2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Negatif İnsanlarla Nasıl Baş Edilir ?
MAKALE #22602 © Yazan Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ | Yayın Aralık 2021 | 1,659 Okuyucu
Etrafınızdaki insanları düşündüğünüzde , herbirinin size kattığı bir şey var değil mi ? Kimileri yaşamınızı daha pozitife, daha iyiye, olumluya doğru götürürken, kimileri de negatif enerji yayip sizi assagi ceker. Gel gelelim negatif insanlar hem kendilerini, hem de etrafındaki insanları olumsuz etkilerler çoğu zaman. Etrafinda bulunan insanlarin enerjilerini aşağıya çekerler, duygu emicilerdir. Negatif insanlar, etrafına adeta toksik etki yayarlar. Bu insanlarla iletişim halinde olan herkes bundan etkilenir. Bu insanlar hemen hemen heryerde olabilirler. Kimi zaman iş arkadaşınız, patronunuz, kardeşiniz, akrabanız olabilir, kimi zaman komşunuz yada ailenizden birisi olabilir. Durum böyle olunca, yani hayatınızdan çıkaramayacağınız biriyse yada hergün karşılaşmak durumunda kalıyorsanız bu insanla, nasıl baş edilmesi gerektiğini öğrenip, kendinizi zihinsel olarak korumanız şart oluyor.

Negatif insanlara baktığımızda genelde şunu görürüz: kolay kolay memnun olmayan, cogu zaman sikayetci, cabuk sinirlenebilen, tahammul seviyeleri dusuk ozelliklerde bireylerdir. Kendi içlerinde kötü hissederler ve bu durum onlar agir gelir.Bundan kurtulmanin en kolay yolududa disari atmaktir. Ne hissediyorsa, dışarıya onu yansıtırlar. İçinde kötü hissediyordur, bunu dışarı yansitir. Aslinda size yansittigi kötü duygu, onun duygusu. Disari atarak birey bir nebze rahatlama yasar.

Bunun temelinde yatan sebeplerden en onemlisi,insanin hayatini yorumlamalasidir. Insan icin onemli olan ne yasadigi degil, yasadiklarini nasil yorumladigidir. Negatif insanlar cogunlukla olaylari negatif yorumlamaya egilimlilerdir. Negatif insanlarla nasıl baş edebiliriz dediginizi duyar gibiyim.. Peki etrafimizda boyle insanlar var ne yapabiliriz?


1) Farkında Ol ve Kullan

Negatif insanların enerjisini kabul etme. Eğer siz negatif insanların, negatif enerjisini sünger gibi içinize çekerseniz bu olumsuzluk sizide etkileyecek. Bunun yerine, negatif biriyle karşılaştığınızda bunu kendinize meydan okuma olarak görebilirsiniz. Nekadar uzun süre sakin kalabiliyorsunuz, pozitf kalabiliyor musunuz, nekadar süre o negatif durumla kalabiliyorsunuz

2) Empati Kur

İnsanlar negatif modda olabilirler ve siz bunun neden olduğu konusunda belkide yeterince fikir sahibi değilsinizdir. Belki sizinde hayatınızda yolunda gitmeyen durumlar olduğunda, negatif insana dönüştüğünüz oluyordur. Yeterince uyumadığınızda ya da aç olduğunuzda, stresli olduğunuzda negatif olabilirsiniz. Dolayısıyla, etrafınızda negatif biri olduğunda, acaba neden böyle davranıyor diye düşünmekte fayda var.

3)Ortamı Değiştirin

Negatif insanla yapılan bir iletişimde, iletişim kanallarını yönetme yetkisi sizinde elinizde. O konuşmaya mizah katarak daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. O anı nasıl daha eğlenceli hale getirebilirim diye düşünmeniz, kişisel gelişiminizede katkısı olacaktır. Gelecek negatif hamleye karşı, ortama pozitif birşey katmaya çalışın. Bu durumu kendinizi test etme alanı olarak düşünebilirsiniz.

4) Katılın

Negatif olan arkadaşınızı suçlamak yerine ortama dahil olmayı deneyin. Arkadaşınıza bu durumu daha pozitif hale getirmek için neler yapabileceğinizi sorun. Onu yargılamak yerine aktif olarak duruma kendinizide katın.

Sonuç olarak, negatif insanlarla etkileşime girdiğinizde yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri uygulamanız halinde, beyin stresle baş etmede daha antremanlı olur. Bu sayede gergin durumların etkisini daha az hissedersiniz.

Negatifliklerle az karşılaşacağınız bir hafta dilerim..
Yazan
Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ
 
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Negatif İnsanlarla Nasıl Baş Edilir ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ
Uzman Klinik Psikolog
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Merve UÇKAÇ'ın Makaleleri
► Depresyon ile Nasıl Baş Edilir? Psk.Çiçek TARLA
► Okb Nasıl Tedavi Edilir? Psk.Serhat ÖNCÜLER
► Stresle Nasıl Baş Edilir? Psk.Romina KUYUMCUOĞLU
► Panik Atak Nedir? Nasıl Baş Edilir? Psk.Ebru GENÇKIRLI GÜLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Negatif İnsanlarla Nasıl Baş Edilir ?' başlığıyla benzeşen toplam 55 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:24
Top