2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Visseral - Kraniosakral Osteopati
MAKALE #21593 © Yazan Uzm.Fzt.Cihat SEYREK | Yayın Temmuz 2020 | 1,412 Okuyucu
VİSSERAL OSTEOPATİ


“Viscera” kelimesi, böbrekler, karaciğer ve bağırsaklar gibi vücudun iç organlarını ifade eder. Bu nedenle, Visseral terapinin arkasındaki fikir, doğru iç işlevi ortaya çıkarmak için vücudun farklı kısımlarını hafifçe hedeflemektir ve sonuç olarak dış fonksiyon da elde edilebilir. Osteopat, vücudunuzun sunduğu kısıtlayıcı kalıplara ek olarak, vissera içindeki hangi alanların değiştirilmiş veya azaltılmış hareketle çalıştığını belirlemek için vücudun belirli bölgelerine odaklanacaktır. Bu belirlendikten sonra gerekli visseral tekniklerini uygulayacaktır.


Viseral terapi, vücudunuza rahatsızlığınıza ve / veya fiziksel işlev bozukluğunuza yol açabilecek kısıtlamaları ve sağlıksız tazminatları serbest bırakma yeteneğine yardımcı olur. Visseral tedavini eşsiz bir yönü, sadece vücudun ağrılı bölgelerini değil, aynı zamanda sorunun köküne ulaşmak için tüm vücudu bir bütün olarak değerlendirmesidir. Esas olarak, visseral tedavi vücudun doğal uyum sağlama ve kendini sağlığa kavuşturma yeteneğini yeniden oluşturmasına izin verir.


Visseral Osteopati Hangi Hastalıklarda Kullanılır


Viseral tedavi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli farklı fiziksel durumları tedavi edebilir:
• İdrar kaçırma
• Migren
• Kabızlık, ishal, hazımsızlık, gaz, karın ağrısı
• Kronik kas ve iskelet ağrısı
• Endometriozis
• Spastik kolon
• Zihinsel ve duygusal bozukluklar

Kraniosakral Osteopati

Kraniosakral osteopati öncelikle, kafatası içindeki anatomik ve fizyolojik mekanizmaların incelenmesi ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için bir tanı ve tedavi yöntemleri içeren bir sistemdir. Başın ve diğer vücut kısımlarının somatik işlev bozukluğunu tedavi etmek için kullanılır. Kraniosakral osteopati’nin önemli bir bileşeni, kranial kemiklerin, sakrumun, dural zarların, merkezi sinir sisteminin ve beyin omurilik sıvısının hareketi olarak ortaya çıkan birincil solunum mekanizmasıdır. Birincil solunum mekanizması, vücuttaki 2 fazlı ritmik bir döngü olan kraniyal ritmik dürtü ile eşzamanlıdır, bu da eylemin her aşaması ile dinamik bir metabolik değişimi temsil eder. Kranial osteopati, başın ve vücudun geri kalanının somatik işlev bozukluklarını ele almak için manuel kuvvetin nazikçe uygulanmasını içerir, daha sonra birincil solunum mekanizmasının manipülasyonu ile hastayı etkiler.


Vücudun doğal iyileşme kabiliyetinin, uyku düzeni, beslenme ve sindirim gibi hayati fonksiyonları etkileyerek streslerin azaltılmasını hedefler. Doğum suşları, travma, postüral ve mesleki gerginlik nedeniyle çözülmemiş kas-iskelet sistemi sorunlarına yardımcı olmak için kraniosakral osteopati’den faydalanılabilir. Bu tedavide; beyin ve omuriliği saran fasyadaki kısıtlılıkların ortadan kaldırılması ve BOS akışının düzünlenerek sinir sisteminin sağlıklı hale getirilmesidir. Kraniosakral osteopati tedavisi sonrası otonom sinir sistemi fonksiyonlarında, kan akış hızı ve görsel fonksiyondalardaki değişiklikler çalışmalar ile gösterilmiştir.


Kraniosakral Osteopatinin Faydaları


Kraniyal kemiklerin gevşetilmesi baş ağrısına, akciğere ve sinüslere, alerji ve zorlu doğumlara, trafik kazası sonrası oluşan boyundaki problemlere ve ödeme iyi gelir. Parasempatik sinir sistemini uyararak rahatlama sağlar. Çene eklemi ile ilgili sorunları, görme bozukluklarını ve öğrenme güçlüklerine de faydasıolur. Vertigo, nevralji ve bazı diş sorunlarına iyi gelir.

Kraniosakral Osteopatinin Kullanıldığı Durumlar


Vertigo, Tinnitus
Migren, baş ağrısı
Kronik sinüzit
Cinsel disfonksyonlar
Sırt ve bel ağrıları
Adet ağrısı
Siyatalji
Baş,boyun, omuz ağrıları ve fibromyalji
Nevralji
Anksiyete bozuklukları, sinirlilik ve uyku problemleri
TME (çene eklemi) gerginliği, Bruksizm (diş gıcırdatması)
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Visseral - Kraniosakral Osteopati" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Fzt.Cihat SEYREK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Fzt.Cihat SEYREK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cihat SEYREK Fotoğraf
Uzm.Fzt.Cihat SEYREK
İstanbul
Uzman Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Fzt.Cihat SEYREK'in Yazıları
► Osteopati Fzt.Cihat SEYREK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Visseral - Kraniosakral Osteopati' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Donuk Omuz ve Tedavisi Aralık 2021
► Ortopedik Manuel Terapi Aralık 2021
► Siyatik ve Tedavisi Aralık 2021
► Osteopati Aralık 2021
► İnme (Felç) Tedavisi Aralık 2021
◊ Tarsal Tünel Sendromu Aralık 2021
◊ Cluneal Sinir İrritasyonu Aralık 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:38
Top