2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ekmek Yemekten Nasıl Kurtulurum? Ekmeği Nasıl Bırakırım?
MAKALE #21993 © Yazan Merve KABOĞLU | Yayın Aralık 2020 | 1,563 Okuyucu
Merhaba sevgili okurlarımız. Son zamanlarda sayfamıza gelen mesajlar sonrası ekmeği bırakamıyorum, ekmek yemekten yapamıyorum,nasıl bırakabilirim? gibi sorular fazlasıyla gelmeye başladığı için bu yazıyı yazma gereği duydum.Öncelikle ekmek yememek için bir kaç sebebi sonrasında ise nasıl bırakacağınızdan bahsedeceğiz.Ekmek derken genel olarak bahsetsek de  öncelikle beyaz ekmekten yola çıkacağız.Tam tahıllı ürünler beyaz ekmeğe nispeten daha sağlıklıdır.İçeriğinde lif oranı ile bağırsak sağlığı açısından faydaları vardır. Ayrıca vitamin ve mineraller emilimini azalttığı söylenmektedir.

Günümüzde ekmek ekmekte bulunan fitik asit maddesi tahıllı ekmeklere katılan fitaz enzimi ile bu asit parçalanmakta ve vitamin ve mineral emiliminin olumsuz özelliği ortadan kalkmaktadır.Fitit asit maddesi demir,magnezyum gibi maddeleri bağlar ancak tahıllı ürünlere katılan mayadaki fitaz enzimi ile fitik asit parçalanmaktadır.Bunu bilmenizi istiyoruz.

Ekmeğin faydalarından çok zararları daha fazla.Çünkü ülkemizde kilo alma sorunu yok,kilo verme sorunu vardır.Obezite daha büyük bir sorun haline gelmektedir.Bu yüzden tahıllı ekmeklerde dahil ekmek kullanımını bırakmalı veya azaltmalısınız.Beyaz ekmeği temelli bırakmalı ekmek yiyecekseniz en azından tahıllı ekmek tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Neden Ekmek Tüketmemeliyim? ( Özellikle Beyaz)

Kan şekeri ani ve hızlı bir oranda yükseltip aynı şekilde düşürmektedir.Bu şeker hastalığının ana sebeplerinden biridir.Bağırsakta uzun süre kalarak özelikle kolon kanserine sebep olabilir.Sindirim yavaşlatır.Fazla karbonhidrat alınır ve yediğimiz diğer yağlar vücutta yağ olarak depolanır.Faydalı diğer besinlerin tüketimi azalır.

Midemizin genişlemesine sebep olur.Beyaz ekmek beynimizdeki hormonlara etki ederek bağımlılık yapar.Özet olarak faydasından çok zararı vardır. Bu yüzden öncelikle hafif bile olsa kilo sorunu olanlar tahıllı ekmek dahil ekmek tüketmesini tavsiye etmiyoruz.Enerji ihtiyacımızı günlük aldığımız besinlerden karşılamakta ve bizim için yeterlidir.

Ekmek Bağımlığından Nasıl Kurtulurum? Ekmeği Nasıl Bırakırım?

<p>Öncelikle kendinizi şu soruyu sormanızı istiyorum. Vücudum için zararlı olan bir gıdayı neden tüketiyorum bu soruya vicdanınızla mukayese edip düşünmenizi öneriyorum.Şimdi maddeler halinde sizlere yardımcı olalım.

Ekmek tüketmezseniz fazlalık kilolarınız azalacaktır.Ekmeğin zararlarından korunacaksınız.Şeker hastalığına yakalanma riskiniz azalır.Daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olursunuz.

Öncelikle bir anda bırakamazsanız. Günde veya bir öğünde na kadar ekmek yiyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra hemen yarıya indirin.Yemek esnasında değil yemeğe başlamadan önce yiyeceğiniz ufak bir parçayı ayırın ve sadece onu tüketin. Her kaşıkta minik lokmalar ile o ekmeği yemek sonuna kadar yetmelidir.Bu şekilde her öğünde ekmek miktarını biraz daha azaltın.Ekmekte sigara gibi bir bağımlılıktır. Bunu bırakabileceğinize inanın.Ailenizde eşiniz,yakınlarınız ve arkadaşlarınıza da bu yöntemi tavsiye edin ve birlikte bırakın.İkna etmek için öncelikle yukarıda belirttiğimiz zararları söylemeyi unutmayın.Yemeklerde bol lifli gıdalar tüketin. Brokoli,lahana,havuç,mısır,kabak,patlıcan,bamya gibi gıdalar tüketin.

Bol su içmeniz çok önemlidir. Her aklınıza geldiğinizde mutlaka su için. Yanınızda sürekli bu bulunsun ki susanmasanız bile su içebilirsiniz.

Suyunuza limon damlatarak tatlandırabilir ve erkenden acıkmayı önleyebilirsiniz.
Son olarak bu iş tamamen sizde bitiyor.başta belirttiğimiz gibi size zarar veren bir gıdayı neden tüketmek isteyesiniz ki değil mi? Sağlık para ile alamayacağınız bir şeydir. Bu yüzden vücudunuza iyi bakın.Ekmeği bırakarak en başta şeker hastalığı riskini azaltmaktasınız.Bu size az bir şey gibi gelirse bir şeker hastası ile muhabbet etmenizi rica ediyoruz...

kaynaklar: https://tr.wikipedia.org/wiki/Ekmek
https://gidakurleri.com/ekmek-yemekten-nasil-kurtulurum-ekmegi-nasil-birakirim/
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ekmek Yemekten Nasıl Kurtulurum? Ekmeği Nasıl Bırakırım?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Merve KABOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Merve KABOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve KABOĞLU
Rize
Gıda Mühendisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Merve KABOĞLU'nun Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ekmek Yemekten Nasıl Kurtulurum? Ekmeği Nasıl Bırakırım?' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:21
Top