2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Korona'dan Korunmak İçin Bağışıklık Güçlendiren Beslenme Önerileri
MAKALE #21187 © Yazan Dyt.Melike AYKOL ÖZKAN | Yayın Mart 2020 | 1,604 Okuyucu
Malesef Korona ülkemizi etkilemekte☣
Tüm hastalıklarda olduğu gibi hijyenden sonra en önemli nokta bağışıklığın güçlü olması.
Bu yüzden simdi size aktaracagim beslenme önerilerini dikkate alın.
🧪C vitamini
✅Maydanoz; en az 10 dal sabah kahvaltılarında üzerine limon sıkarak tüketelim.
✅Yeşil biber ve kırmızı biberi çiğ veya omlet olarak tüketmeye çalışalım.
✅ Portakal , kivi , greyfurt, ananas , nar gibi C vitamini yüksek meyvelere ara ögünde yer verelim.
🧪Doğal antibiyotikler sofranda her zaman olsun.
✅Soğan sarımsak pişmiş ve çiğ şekilde tüketelim.
✅Her gün 1 çay kaşığı kadar zerdaçalı yemeklerimize , çorbamıza veya yoğurdumuza ilave edelim.
🧪Doğal bağışıklık güçlendirici zencefil içerdiği 'gingerol' ve 'shagol' ile mikroplara bariyer oluşturacak.
Sıcak suda 7-8 dk demlediğiniz taze zencefil dilimlerini gün boyunca ara ara yudumlayalım.
🧪Protein kaynaklarını ihmal etmeyelim. Proteinler bağışıklık sisteminin gelişmesinde rol alan antikorların yapımı için elzem bir maddedir.
✅Yumurta, peynir , balık, kırmızı et, kurubaklagil ve süt ürünlerini sofralarınızda bulundurmaya çalışalım.
🧪Probiyotik
Sağlıklı bir flora ve güçlü bir bağırsak için probiyotikten zengin beslenme ihmal edilmemeli.
✅Probiyotik kaynaklar arasında; ev yapımı turşu, yoğurt, kefir, peynir, elma sirkesi gibi besinler bulunur.Yemeklerinizin yanında yoğurt ve turşu tüketmeye çalışın. Her gece ara ögün olarak 1 bardak kefir tüketin.
🧪Çinko, bağışıklık sisteminin temel mekanizmasında ve serbest radikallerin vücuda verdiği hasarı önlemede önemli bir role sahiptir.
✅Çinkodan zengin kabak çekirdeği, kuru baklagiller, balık, rüşeym, susam, fındık, badem, ceviz, fıstık gibi besinlere yer verelim.
🧪 Omega-3 bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici güce sahip.
✅Balıkta, cevizde, keten tohumunda, avokadoda ve sebzelerden semizotunda bolca bulunuyor. Haftada 2-3 gün balık tüketmeye, ara öğünlerde kahvaltıda cevize yer vermeye çalışalım. Yoğurtlarımızın içerisine keten tohumu ve meyve ilave edip tüketebiliriz. Eğer balık tüketemiyorsanız, mutlaka omega-3 takviyesi alınmalıdır.
🧪Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirir, doğrudan antiviral aktivite gerçekleştirir ve bakterilerin yayılmasını önler, soğuk algınlığına bağlı üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur.
✅Günde 1 fincan ekinezya çayı içebilirsiniz. Daha fazla tüketmeyelim.
🧪Şeker
✅Yapılan bir araştırmaya göre; yüksek kan şekeri seviyeleri bakteri ve virüsleri tanıyan özel reseptörlerin hassasiyetini azaltıyor. Yükselen şeker seviyeleri bağışıklık sisteminde rol oynayan reseptörleri bloke ederek vücudu bakteriyal enfeksiyonlara açık hale getiriyor. 100 gramlık rafine şeker tüketiminin olumsuz etkileri ilk yarım saat içinde başlıyor ve bu etki 5 saat boyunca devam ediyor. Bu süreçte akyuvarların virüs ve bakterileri hücre içine alıp parçalama yeteneği yüzde 50 oranında azalıyor. Evde daha çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde kek, pasta, şekerleme, şekerli içecekler , pilav, beyaz ekmek gibi basit şeker ve boş enerji kaynaklarını yerine vücudun şeker ihiyacını tam buğday ürünleri, kurubaklagiller, taze/kuru meyveler, bal, pekmez, yoğurt ve sütten karşılamak vücut için en faydalı seçim olacaktır.
🧪Susuz kalmak zayıf bir bağışıklık sisteminin başlıca nedenlerinden biri olabilir. Dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirmek için günde en az 2 litre su içelim.

Hepinize sağlık dolu günler dilerim.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Korona'dan Korunmak İçin Bağışıklık Güçlendiren Beslenme Önerileri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Melike AYKOL ÖZKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Melike AYKOL ÖZKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melike AYKOL ÖZKAN Fotoğraf
Dyt.Melike AYKOL ÖZKAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi46 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Melike AYKOL ÖZKAN'ın Makaleleri
► Yılbaşı İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yelda ÖZEL DAĞCI
► Okulda Başarı İçin; Beslenme Önerileri Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN
► Kilo Almak İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Korona'dan Korunmak İçin Bağışıklık Güçlendiren Beslenme Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kış Aylarında Beslenme Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:25
Top