2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Flört: Kırk Katır mı Kırk Satır mı?
MAKALE #21411 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN | Yayın Mayıs 2020 | 2,105 Okuyucu
Tanıştınız ve flörte evrildi…
Bir kadın ile bir erkek karşılaştı. Sanal ya da gerçek ortam, insanlar hala söylemekten çekinse de sanal ortamda tanışıp gayet güzel çift olan pek çok insan var artık biliyorsunuz. O yüzden ikisi de olabilir. Bir süre sohbet edildi. Telefon numaraları alındı. Eğer her iki taraf da hal ve gidişatta ilişkiye dönme potansiyeli görürse konuşmaya devam ediyorlar.
Karşındakinin de seninle aynı niyette olduğundan emin ol…
Flörtte bir defa iki tarafın da flört ettiğinden emin olması gerek. Sonrasında iki tarafın da flört sonrası ne istediğinden emin olması gerek. İki hal var biliyorsunuz flört etmekten hoşlanan “daldan dala”cılar bir de “flörtten ilişki evresine atlayayımcı” lar.
Vaktini boşa harcamamak ve duygusal olarak kırılmamak için her iki tarafın ne istediğinden emin olmalısın. O yüzden belki en başta bakman gereken şey aynı yöne bakıp bakmadığınız.
Başta her şey çok güzel.


Bariz strateji oyunları başlıyor. Aslında başta her şey çok güzel. Arkadaşınla konuşsan sıkıntıdan patlayacağın ne kadar konu başlığı varsa kıkırdayarak, gülerek büyük ilgi ile dinlenen bir dönem. Saatlerce sohbet edersin, buluşup tüm gününü geçirirsin. sonra evde de telefonda gecelere dek uzayan muhabbet akşam artık rüyanda beni gör ile sırıta sırıta uyutur seni. Çok özel bir şey yaşandığı için anı bozmamak adına karşı tarafın hoşuna gitsin diye törpülenen sivrilikler, yaptığın ama yapmam dediklerin var ,yapmadığın ama onda ne var canım ben hep yapıyorumlar var. Gelen mesaja cvp vermez telefona üçüncü çalışta bakmazsa öldü sanmışsın gibi telaş yapar ona dünyanın en değerli varlığı gibi hissettirirsin.


El ele bile tutuşulmaz ama sözde ufak temaslar vardır, kadın saçları ile oynarken erkek, arkadaşları görse ağır dalga geçeceği şekilde sırıtır hatta dalar gider. Dengeler vardır. Henüz iki taraf da ilişki lafını dillendirmemiştir ve her etap eşitlikle gitmelidir yoksa bir anda olay birinin aleyhine döner. Genelde bu safhada kadın biraz önde olur, ama pasif görünür. Nedense mesajlara ya geç ya kısa cevap verir. Hemen buluşmaya yanaşmaz çünkü kadın için değer görme safhasıdır bu. Mesajlarda ayrı bir karmaşa vardır. Bol bol ifade kullanılmalıdır. Gülen suratlar, utanan maymunlar, gözyaşı getiren kahkahalar, dans eden kadınlar, sarılan, kızaran ifadeler havada uçuşur. Terapi odasına neredeyse saç saça giren çifte bu aşamayı anlattığımda mutlaka bir sırıtma, birbirinin lafını kesip o öyle değildi şeklinde anlatma birinin lafını diğerinin tamamlaması gibi hoşluklar olur ve ortam bir yumuşar. Öyle bir dönem işte flört.



Bayağı strateji safhası flört.


Bayağı strateji safhasıdır. Telefon alınmadan önceki evre silahlı mücadele ise flört diplomasi aşamasıdır. Akıl oyunları devreye girer. Erkek daha girişkenken kadın daha aktiftir. Erkek çoğunlukla dolaylı dil kullanmayı bilmediğinde atılan ifadeler ve mesajları çözmeye çalışır. Kadının çok sayıda müttefiki olduğundan erkeğin her hamlesi zaten çözümlenir ve kriptosu çözülür.

İnsana aşırı değerli hissettirir ondandır kıymeti.


Hata kabul etmeyen bir evredir çünkü henüz kimse vazgeçilmez değildir. Kaybetme korkusu bu kadar yüksekken kaybedilecek şeye de oldukça hassas yaklaşılır. Bu dönemi keyifli kılan şeylerden biri de bu hassasiyet sanırım.



Sanki o an akla gelmiş gibi sorular sorulur. Deli gibi merak edilir ama imaj o kadar önemlidir ki çaktırılmaz. Son görülmesiymiş, sosyal medya hikâyesiymiş deli gibi takip edilir. Çaktırmamak için işaretlediği mekânda hikâye atan herkesi takip edip ortamı anlamaya çalışanlar, çevrim içi göründüğünde dakika sayanlar, bahsettiği her yeni kişide acabalayan’lar flört esnasında sanki bunlar hiç yaşanmıyormuş gibi davranır.
“En çok abartan kazanır oyunu oynanır” bazen biliyorsun o aşamayı. Yüzen erkeklere bayılırım denince cankurtaranlığa başlayan, kadın dediğin esmer olur denince esmer olacağım diye saçlarını yakan kadınlar. Ne derler bilirsiniz bir kadın evden yaprak sarması ile çıkıyor bir erkek doğum saatini soruyorsa ortada tatlı bir flört vardır hayırlı olsun.


Kendini farklı tanıtma. Nasılsa halleder bir ara doğrusunu söyleriz deme sakın…
Buraya kadar her şey çok güzel sonra ne olacak?
Aslında ilişkinin en önemli aşaması ama klasik bir nasılsa bir ara hallederiz havası hâkimse geçmiş olsun. Efendim bu ne demek.


Flört aşaması evlilik öncesi danışmanlığın en önemli konusu olduğu gibi çift terapisinin de başlıca irdelenme alanlarında çünkü ilişkinin altın çağı olarak görülen flört şişirme bir dönemse genelde ilişkiye girilir girilmez bir hayal kırıklığı oluşuyor.


Evet, şişirme dönem dedim çünkü genelde kadın da erkek de bu dönemde en üst versiyonunu sürüyor sahaya. Hani satın alınmak istenen programın en üst versiyonunu deneme sürümü olarak kullanırsınız ya onun gibi. O kısıtlı sürede o üst versiyonu gören altına razı olur mu? Olmaz elbet. Üst versiyona bedel ödeyeceksin o nasıl olacak peki? Eğer “Ben en üst, olabileceğim en iyi versiyonu sunayım ki bendeki potansiyeli görsün dersen biraz kapasite düşürüp vites indirdiğinde sen değiştin ilişki başında böyle değildin, sen beni sevmiyorsun” lar gelecek demektir geçmiş olsun. Devam etmek için bedel ödemek gerek dedik. Bedel ödemek kendinden vermek değil ki, ilişkiye emek vermek. Bunu böyle göremezsen zaten flört sonrası korkutucu oluyor. İşte flört aşamasından sonra ilişkisinin tadının kaçtığını söylenmesinin sebebini bu taraflarda aramak gerek. O an 100 metre koşusu gibi her şey. Kısa sürede çok şey verebilmelisin ki sonra uzun mesafe yolculuğuna dönebilsin. 100 metren ve çok kısa süren var ilişkiye karar verme aşasında. İpler tam olarak burada kopuyor.


Karşındaki hakkında kendini kandırma.


Tabii biriyle birliktelik kurmayı çok arzuladığımızda işin biyokimyasal desteği de arkamızda iken olduğundan çok daha iyimser ve kabul edici oluyoruz. O tozpembe hal her şeyi makul kılıyor. Olumsuzluğu olduğundan az, olumlu tarafları olduğundan büyük gösteren bu biyokimyasal gözlük karşı taraf ile ilgili görüş açımızı da bozuyor. Sonra biz karşı taraf değişti sanıyoruz ama aslına aynı kişi. Yani sevgili adayı hakkında da kendini kandırmamak gerek.

Belki de flört yolarına mayın döşeyen sensin…


Bir de şu var. Eğer ilişkin bir türlü flörtten öteye geçemiyor, her seferinde flörtte tıkanıyorsan kendini baltalıyor, ilişki yollarına mayın döşüyor olabilirsin. Eminim kendince haklı nedenlerin vardır ama bu uyum sorunu için psikolojik destek iste. Bu sorunu doğru psikolojik destekle aşabilecek olan sadece sensin.
Flörtleri herkes seviyor çünkü en hassas dönem kaybetme korkusunun en fazla olduğu dönem. Sonra her şey güven adası çerçevesinde daha az tozpembe. Ama sizi cepte görmeyen ve asgari heyecanı tutmaya gayret eden biri ile sadakat içinde bir güven bulmak, sırtını birine yaslamanın nesi kötü? Herkesin duygusal olarak birilerine ihtiyacı var.
Şans vermek hiçbir şey yapmamaktan iyidir.
Beni dinleyecek olursanız aynı yön ve niyette iseniz bir ihtimal varsa şans vermek hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Unutmayın dünyanın her yerinde birileri kendisini tamamlayacak, sırtını yaslayabileceği güvenebileceği birilerini arıyor. Aday adayı bile olmayan onlarca kişiye karşın bir ilişki ihtimali olan siz…
Denemeye değmez mi?
İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım diyor Turgut uyar. Aynı göğe bakan ve aynı yolda yürüyen iki kişi neler yapamaz ki birlikte? Zaten güzel Turgut Abimiz de öyle dememiş mi?
“Bir ellerin bir ellerim yeter belleyelim yetsin
Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat
Durma kendini hatırlat
Durma göğe bakalım”

Bazen sadece aynı göğe bakabildiğin için bile birine gönül vermez mi insan…

Flört aşkın Amasya Genelgesidir. İlişkinin amaç yöntem ve gerekçesini belirler. Bir çeşit ihtilal bildirgesidir aşka dönüşürse. Dönüşene dek kalbinin bağımsızlığını aklının azim ve kararlılığı belirler yoksa geçmiş olsun. Her türlü etki ve denetimden uzak bir arkadaş grubu kurulmalıdır dersin ama hiçbirini dinlemezsin. Akıl ve mantık görevinin yerine getirmemektedir. Yeni bir mantık kurulması zorunludur. Ama işte milli sınırların içinde aşk bir bütündür, bir kez bütünlüğü sağladı mı bölünemez. İçindeki sesi susturmaya çalışan azınlıklara karşındaki ile birlik ve beraberliğini bozucu haklar verilemez. İradem ve içimdeki güç daha sonra aklımı kurtaracaktır dersin ama sen de bilirsin ki şartlar henüz uygun olmadığı için geçiştirmedir bu. Yavaş yavaş aklın saltanatını kaldırmaya ortam hazırlarsın. Manda ve himaye kabul edilemez, özgürüm ben kimsenin sınırlamasına giremem dersin ama içinden bir an önce birbirimizde kaybolsak diye beklersin. Yaralarını sarsın istersin. Geriye içindeki tüm yaralı cemiyetleri birleştirmek kalır. Her türlü işgale karşı birlikte savaşılacak ve karşıdaki ile tüm kuvvetler birleşecek böylece aşkımıza kimse karşı çıkamayacak şeklinde düşünceler akar ondan sana senden ona. Sosyal, duygusal bütünlüğümüzü bozmayacaksa yabancılardan yardım alır onlarla görüşürüz gibi garip biz durumlarına girersin.
Direnemezsin. Aşk söz konusu ise hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün hayattır. Karşı cinsi görünce aklına ilk gelen ordular ilk hedefiniz gözleridir ileri olur.
Bir süre önce kimseyi sevemem diyen sen birer birer kurarsın devrimleri en baştan.
***kimine göre en keyiflisi, kimine göre keşke başlangıcı geç düğmesi olsa.

58 CEVAPSIZ arama, ses yok, komuşmak istemiyor mu? snra yazıyor ne yapıyorsun?/ nerdesin? İyidir ya sen ne yapıyorusun?
Ne bileyim sen nasılsın deyince ben bindallımı giyip geldim
Kedi olsak dokuz canlı flörtten sevgililiğe hepsini tüketirdik.
Storylere girip,wapptan son görülmesine bakıp sonra da o mekanda hikayesi açık herkese bakıp neler yaptığını anlamaya çalışma
Ben su kenarı seviyorum dedi diye cankurtaranlık kariyerine başlayan
Kırk kişi ile flört eden el ele tutuşma, hediyeleş, her sabah günaydın, her akşam iyi geceler demeden yatmama sonrası ne yani sevgili mi olacaktık diyen
Flört olmak istediğin ilişki olmak istediğin kişi ise işler orda sarpa sarıyor. Bu yüzden insanlar flört evresini seviyor. Olabileceğini üst versiyonu veriyor karşıdakine, ondan da bunu alıyor. Gerçekler mutsuz ediyor. Muhteşem bir biftek biftek geldi, ağzın sulandı ancak yemeye başladığında o tadı vermiyor. Görüntü ile tad yanı değil. İşin formülü ne kadar kendin olarak başladığınla alakalı bu büyümek. Ama bu saatten sonra çekeme diyorsan bu yıpranmak.
Hayırrr sen kapat. Pardon yaş kaçç?
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Flört: Kırk Katır mı Kırk Satır mı?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ümran ÖRKÜN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi42 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'ün Yazıları
► Bu Aşk Değil, Flört Şiddeti Psk.Sühendan TOPTAŞ
► Şiddet Varsa, Sevgi Yoktur: Flört Şiddeti Psk.Esra TAŞDEMİR SEYİTOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Flört: Kırk Katır mı Kırk Satır mı?' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hayır De! Nisan 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:31
Top