2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Enjeksiyonu (Lipoinjection)
MAKALE #2453 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Şubat 2009 | 12,720 Okuyucu
YAĞ ENJEKSİYONU (LİPOİNJECTİON)

Estetik Cerrahide geniş kullanım alanı olan yağ enjeksiyonu için; lipoinjection, lipofilling, fat transfer, microfat injection, doku kokteyli(yağ ve dermal dokular içerir) isimleride kullanılır. Yağ enjeksiyonu bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere verilmesidir.
Doku aşısı olarak değerlendirilmelidir. Yağ transferi sırasında vücut sıvıları ve diğer doku hücreleri de eksiklik olan bölgeye aktarılmakta mükemmel bir anti-aging tedavisi yapılmış olmaktadır.

Vücudu saran yağ dokusundaki herhangi bir sebepten kaynaklanan eksiklik o bölgede istenmeyen bir görünüm oluşturur. Yağ enjeksiyonu uygulamaları ile yağ dokusunun eksik ya da zayıf olduğu bölgelere yağ dokusu ile dolgu yapılarak daha düzgün bir görünüm kazandırılabilir.

UYGULAMA ALANLARI

Başlıca uygulama alanları vücut hatlarını düzeltmek, çizgilerin derinliğini azaltmak, dudakları dolgunlaştırmak, elmacık ve çene kemiğinin belirginleştirilmesi, zayıf yüzlere daha dolgun bir görünüm kazandırmak,skarları azaltmak, el gençleştirmek, kalça büyütmek, bacak şeklini düzeltmek, meme dokusunu büyütmek, genital bölge operasyonlarıdır.

Yüz bölgesinde en sık olarak yaşlılığa bağlı belirginleşen yüz çizgilerini hafifletme amacı ile uygulanır. Yağ enjeksiyonu işlemi yüz germe ameliyatıyla kombine edilerek ikisi bir arada uygulanabilir. Yanaklardaki boşlukların doldurulması, elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi, gözaltındaki çökmenin ortadan kaldırılması, küçük çenesi olanlarda çene büyütülmesi, yüzdeki derin kırışıklıklar ve skar çukurlarının doldurulması, düz alnı olanlarda bombelik verilmesi sık uygulamalardandır.

Dudak kalınlaştırılması ve kontürünün belirginleştirilmesinde en güvenli metodlardandır.
Kalçada oluşan boşlukların giderilmesi, daha dolgun bir görünüm elde etmek için kulanıyoruz. Kalça bölgesinde kalıcılık oranının yüze göre daha çok olduğundan sık tekrarı gerekmemektedir.

Bunun yanı sıra bacaklarda ince olan kısımların dolgunlaştırılması,çarpık bacak görünümünün ortadan kaldırılması amacıyla da uygulanmaktadır. Kişinin kendi dokularının kullanıldığı bu teknik çok güvenlidir.

Memede genel büyütme amaçlı değil, küçük boşlukların doldurulmasında tercih ediyorum.
Elde zamanla meydana gelen ciltaltı dokusunun incelmesine bağlı görünüm bozukluğunu gideriyoruz. Daha dolgun bir görünüm ele gençlik veriyor.

Penis kalınlaştırma ve bayan dış genital organlarında da dolgun görünüm vermesi amacıyla kullanıyoruz.

MÜDAHALE

Yağ enjeksiyonu işleminde vücuttan alınacak miktar enjeksiyon yapılacak doku miktarına göre değişir. Vücudun fazla yağı olan her bölgesinden alınabilmektedir. Alınan miktar genellikle çok az olduğu için düzensizlik oluşturmamaktadır. İşlem lokal anestezi altında yapılır. Bölgeye bağlı olarak 30-60 dakika sürer. 2 mm. kesiden yağ aspire edilir. Alınan yağ santrifüj aletinden geçirilerek saf yağ dokusu elde edilir. Coleman tarafından geliştirilen yeni yöntemle, dokuya zarar vermeyen künt iğnelerle tabaka tabaka microinjeksiyonla yağ nakli gerçekleştirilir. Ameliyat sonrasında rahatsızlık verecek derecede ağrı şikayeti olmaz. Enjeksiyon bölgesinde hafif şişlik ve kızarıklık oluşabilir. Ödem ve kızarıklık 2-7 gün içinde kaybolur.

KALICILIK

Eskiden yağ enjeksiyonu daha yüzeyel yapıldığı için ve teknik gelişimi tamamlanmadığı için yağın kalıcılığı azdı. 3-4 ay içinde yağ dokusu kaybolurdu. Genelde yüze estetik amaçlarla enjekte edilen yağ enjeksiyonun kalıcılığı yüzde 40-50’dir. Kalanı zaman içerisine dokular tarafından emilir ve kaybolur. Yüze yapılan enjeksiyonların ortama olarak senede bir defa 2 yada 3 defa tekrarlanmasıyla uzun yıllar kalıcılık sağlanmaktadır. İsteğe bağlı olarak alınan yağ dondurularak saklanabilmektedir. Tecrübelerim saklanan dokuların enjeksiyonu sonrası kalıcılık oranının az olduğu yönündedir. Bu yüzden genellikle diğer seanslarda da banka dokusu yerine taze dokuyu tercih ediyorum.

Doku kokteyli, yağ enjeksiyonundan farklı olarak derinin alt tabakası ile onun daha da altındaki gözenekli yapıların özel sıvılarla karışımından elde edilir. Herhangi bir ameliyatın ardından ortaya çıkan doku kalıntıları bu kokteylin hazırlanması için kullanılabilir. Derinin altında bulunan dermis tabakası ve altındaki yağ, mikro aşı halinde enjekte edilebiliyor.

Özellikle liposelection gibi yağ aldığımız operasyonlarda bizim için çok değerli olan bu malzemeyi dolgunluk istenen, kontur düzeltimi planlanan bölgelerde aynı seansta uygulamayı tercih ediyorum.

Hızlı iyileşim dönemi, izsiz olması ve son yıllardaki gelişmeler nedeniyle kalıcılığının artması nedeniyle hastalarımın ve benim çok tercih ettiğim bir müdahaledir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yağ Enjeksiyonu (Lipoinjection)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Yağ Enjeksiyonu ile Kalıcı Güzellik Op.Dr.Selahattin TULUNAY
► Yağ Enjeksiyonu, Dolgu Maddeleri Op.Dr.Arsın ULUÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Yağ Enjeksiyonu (Lipoinjection)' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:03
Top