2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cerrahiden Korkanlara Ameliyatsız Yüz Germe Ultherapy ile Çok Kolay
MAKALE #22273 © Yazan Dr.Leyla ARVAS | Yayın Nisan 2021 | 1,084 Okuyucu
Günümüzde non-invaziv medikal estetik girişimler kişileri gençliklerine ulaştırma vaatlerini başarıyla yerine getiriyor. Cerrahi olarak uygulanan yüz gerdirme operasyonları kişilerin gerek iş gerek sosyal hayattan uzak kalmasına neden oluyor. Uygulama sonrasında yaşam kalitesinin değişikliğe uğramamasını sağlayan Ultherapy uygulaması ile yüzdeki yaşlılık belirtileri ortadan kalkıyor.

Ulthera/Ultherapy Nedir?

Ultherapy cilt gençleştirme uygulamalarında estetik ameliyatlara alternatif olarak üretilmiş bir teknoloji. Lazer teknolojilerinin ciltte çözemediği problemlerin ve yalnızca cerrahi prosedürlerle sonuca ulaşılabilen yüz germe operasyonunun kesi izi , enjeksiyon, anestezi, buna bağlı olarak risk olmadan çözümlenebilen alternatif ve etkin sonuçlu bir prosedür.

Ultherapy tedavisinde kullanılan ve ‘Deep Sea’ adı verilen teknolojide kullanılan ‘Fokus Ultrasound Teknolojisi’ ile cildin alt katmanlarında ihtiyaç olan bölgede sıcak noktalar oluşturuluyor. Cilt yenilenme ve onarım sürecini kendisi başlatıyor ve ciltte sıkılaşma meydana geliyor. Tedavinin uygulanması ile etkisi hemen görülen uygulamada maksimum yenilenme üçüncü aydan itibaren görülmeye başlanıyor. Yüz bölgesinde yarım saat tek seans uygulaması ile ciltte uzun süre kalıcı etkili iyileşme sağlayan tek cihaz olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

Ultherapy Nasıl Uygulanır?

Modern yüz gerdirme olarak da bilinen Ultherapy bilimsel medikal estetik alanındaki en son teknolojidir. Cilt yüzeyi temizlendikten sonra Ultherapy transducerleri derinin alt doku katmanlarını invaziv müdahaleye gerek duymadan ısıtır. Bu ısı için mikro odaklı ultrasound enerjisini cilt altına gönderir. 4,5mm, 3mm ve 1.5 mm cilt altına focuslanan thermal ısı bu bölgede belirlenen yerlerde minimal tahribat yaratarak kollajen stimülasyonu yapılır. Bu minimal tahribatlar sayesinde sarkık ve gevşemiş alanda onarım başlar. İlk yapıldığı anda gerginlik etkisi hissedilen uygulamada 90 ile 180 gün arasında maksimum etki gözle rahatlıkla görülecek düzeyde olur. Naturel ‘yüz germe’ etkisi için kullanılan Ultherapy tedavisi zaman içinde mükemmel bir sıkılaşma sağlayarak cilt üzerinde lifting etkisinin oluşmasını sağlar.

Ulthera Tedavisinin Avantajları

Ulthera uygulamasında üç temel avantaj bulunur. Bunlar derinlik, sıcaklık ve hassasiyettir. Bu özellikleri inceleyecek olursak;
Derinlik: Ulthera uygulaması, lazer ve radyofrekans uygulamalarına oranla cildin derin seviyelerini tedavi edici özelliktedir. Cilt yüzeyine herhangi bir etkisi bulunmayan bu sistem ile tedavi edilecek bölge için ayarlanmış lokalize ısıtma ile derinliğe uygun enerji verilir.
Sıcaklık: Ulthera tedavisinde sıcaklık uygulama bölgesinin ihtiyacına göre ayarlanabilir, tutarlı sıcaklıklar uygulanarak kolajenin uyarılarak aktivasyonunu sağlar.
Hassasiyet: Tedavinin cilt yüzeyine zarar vermeyen teknolojisi ve uygulama öncesinde-sonrasında ek bakım ve tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Derinlik ve sıcaklık ayarlamasını hassas bir biçimde ayarlayarak dokuların iyileşmesini sağlayacak oranda tetiklenmesini sağlar.

Ulthera İçin Uygun Bir Aday Mıyım?

İleri yaşa sahip kişilerde başarı etkisinin sınırlı olduğu bu uygulamada kadın ya da erkek farkı olmadan uygulanabiliyor. Ulthera uygulamasından en efektif sonuçları alan kesim, orta yaş skalasında bulunan, yüz bölgesinde yavaş yavaş ince kırışıklıkların ve deri sarkmalarının oluştuğu yaş grubudur. Orta yaş olarak da tabir edilen bu yaştaki kişiler cerrahi müdahale için çok erken olduğunu düşünen kişiler ya da cerrahi müdahaleden korkan kişiler olmaktadır. Cilt gevşemesinin ve sarkmasının ayrıca kırışıklıkların derin olarak gözlemlendiği kişilerde başarı oranı hayli düşüktür. Bu kişilerde yapılacak olan cerrahi işlemler sonrasında uygulanan destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Ultherapy Uygulamasında Hedef Kitle

Ultherapy uygulamasında kadın ya da erkek ayrımı bulunmaz. Kişi aynaya baktığı zaman yüz ve boyun bölgesinde ince kırışıklıklar, hafif sarkmalar ve yaşlanma başlangıcı belirtileri görüyorsa Ultherapy tedavisi ile ‘ameliyatsız yüz germe’ işlemi yapılabilir. Ultherapy işlemi yüz ve boyun bölgesinde derin kırışıklar bulunan kişiler için uygun bir tedavi yöntemi değildir. İleri yaşta bulunan kişilere cerrahi müdahaleler uygulandıktan sonra Ultherapy’nin ek tedavi olarak uygulanması daha doğru olmaktadır.

Ultherapy Uygulamasını Tercih Etme Nedeni?

Kesi izi, cerrahi müdahale, enfeksiyon riski, dinlenme dönemi, sosyal hayattan ve çalışma hayatından uzak kalma sebepleri ile yüz germe işlemlerini yaptırmaktan çekinilebiliyor. Ultherapy işleminde sanki yanaklardan el ayası ile yukarı germe işlemine benzeyen bir etki oluşturuluyor. Yorgun, sarkmış cilt yapısının gergin hale getirilerek kişinin dinamik ve genç görünmesi sağlanıyor.

Ultherapy Hangi Bölgelere Uygulanıyor

Ultherapy öncelikle yüz bölgesinde gülme mimiklerinin ince kırışıklıklara neden olduğu göz çevresine uygulanıyor. Daha sonra göz kapağı düşüklüğü tedavisinde, yüz ovali oluşturma, kaş kaldırma, boyun sarkması ve gevşemesine istinaden boyun ve dekolte germe işlemlerinde kullanılarak cildin yukarı doğru kalkması sağlanır.

Ulthera Etkilerini Hemen Görmek Mümkün Müdür?

Yapılan işlem sonrasında cilt altında hissedilen ısı ile kolajen ve elastin üretiminin hemen başladığınınsöylenmesi mümkündür. İşlemle beraber ciltte oluşan gergin his etkisi 3.aydan itibaren artarak devam eder. 6 ve 9.aylarda ise lifting etkisi net olarak görülür.

Uygulama Sırasında Ağrı Ya Da Acı Hissediliyor mu?

Ultherapy tedavisi sırasında hissedilenler kişiden kişiye değişebiliyor. Kimi kişiler ısı etkisini minik iğnelerin cilde girip çıkması olarak yorumlarken bazı kişiler bu kadar hissetmediklerini belirtiyorlar.Genel olarak ağrısız ve acısız olarak tamamlansa da yine de uygulamadan önce kişiye ağrı kesici bir ilaç alınmasını öneriyorum.

Ultherapy Tedavi Artıları

Ultherapy yüz ve boyun bölgesini gerdiren invaziv olmayan bir prosedür olma özelliğindedir.
Cilt renginden bağımsız olarak uygulanır.
Uygulama öncesinde ve sonrasında herhangi bir ek tedavi ve bakıma gerek duyulmaz
Hastanın ihtiyacı olan bölgeye göre ayarlanabilen tedavi şekline sahiptir.
Hastanın çalışma ve sosyal hayatında herhangi bir değişikliğe neden olmaz.
30 ile 60 dakika arasında süren tek seanslık bir uygulamadır.
Bir yıldan uzun süren belirgin kalıcı sonuçlar görülür.
Estetik cerrahi tedavileri tamamlayıcı özelliktedir.
Güvenle Yaptırabilir Miyim?
Ulthera cihazı FDA onaylı olup üzerinde yapılan klinik çalışmalarda geçer not almış ve yan etkilerinin olmadığı kanıtlanmış klinik- teknolojik bir cihazdır. Cihazda kullanılan ultrasound enerjisi tıp alanında 50 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cerrahiden Korkanlara Ameliyatsız Yüz Germe Ultherapy ile Çok Kolay" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Leyla ARVAS'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Leyla ARVAS'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Leyla ARVAS Fotoğraf
Dr.Leyla ARVAS
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Leyla ARVAS'ın Yazıları
► Ulthera Ameliyatsız Yüz Germe Dr.Arda KATIRCIOĞLU
► Kolay Dıyet Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cerrahiden Korkanlara Ameliyatsız Yüz Germe Ultherapy ile Çok Kolay' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:01
Top