2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler
MAKALE #2463 © Yazan Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI | Yayın Şubat 2009 | 21,748 Okuyucu
Hollywood starları nasıl oluyor da her zaman o kadar bakımlı, güzel ve ışıl ışıl olabiliyorlar hiç merak ettiniz mi? Bu kadar mükemmel gözükmeyi nasıl oluyor da başarabiliyorlar?

Örneğin Cameron Diaz, Brad Pitt, Angelina Jolie’yi düşünün. Bulundukları her filmde, her rolde hatta fakir birini canlandırırken bile güzellikleri göz kamaştırıyor. Onların bu kadar etkileyici olmalarının en önemli sebebi tabiî ki mükemmel gülüşleri… Şimdi bu ünlüleri bir kere daha düşünün ama bu sefer gülümsediklerin de çarpık kahverengi kötü bir ağız hayal edin. Artık o kadar çekici ve göz kamaştırıcı değiller değil mi?

İşte size Hollywood starlarının gülüşlerini yenilemek için kullandıkları yöntemler;

Porselen Vener; Hemen hemen hepimizin aklına bu kadar kusursuz gülüşlere nasıl sahip oldukları, doğal dişlerinin nasıl bu kadar güzel olabildiği gelir. Oysaki onların bu kadar çarpıcı gülüşlerinin arkasında estetik diş hekimliği vardır. Starların birçoğunun sıralı olmayan, çarpık, ayrık dişleri için ortodontik tedaviye ayıracak yeterince vakitleri yoktur. Bu nedenle Hollywood starları arasında en çok kullanılan yöntemin venerler olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı porselen venerlerin dişinizin yüzeyinin çok az bir miktarda aşındırılmasıyla diş yüzeyine yapıştırılan tırnak kalınlığında ince porselenler olduğunu, bu uygulamayla Hollywood starları gibi mükemmel gülüşlere sahip olunabileceğini söylüyor. Yamuk, çarpık, aralıklı, küçük, sarı gibi pek çok kişinin görsel olarak rahatsız olduğu durumların venerler sayesinde kısa bir süreçte tamamen değişebileceğini de ekliyor.

Venerlerin en önemli özelliğinin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Gerçek dişler kadar doğal görünmeleri. Diş estetiğindeki en önemli unsurun doğallık olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı estetik diş hekimliğinin yardımıyla hastaların gerçeğinden ayrılmayan doğal dişlere sahip olduğunu belirtti.

Hollywood yıldızları gibi gülümsemek sadece bir haftada mümkün; Benim dişlerimde çok fazla problem var, gülemiyorum, kendime güvenimi kaybediyorum mu diyorsunuz? Bunun için daha fazla sabretmenize gerek yok yeni teknolojileri, estetikle birleştiren diş hekimleri sayesinde sorunlarınızı bir hafta gibi kısa bir süreçte ortadan kaldırıp özgüveninizi tekrar elde edebilirsiniz.Tedavinin laboratuvar aşamasının sadece 3-4 gün olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı dudaklarınızın yeni görünümünüze uyum sağlaması 3-4 haftayı bulabildiğini ancak bu süre sonunda yüzünüzle tamamen bütünleşmiş ve tamamen doğal görünümlü yeni dişlerinizle rahatlıkla gülümseyebilirsiniz diyor.

Gülüşünüzü seçmek mümkün; Estetik diş hekimliğine başvurmadan önce heralde hemen hemen herkes sonucun nasıl olacağını merak eder? Acaba doğal olacak mı, çevremdekiler ne tepki verecekler diye herkes merak eder. İşte tüm bu sorulardan artık bilgisayar destekli gülüş tasarımı programları sayesinde kurtulmak kolay. Geliştirilen bu teknoloji sayesinde dişlerinize hiçbir işlem yapılmadan işlemin sonucunda yeni gülüşünüzün yüzünüzde nasıl duracağının tahmini sonuçlarını verilebiliyor. Bununla da kalmıyor; yeni dişleriniz ve yeni gülüşünüzün olduğu portre fotoğrafınızın bir adet çıktısını alıp yanınızda götürebiliyor ve sevdiklerinizin de fikrini alarak tedaviye karar verebiliyorsunuz.

Kahve çay renkleşmelerine son; Bir çoğumuzun en büyük sorunu da tüketilen kahve, çay, sigara gibi dış etkenler yüzünden dişlerde meydana gelen renkleşmedir. Bu doğal dişlerde oldukça sık görülen bir rahatsızlık olmasına rağmen laminate vener yöntemiyle tedavi görmüş dişlerde bu sorun ortaya çıkmaz çünkü venerler doğal dişler kadar renkleşmezler .

Diş beyazlatma; Holywood starlarından aklımızda kalan bir diğer şey ise hiç kuşkusuz bembeyaz dişlerdir. Hepimiz onların sahip oldukları gibi bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz. Hatta bunun için kulaktan dolma bir sürü yöntemi kullanırız. Oysa bembeyaz dişlere sahip olmak, sigara ve kahvenin ağzımızda bıraktığı lekelerden kurtulmak çok da zor değil. Ofis tipi veya ev tipi diş beyazlatma yöntemlerini kullanarak Hollywood starlarının sahip olduğu gibi bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. İşte diş hekimlerinin kullandığı yöntemler;

Öğle arasında bembeyaz dişler; Klinikte Diş Beyazlatma yöntemiyle bir saate bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Son günlerdeki trend kişilerin öğle aralarında diş hekimlerini ziyaret edip dişlerini beyazlatmak oldu. Bir saat gibi kısa bir sürede yapılan işlem bir çok ünlü ismin tercihi oldu. Diş hekiminin ilk önce gerekliyse dişleri plaktan arındırmak için yapacağı diş taşı temizliği ve parlatmadan sonra dişler hazır hale getirilir. Beyazlatma jelinin dişe uygulandıktan sonra bu jelin halojen/led ışık kaynakları ya da lazerle aktive edilmesi sonucu dişin içindeki renkli sıvının dişten uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Lazer veya diğer ışık kaynakları dişi beyazlatmaz, sadece beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır.

Evde Diş Beyazlatma: Ev tipi beyazlamada ise hastanın ağzının ölçülerine göre yapılan diş kılıflarına jeller konulup, bu şekilde ağızda 2-3 saat tutulmasıyla uygulanır. Ancak ofis tipi diş beyazlatma işleminde kullanılan solüsyonların içeriği ofis tipinde uygulanana göre daha düşüktür. Bu işlemle elde edilen beyazlık da ofis tipine göre daha uzun sürede elde edilir.

Peki hangisi daha iyi? Bu tamamen sizin seçiminize kalmış. Kısacası her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renkleşmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır. Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile de ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 3-4 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Kısacası beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmektedir. Ancak diş renginiz çok koyu ise en uygun yöntem ofis tipi ve ev tipi beyazlatma işlemi beraber kombine uygulanmasıdır. Bu şekilde hiç beyazlamayacağını düşündüğünüz dişleriniz bile inci beyazlığına kavuşur.

Beyazlatma İşleminden sonra nelere dikkat etmeliyim? Beyazlatma işleminden sonra özellikle 2 hafta kadar çay, kahve, yoğun renkleştirici içeren meyve suları ve kırmızı şarap gibi içeceklerin yanı sıra salçalı besinlerin de az tüketilmesi gerekir. Sık tüketilmesi sararmanın daha çabuk geri dönmesini sağlayacaktır. Ayrıca sigara ve benzeri tütünlü ürünlerden de uzak durmanız gerekir.

İmplant; Eksik dişe sahip bir Hollywood starı pek de alışkın olduğumuz bir tablo değildir. Çeşitli nedenlerden dolayı diş kaybı yaşadıklarında en çok tercih ettikleri yöntemin implant tedavi yöntemini olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı bu şekilde kusursuz gülüşlerini koruduklarını belirtiyor. İmplant geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. Bu yöntemle eksik dişlerinizin yerlerini dolduklarını ve doğal dişler kadar sağlam ve doğal bir görüntü elde ettiklerini de ekliyor.

Herkes için implant; İmplant tedavisinde her hangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Her yaştaki hastalar için uygundur. Sadece gençler için kemik gelişiminin tamamlanmasını beklemek gerekmektedir. Kemik gelişimide 18 yaşına kadar gerçekleşmektedir. Erişkinlerde ise herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Sadece yaş sebebiyle oluşabilecek riskler mevcut ise yapılmayabilir.


Özgürce yemek yemek sizinde hakkınız; Eksik dişe sahip olan kişilerin tek problemi estetik değildir. Aynı zamanda yemek yerken çekilen sıkıntılar diş eksikliğini çok daha büyük bir problem haline getirmektedir. Eksik dişe sahip olan hastalar için sert bir şey yemek beklide bir hayalden ibaretti. Oysa artık diş hekimliğindeki gelişmeler sayesinde artık bireylerin eksik dişleri yüzünden yemek alışkanlıklarını değiştirmeleri gerekmemektedir. Yapılan implant tedavisi sayesinde bireyler kaç yaşında olurlarsa olsunlar sert bir elmayı bile özgürce yiyebilirler.

Görünmez Teller; Hollywood starlarının gülüşüne ortodontik tedavi yöntemiyle ama kimse tedavi gördüğünüzü fark etmeden sahip olabiliriniz. Nasıl mı? Şeffaf plaklarla (Örneğin: invisalign)... Bu yöntemle çarpık, yamuk olan dişlerin görüntüsünün yerini düzgün sıralı dişler alıyor. Şeffaf plaklar sayesinde hastalar tel kullanmadan ortodontik tedavi olabiliyorlar… Ayrıca çıkarılabilir olduklarından, yemek sonrası dişlerin üzerindeki tel ve braketleri temizlemek zorunda kalmıyorsunuz. Şeffaf plaklar düz ve rahattır, bu nedenle diş etlerinizde, yanağınızda ve dilinizde yaralanmalara neden olmazlar ve metallerde karşılaşabileceğiniz alerjik tepkiler de yaratmazlar. Bu yöntemde önce dişlerinizin ölçüsü, ısırma şekliniz, fotoğrafla ve röntgenle alınır. Daha sonra ise laboratuarda tam olarak sizin için renksiz kalıplar hazırlanır. Her bir şeffaf plak ortalama 2 hafta boyunca takılır ve bunları yemek yerken, içecek içerken diş fırçalarken ve diş ipi kullanırken çıkartabilirsiniz. Her 2 haftada bir şeffaf plak bir yenisi ile değiştirilir. Şeffaf plaklar ile yapılan ortodontik tedavi genelde 9-15 ay arası sürer ve bu sürede içinde 18-30 şeffaf plak değiştirilir. Bu yöntem son yıllarda hastalar tarafından oldukça rağbet görüyor ancak dezavantajı her vaka için uygun değildir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI'nın Makaleleri
► Gömük Dişler Dr.Dt. A. Selhan KAYA
► Estetik Dişler Hakkında Dt.Ahmet KİĞILI
► Dişler Neden Çürür Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ağız Kanseri Şubat 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:27
Top