2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Avrupa Psikoterapi Derneği ve Avrupa Psikoterapi Sertifikası
MAKALE #22021 © Yazan Abdullah ÖZER | Yayın Ocak 2021 | 1,517 Okuyucu
Avrupa Psikoterapi Derneği ve Avrupa Psikoterapi Sertifikası

Avrupa Psikoterapi Derneği/Birliği - European Association for Psychotherapy

Avrupa Psikoterapi Birliğinin (EAP - European Association for Psychotherapy) merkezi Viyana'da bulunmaktadır. Başkanı, Philippe Vrancken (Belçika) ve genel sekreteri ise, Eugenijus Laurinaitis'tir (Litvanya).

EAP (Avrupa Psikoterapi Birliği), 41 ülkedeki 128 kuruluşta (bunlardan 28'i ulusal çatı kuruluşu ve 17'si Avrupa'daki birlikler olmak üzere) 120.000'in üzerinde psikoterapisti temsil etmektedir. Almanya'da Alman Psikoterapi Çatı Birliği bulunmaktadır ve Avrupa Psikoterapi sertifikasını veren Ulusal Tanıma Organizasyonu (NAO) ve Avrupa Psikoterapi Birliği'nin bir üyesidir. 1990 tarihli Strasbourg Psikoterapi Bildirisine dayanarak kurulan Avrupa Psikoterapi Birliği, bilimsel temelli yüksek eğitim standartlarına olan ihtiyacı karşılamak ve Avrupa çapında özgür ve bağımsız psikoterapi uygulamaları için mücadele etmektedir.

Avrupa Psikoterapi Birliği’nin önemli faaliyetleri:

* EAP Etik Yönetmelikleri: EAP, hastaları koruma için etik yönetmelikleri oluşturarak, bu yönetmeliklerin Avrupa çapında uygulanması için çaba göstermektedir.
* Avrupa Psikoterapi Sertifikası (ECP - European Certificate of Psychotherapy): Avrupa Psikoterapi Sertifikasının amacı, karşılaştırılabilir bir eğitim standardının oluşturulması ve ilgili eğitimlerin Avrupa genelinde karşılıklı olarak tanınmasıdır.
* Dünya Psikoterapi Konseyi'nin (WCP - World Council for Psychotherapy) kurucu üyesi: Kurucu üye olarak, WCP'ye aktif katılım sağlanmaktadır.
* Uluslararası Psikoterapi Dergisinin Yayınlanması: ISSN 1356-9082
* Avrupa Psikoterapi Sertifikalı Psikoterapistlerinin Tescil İşlemleri: Avrupa çapında mevcut olan psikoterapistlere ilişkin bir veri tabanının oluşturulmasıdır.

Avrupa Psikoterapi Derneği (EAP), Avrupa'daki psikoterapistler için en yüksek profesyonel standartları sağlamakta ve Avrupa Psikoterapi Sertifikası (ECP) düzenlemektedir. Talepte bulunanlara, Avrupa Psikoterapi Sertifikası (ECP) verilebilmesi için, aşağıda belirtilen asgari şartları sağladıklarını, belgelendirmeleri gerekmektedir:

Aldığınız Psikoterapi Ekolüne bağlı olarak aşağıda belirtilen asgari saatlerin sağlanması gerekmektedir:

* 700 saat Psikoterapi Teori Eğitimi
* 250 saat Kendini Keşif Çalışması
* 300 saat Psikoterapi Uygulaması
* 150 saat Süpervizyon

Toplam: En az 1400 saat ilgili Psikoterapi ekolün eğitimi alınmalıdır.


Aldığınız Psikoterapi ekolü Avrupa Psikoterapi Derneği tarafından tanınmış bir Psikoterapi ekolü olmalıdır. Örneğin: Gestalt Terapi, Focusing Terapi (Focusing odaklı Terapi), Logoterapi ve Varoluşçu Analiz, Psikodrama, Sistemik Terapi, Nörolinguistik Programlama Psikoterapisi, Psikanaliz, Danışan odaklı Psikoterapi, Psikosentez, Pozitif Psikoterapi, Hipnoterapi, Biosentez Terapi vb.

Almanya'da bir psikoterapist olarak çalışmak, ECP kriterlerini otomatik olarak karşılamak anlamına gelmez, çünkü Avrupa Psikoterapi Birliği en az 250 saatlik "Kendini Keşif Çalışması" istemektedir. Almanya’da psikoterapi eğitim programında ise sadece 120 saat "Kendini Keşif Çalışması" bulunmaktadır.

Avrupa Psikoterapi Sertifikası'nın alınabilmesi için uzmanlık eğitimleri, denetim, müdahale ve süpervizyon çalışmalarının alındığının belgelendirilmesi gerekmektedir.

Avrupa Psikoterapi Sertifikası, ulusal yasalardan bağımsız bir özellik olarak kabul edilmektedir.

Dünya Psikoterapi Derneği/Konseyi - World Council for Psychotherapy

Dünya Psikoterapi Konseyi (Dünya Psikoterapi Derneği; WCP), 1995 yılında Viyana'da kurulmuştur. Her üç yılda bir, binden fazla katılımcıyla bir dünya kongresi düzenlemektedir. Derneğin temel hedefleri arasında, psikoterapinin tüm kıtalarda desteklenmesi ve teşvik etmek (1990 Strasbourg Psikoterapi Bildirgesine dayanarak), hastaların içerisinde bulundukları şartların iyileştirilmesi, kriz yönetimi ve barışın korunması konularında ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde olunması ve dünya çapında eğitim şartlarının standartlaştırılması yer almaktadır. Konseyin üyeleri, arasında hem psikoterapistler hem de psikoterapi organizasyonları yer almaktadır. Konseyin başkanı, Alfred Pritz'dir.

Dünya Psikoterapi Sertifikası, sadece bilimselliği tanınan ve kabul edilen psikoterapi eğitimleri alan psikoterapistlere verilmektedir.

Dünya Psikoterapi Kongresi

1996, 1999 ve 2002 yıllarında Viyana'da, 2005 yılında Buenos Aires'te, 2008 yılında Pekin'de, 2011 yılında Sidney'de, 2014 yılında Durban'da, 2017 yılında Paris'te ve 2020 yılında Moskova'da gerçekleştirilmiştir.

Dünya Psikoterapi Kongresi 2023 Yılında Yine Viyana'da Gerçekleştirilecek

Dünya Psikoterapi Derneği, 2023 yılındaki 10'uncu Dünya Kongresi için tekrardan kuruluş yeri olan Viyana'ya geri dönüyor. 4 bin bilim insanı, 25-29 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında Özel Sigmund Freud Üniversitesi'nde psikoterapideki en son gelişmeleri tartışacaklar. Yaklaşık olarak 4.000 katılımcı ile 500'ü aşkın konferans, seminer ve çalıştay yapılması ve psikoterapideki güncel eğilimler ele alınması beklenmektedir. Ayrıca psikoterapi uygulamalarını gerektiren hastalıkların tedavisindeki güncel gelişmeler hakkında, 200 civarında bilimsel bildirge sunulması planlanmaktadır.

Abdullah ÖZER

(Sosyal Hizmet Uzmanı, Klinik Psikoloji Uzmanı, Aile Danışmanı)

Yayınlanan yazılar kaynak göstermeden, izinsiz kullanılması, kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Yayınlanan yazılar, makaleler, haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla yayınlanmasına izin verilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Avrupa Psikoterapi Derneği ve Avrupa Psikoterapi Sertifikası" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Abdullah ÖZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Abdullah ÖZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdullah ÖZER Fotoğraf
Abdullah ÖZER
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Abdullah ÖZER'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Avrupa Psikoterapi Derneği ve Avrupa Psikoterapi Sertifikası' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Katarsis Yerine Düzeltici Deneyimleme ÇOK OKUNUYOR Nisan 2022
► Ego Durumları Terapi Nisan 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:40
Top