sonrası neler yapıp yapmaması konusunda bilgilendirilir.kızlık zarının dikimi geçici ve kalıcı olarak yapılmaktadır.işlem lokal yada genel anestezi altında da olabilir bunlar hastanın isteğine göre değişir.işlem 15-20 dakika sürmektedir.işlem sonrası hasta günlük hayatına devam etmektedir. kızlık zarının birden fazla çeşidi bulunmaktadır.bunlardan biri esnek kızlık zarıdır.eğer hasta esnek kızlık zarına sahipsa cinsel ilişkide kanama gelme ihtimali çok az dır. bu durumda karşı tarafa mahçup olmaması için kızlık zarı dikim işlemleri yapılır ve ilk ilişki esnasında kanama gelmesi sağlanır.işlem sonrası hastaya reçete verilir ve uygulama ile ilgili bilgi verilir. toplumsal problem olduğu için hastaya hem tedavi hemde psikolojik destek verilir. işlemden sonra hastanın kanlı akıntısı olabilirbu durum hastayı korkutmamalıdır.dikişler kendiliğinden eriyip düşüceklerdir.ayrıca hasta her konuda bilgilendirilmektedir.mesela spor yapmamalı ve havuza,denize girmemelidir.tuvalet sonrası bölge hijyen kurallarına uygun şekilde temizlenmeli ve nemli kalmamasına özen gösterilmelidir. doktorun söylediği tarihte mutalaka kontrole gelmelidir.kızlık zarı sadece cinsel ilişkide bozulan bir doku değildir. masturbasyonyanlış tanpon kullanımı ,düşme,travmatik durumlarda da bozulabilmektedir.bu gibi durumlarda hastanın partneri yanlış anlaması için düzeltme işlemi yapılabilmektedir.


kızlık zarı dikimi'nin tibbi gerekliliği


hymen,halk arasındaki adıyla kızlıkzarı ,vagina girişinin yaklaşık olarak 1-1,5 cm iç kısmında yeralan mukozal bir membrandır.embrionik dönem dediğimiz organların ilk oluşum ve gelişim döneminden kalan vagen alt 1/3'lük kısımda bulunan mukoza kalıntısıdır.her dişi bireyde farklı şekillerde olabilir.üzerinde genellikle orta kısımda yeralan bir ya da birden fazla delik bulunur ve adet kanaması ya da diğer vaginal salgılar bu delik-deliklerden dışarı akar.
ortadoğu,latin amerika ülkeleri ve türkiye gibi bazı ülkelerde kadının namus simgesi haline getirilmiş bir durumdur kızlıkzarı.bu nedenle de yapılıp yapılmaması üzerinde tartışmalara sebep olmaktadır.


kızlıkzarı yalnızca cinsel ilişkiyle bozulan bir doku değildir.mastürbasyon,yanlış tampon kullanımları (bakireler tampon kullanamaz),düşme,genital bölgeye sivri cisim sokulması vb travmatik olaylarda da zar zedelenebilir.
bu ikinci grupta yeralan birtakım tıbbi sebeplerden dolayı hymen tamiri zaruri bir hal alabilir.genç kızın psikolojisi,toplum tarafından yanlış anlaşılması durumlarını düzeltmek amacıyla işlemin gerçekleştirilmesi gerekebilir.yani olayı yalnızca ilerdeki müstakbel koca adayını kandırmaca gibi düşünmemek lazımdır.

kızlık zarı dikiminde en güvenilir yöntem nedir?

hymen yani kızlık zarı dikimi ( hymenoplasty) , sosyal nedenlerle düzeltilmeye karar verildikten sonra yapılması gereken , kişiye uygun en güvenli ve komplikasyon riski en az olan cerrahi teknik seçilmelidir. en güvenilir ve yüz güldürücü olan 3 katlı mikro fleep kızlık zarı dikimi hymenoplasty yöntemidir . bu konu hakkı'nda yurt içi ve yurt dışında yazılmış ve kızlık zarı dikimi yapılan hastalar üzerindeki bilimsel araştırmalarda mevcuttur. bu araştırmalardan ve yayınlanan yazılardan bazıları internette yayımlanmaktadır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hymenoplasty ve Kızlık Zarı Dikimi Sosyal Nedenleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa N. ALİHANOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi147 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun Makaleleri
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Kızlık Zarı Dikimi ve Tamiri Op.Dr.Firdevs UĞUZ
► Kızlık Zarı Dikimi Hymenoplasti Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Hymenoplasty ve Kızlık Zarı Dikimi Sosyal Nedenleri' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kimyasal Gebelik ve Kürtaj Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:48
Top