2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkekler Ne İster? Erkeklerin Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?
MAKALE #21151 © Yazan Uzm.Psk.Erkan EZERÇE | Yayın Şubat 2020 | 2,994 Okuyucu
Bir kadın danışanım “Evlilik öncesindeki o romantik adam nerede?” “Beni dinleyen gözümün içine bakan sık sık hediye alan adam gitti. Yerine bambaşka biri geldi. Sanki ben bu adamı tanıyamıyorum.” Bir başka danışanım “Kocam benimle değil de televizyon koltuğuyla bütünleşmiş olarak yaşıyor ve televizyona benden daha fazla ilgi gösteriyor.” Bir başka danışanım “Bu adam çok duygusuz beni hiç anlamıyor! Erkeklerin derdi nedir Erkan Bey söyler misiniz?”


YALNIZLIK İHTİYACINA SAYGIYLA YAKLAŞMAK!


Erkekler huzuru yakalayabilmesi için; gün içinde yaşadıkları stresi ve baskı altında yaşadıkları engellemelerden bir süre uzaklaşmaları gerekmektedir. Bu uzaklaşma eve geldiklerinde bir köşeye çekilmek şeklinde olabileceği gibi televizyonda saçma sapan programlarda bir süre zampink yapmak olabilmektedir. Erkek bunları yaparken arka planda yaşadığı sorunlara çözüm bulma girişimindedir. Bu duruma saygı duymak erkeğin eşine yakınlaşması için fırsat tanımak demektir. Bu sessizlik veya televizyon karşısında vakit geçiren erkek eşiyle vakit geçirmek için deyim yerineyse arabanın tekrardan yakıt ikmali yapması gibidir. Erkeğin inzivaya çekilme durumunu sorunlarının çözümü içindir. Erkeğin uzaklaşma durumu kadını yalnız bırakmak ve onu sevmediğini göstermez. Özellikle çocukluğunda annesi tarafından işgal edilen yani annesinin biricik oğlu olan erkekler özellikle kadının ilgisini yanlış yorumlama eğiliminde olurlar. Bu ilgiyi bir tehdit olarak algılamaktadırlar. Yalnız kalmadığında çocukluğundaki kontrol edemediği annesinin sürekli ilgisinden bunalmış erkek büyüdüğünde bunun acısını karısından çıkartabiliyor. Bir süre yalnız kalmasına saygı duyulan bir erkek eşine dinlemek için daha istekli olacaktır.



GÜLÜMSEME!


Eve geldiğinde erkek, eğer ki mutsuz bir yüz ifadesi ile karşılaşırsa kendisini başarısız hissediyor. Erkeğin doğasında başarılı olmak vardır. Evlilikte de başarılı olmak erkek için önemlidir. Erkek eve geldiğinde eşinden gülümseyen bir yüz görmediğinde kendisini başarısız olarak görmektedir. Karısını memnun edemediğini düşünen erkek karısından giderek uzaklaşmaktadır. Gülümseyen bir yüz erkek için paha biçilmesidir. Eve geldiğinde üzerinde olan tüm yorgunluğunu alır.


TAKDİR EDİLMEK!


Erkekler yaptıklarının cesaretlendirilmesine ve takdir söylemlerine bayılırlar. Bir kadın mutlu olmak istiyorsa eşine ne yapacağını söylemesi yerine yaptığı olumlu şeylere odaklanması ve onu takdir etmesi erkeğin kadına olan yakınlığını arttıracaktır. Takdir söylemlerini gören erkek var olan potansiyelini geliştirmek ve eşine zaman ayırmak konusunda aşka gelecektir. Erkekler doğası gereği güce ve iktidara önem veren canlılardır. Deyim yerindeyse “gazla” çalışırlar. Başarı onların mıknatısıdır. Mıknatısın diğer çekim tarafında kadınlar vardır. Kadınlar başarılı erkekleri arzularlar. Toplumsal olarak da böyledir. Bir kız evlenmek istediğinde ilk kıza sorulan erkek arkadaşının ne iş yaptığıdır. Dolaysıyla erkeğin başarılı taraflarının görülüp takdir edilmesi gerekir. Başka erkeklerle kıyaslanmak ise bir erkek için ölümcüldür. Kendisini korumaya alan erkeğin ilk hamlesi eşinden uzaklaşmak olur. İkinci hamlesi ise öfke patlamalarıdır. Dolayısıyla bir erkeğin olumlu taraflarının somut olarak görülmesi onaylanması çok önemlidir.



Örneğin “Bugün iş yeri için yazdığın raporu gördüm ve çok beğendim.” şeklindeki somut bir takdir söylemi erkek için eşsizdir. Erkekler olumlu bir şey yaptıklarında bunu eşlerinden sözel olarak hemen duymak isterler.


İHTİYAÇ DUYULMAK!


Evlenmeden önce aslında kadınlar erkeklere ihtiyaç duyulduklarını hissettirirler. Erkeklerin ne kadar başarılı olduklarını onsuz olamayacaklarını, onunla birlikte yeni başlangıç yaptıklarını dile getirirler veya bakışlarla bunu hissettirirler. Bu erkekleri kadınlara daha fazla yakınlaştırıyor ve onların sevildiklerini hissetme ihtiyacı için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Çünkü erkekler için en iyisi olmak çok önemlidir. Ayrıca “SANA İHTİYACIM VAR.” cümlesiyle bir erkeği fethedebilirsiniz. Bir erkeğe bir şey yaptırmak istiyorsanız ona bir şeyler öğretme girişiminde bulunmayın. Çünkü erkekler akıl almaktan ve yönlendirilmekten hoşlanmazlar. Fakat “Sana ihtiyacım var!” cümlesi bir erkek için sihirli bir cümledir.


HİZMET EYLEMLERİNİ GOCUNMADAN YAPMAK!


Birlikte olduğunuz erkeğe onu sevindirecek eylemlerde bulunmak erkeğin sevildiğinin hissettirilmesinin önemli bir yoludur. Burada iki kavram karşımıza çıkmaktadır: İstek ve talepte bulunmak. Bir kadın için yemek yapmak, çayı getirmek, evi temizlemek gibi eylemler erkeğin talebi hâline gelmişse bu bir zorunluktur. Hiç kimse de zorunluluk hâlinden memnun olmaz. Fakat bunlar bir istekse bu zorunluluk olmaktan çıkar. Bir seçenek hâlinde olması ise seçilmemesini de yani yapılmamasını beraberinde getirir. Seçim hakkı olan bir kadın ise hizmet eylemlerinden hoşlanan bir erkeğe hizmet etmekten hoşlanır. Gocunmadan hizmet eylemlerini alan bir erkek de bunu pek tabi karşılıksız bırakmaz. Burada önemli olan bir diğer şey ise içinizden gelmeden de bir eylemin yapılamasıdır. Şüphesiz içinizden gelerek bir eylemi yapmak değerlidir. Fakat ondan daha değerli olan bir sevdiğiniz için içinizden gelemeyeni sırf o istediği için yapmaktır.


EROTİZM SUNAN ARZULU BİR KADIN!


ŞEHVET ne yazık ki bizim kültürümüzde pis, ayıp, günah, yasak ve kirli gibi kelimelerle birlikte anılmaktadır. ARZULU bir kadın sanki kötü bir kadın olarak etiketlenmiştir. Erotizmin olmadığı bir evde şüphesiz birbirini arzulamayan çiftler ortaya çıkıyor. Birbirini arzulamayan çiftler cinsellikten uzaklaşıyor. Günler günleri, haftalar haftaları hatta yıllar yılları kovalıyor. Evli olan çiftler cinsel ilişkiden kendilerini mahrum bırakıyorlar. Evlilik öncesindeki o arzulu çiftler gidiyor yerine kardeş kardeş yatan ya da ayrı odalarda yatan çiftler ortaya çıkıyor. Şehvet alevli korlar gibidir. Közleri tekrardan alevlendirmek sizin elinizdedir. Evin içinde giyilen kıyafetler bunda etkilidir. Ayıcıklı bir pijama giymek közü canlandırmaz. Közü canlandırmak için, kadının erotik kıyafetler giymesi ilk adımdır. Gizemli olmak ikinci adımdır. Seks bir varış notasından ziyade bir erotik bir keşif yolculuğudur. Erotizmi sunan kadının kendisini çekmesi cinsellikteki diğer adımı yani ulaşılmazlığı körükler. Bu da kadını erkeğin gözünde daha da çekici hâle getirir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkekler Ne İster? Erkeklerin Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan EZERÇE Fotoğraf
Uzm.Psk.Erkan EZERÇE
Ankara ve Zonguldak (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
Psikoterapist, Evlilik & Çift Terapisti, Cinsel Terapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'nin Makaleleri
► Çift Sorunlarınızı Çözmek İster Misiniz? Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
► Ergen Ne İster Psk.Gonca BAĞLAR
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Kadınlar Erkeklerden Ne İster? Psk.Serhat DAMAR
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
► İlişki Emek İster Psk.Banu AKMAN ŞAHİN
► Çocuklar Anne Babadan Ne İster? Psk.Şeyma KOÇAK
► Çalışan İnsanlar Gelişmek İster. Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Erkekler Ne İster? Erkeklerin Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Zeka Testi Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:48
Top