2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Psikolojik Yardım Almalıyız?
MAKALE #21790 © Yazan Uzm.Psk.Elif ATABAY | Yayın Ekim 2020 | 1,220 Okuyucu
Yaşadığımız sorunlar bir noktada hayatımızı olumsuz etkilemeye başladığında sizler için profesyonel destek almanın zamanı gelmiş demektir. Neden psikolojik yardım almalıyız diye merak edenler için detaylı ve açıklayıcı bilgiler vermek istiyoruz. Bazen kişiler gün içerisinde kendilerini yanlış yapmaya veya hata yapmasına neden olan konuların psikolojik sorunlardan kaynaklanabileceğini düşünmez. Bazı kişilerde normalde sorun yaşarken bu konuda uzman kişiler ile görüşmekten çekinmektedir. Bu durum toplumumuzun psikolog ve psikiyatr uzmanlarına olan bakış açısı ile de alakalıdır.

Hangi Durumlarda Psikolojik Destek Alınmalı?
Aslında kendini üzgün hisseden veya sorunları olduğunu düşünen herkes bir sebep belirtmeksizin psikolog desteği alabilir. Psikolog desteği almanın en önemli tarafı gerçekten bir sebebe ihtiyacı olmasa dahi rahatlıkla yardım alabilir olmasıdır. Ancak tabi bazı durumlar vardır ki kişilerin mutlaka destek alması gerekir. Bazı durumlarda destek almak kişilerin hayatlarını doğru bir şekilde şekillendirmesini sağlayacaktır. Hangi durumlarda psikolojik destek alınmalı merak edenler için bilgi vermek istiyoruz. Şöyle ki;

Kişilerin gelecek yönelik karamsar, kaygılı ve endişeli olması
Sürekli olarak bıkkınlık ve çökkünlük hissetmesi
İntihara meyilli olması ve buna yönelik düşünceler beslemesi
Kontrol edemediği sinir krizleri ve panik ataklar geçirmesi
Alkol ve farklı uyarıcı maddelere ihtiyaç duyulması ve bunları almadığında kendini huzursuz hissetmesi
Evliliğinde veya ilişkilerinde sorunlar yaşaması ve partnerleri ile sorunlarına çözüm bulamaması
İç dünyasında biriken sıkıntı, stres ve sorunları birine anlatma ve paylaşma isteği
Geçmişle ilgili sorunları aşamaması ve sürekli olarak geçmişte yaşaması
Genel olarak huzursuz hissetmesi ve sorunlar ile baş etme konusunda yardıma ihtiyaç duyması

Psikolojik Yardım Almanın Faydaları Nelerdir?
Birçok kişi psikolojik destek almanın faydası olup olmayacağı konusunda kararsız kalmaktadır. Çünkü toplumumuzda psikolojik destek almak konusuna karşı ciddi bir ön yargı vardır. Ancak psikolojik destek almak birçok açıdan son derece faydalı ve önemlidir. Öncelikle sorunlar ile başa çıkmanız ve doğru tercihler yapmanız için psikolojik destek almanın önemi büyüktür. Üstelik son yıllarda online terapi yöntemleri ile ihtiyacınız olan uzmana ulaşmak çok daha kolay olmaktadır. Fiziksel rahatsızlıklarınızdan kurtulmak için nasıl doktora gitmek en iyi çözüm ise psikolojik sorunlardan kurtulmak içinde psikolog veya psikiyatr desteği almak en iyi çözüm olmaktadır.

Online Psikolog Desteği Alınmalı Mı?

Online psikolog desteği almalı mı ve bu tarz bir yardım alınırken nelere dikkat edilmeli bahsetmek istiyoruz. Yaşadığınız sorunları aşmak için öncelikle mutlaka destek almanız ve iyi bir terapi süreci geçirmeniz gerekir. Bunun içinde kendinize uygun alanında başarılı bir uzman bulmanız gerekir. Online psikolog siteleri aracılığı ile rahatlıkla size en uygun uzman doktoru bulabilirsiniz. Sitelerde uzmanların özellikleri ve uzman oldukları alanlar yer aldığından ötürü sizler için iyi bir kılavuz olacaktır.

Psikolog Mu Psikiyatri Mi?
Psikolog ve psikiyatr uzmanları genellikle birbirlerine karıştırılmakta ve ayrım yapmak kafa karıştırıcı olabilmektedir. Bu iki meslek grubu arasında ne fark vardır bahsedecek olursak. Şöyle ki;

Öncelikle psikiyatr uzmanları tıp fakültesini bitirdikten sonra uzmanlığını bu alanda yapan kişilerdir. Ancak psikologlar psikoloji bölümünü bitiren kişilerdir.
Psikiyatr uzmanlarının ilaç yazma yetkisi varken psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur.
Psikiyatr uzmanları akıl hastalıkları, sinirsel nörolojik konular üzerinde tedavi edici yöntemler uygularken psikologlar daha çok insan davranışları üzerinde tedavi edici yöntemler uygularlar.
Neden psikolojik yardım almalıyız konusunda sizlere bilgi vermeye çalıştık. Bunun yanında psikolog veya psikiyatr arasında doğru seçim yapmak sizlerin sorunlarınıza göre karar vermeniz gereken ayrımdır.

Faydalanılan Kaynaklar
https://www.cevrimiciterapi.com/neden-psikolojik-yardim-almaliyiz/
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Neden Psikolojik Yardım Almalıyız?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Elif ATABAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Elif ATABAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Elif ATABAY Fotoğraf
Uzm.Psk.Elif ATABAY
Edirne (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Elif ATABAY'ın Makaleleri
► Neden Aile Terapisi Almalıyız ? Psk.Dnş.Halil İbrahim ÖZTÜRK
► Psikolojik İlk Yardım Psk.Damla KANKAYA
► Psikolojik Yardım Nedir? Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikolojik Yardım Almaktan Utanıyor Musunuz? Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Neden Psikolojik Yardım Almalıyız?' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuk Gelişim Evreleri Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:50
Top