2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karboksiterapi Nedir?
MAKALE #2580 © Yazan Dr.Adnan ERDİNÇ | Yayın Mart 2009 | 45,605 Okuyucu
Karboksiterapi
Cilt altına karbondioksit verilmesi esasına dayanan bir tedavi metodudur. Karbondioksit cilt altında bölgesel doku kan akımını hızlandırarak etki yapmaktadır. Bunun yanı sıra direk yağ kırıcı etkiside bulunmaktadır. Bu nedenle selülit tedavisinde çok etkin bir yöntem olarak kabul görmektedir.
Karboksiterapinin vücuda bir zararı varmıdır?
Kesinlikle yoktur. Çünkü karbondioksit vücudumuzda doğal yollardan üretilen bir gazdır. Bu nedenle vücutta herhangi bir reaksiyona neden olmaz. Solunum yoluyla kolaylıkla atılabilmektedir. Merkezimizde yapılan karboksiterapi işlemi sırasında acı duymazsınız ve morarma da görülmemektedir.
Karboksiterapi nerelerde kullanılabilir?
Selülit, bölgesel incelme, doğum sonrası veya hızlı kilo alıp vermeye bağlı oluşan çatlaklarda, liposuction–lipoplasti öncesi ve sonrası cildin toparlanmasında, saç dökülmelerinde, gevşek ve sarkık göğüslerin toparlanmasında, yara iyileştirmede, cilt gençleştirme tedavilerinde destekleyici olarak kullanılmaktadır.
Karboksiterapi nasıl etki gösterir?
Uygulama bölgesinde dolaşımda artış meydana gelir, böylece toksinlerin atılımı arttırılır, o bölgedeki ödemler çözülmüş olur, doku yenilenmesi uyarılır, dokuya ulaşan oksijen miktarı arttığı için o bölgedeki yağın yakılması ve cildin tekrar yapılanarak sıkılaşması sağlanır.
Karboksiterapi nasıl uygulanmaktadır?
Tedavi hızlı, rahat, etkili ve cerrahi olmayan bir yöntemdir. Tedavi karbondioksit gazının cilt altı doku içine enjekte edilmesi prensibine dayanır. Enjekte edilen gaz, doku tarafından emilir.Problemin büyüklüğüne ve çeşidine göre haftada bir veya iki seans olacak şekilde toplam 10-20 seans arasında uygulama önerilir. Tedavi başladıktan sonra tedaviye özel nedenlerden dolayı ara verme süresi 1 haftayı geçmemelidir.
Karboksiterapinin yan etkisi varmıdır?
Uygulama bölgesinde hafif bir yanma ve dolgunluk hissi olabilir. Tedaviden hemen sonra 1-2 saat süren geçici bir ödem olabilir. Tedavi sonrası 4 saat boyunca banyo, havuz veya sauna gibi su ile ilgili aktivitelerden kaçınılmalı ve dar ve bedeni sıkı sıkıya saran giysiler giyilmemesi gereklidir.
Yaklaşık 80 yıldır tıp alanında tedavi maksatlı uygulanan karboksiterapi, 1990 yılından beri Amerika, Avrupa ve bir çok uzak doğu ülkesinde cilt ve vücut deformasyonlarında başarılı bir rehabilitasyon yöntemi olarak uygulanıyor.
Karbondioksit gazı vücuda zararlı değil ve her yaşta, herkese uygulanabilir niteliktedir. Bilindiği gibi karbondioksit gazı vücutta bol miktarda üretiliyor ve vücudumuz dakikada ortalama olarak 1.5 lt karbondioksit gazı üretip dışarı atıyor. Karboksiterapi'de ise bir doku kesimine konulan yoğun karbondioksit gazı sayesinde tedaviler başarıya ulaşabiliyor ve bu miktarda vücudun bir dakikada üretip dışarı attığı miktarın çok altında, dolayısıyla karboksiterapi uygulamasıyla cilt içerisine veya altına verilen karbondioksit gazının vücuda herhangi bir zararı söz konusu değil.Karboksiterapi uygulamaları, karbondioksit gazının kısa aralıklarla dokuların içerisine kontrollü olarak aktarılmasını sağlayan karboksiterapi cihazı ile yapılıyor. Dokulara giren karbondioksit gazının bulunduğu yere göre değişen çeşitli etkileri var: Uygulama alanları...
Sorunun türüne ve büyüklüğüne göre değişik miktarlarda verilen karbondioksit gazı dokularda yağların tüketimini hızlandırıyor, ciltte elastikiyeti artırıyor, şişlikleri indiriyor, çatlakları ve özellikle de bacaklardaki kılcal damar genişlemelerini azaltıyor, varisli hastalarda varislerin hızla azalmasına yardımcı oluyor, göğüs ve çene altı - yanak sarkmalarında dokuları sıkılaştırarak yüz ovalini düzeltiyor
Başarılı uygulama alanları
  • Karboksiterapi özellikle diabete ( şeker hastalığı ) bağlı yaralar ve sedef hastalığına bağlı cilt bulgularının azaltılmasında etkili,
  • Bölgesel yağ fazlalıklarında yapılan liposuction işlemlerinden önce ve sonra birkaç seans karboksiterapi, ameliyat başarısını arttırıyor,
  • Bölgesel yağ fazlalıkları, doku sarkmaları, bacaklardaki kılcal damarlar, ameliyat izleri ve çatlakların tedavisinde de sonuç veriyor.
öncesi sonrası
öncesi sonrası

Karboksiterapi uygulamasında Dikkat edilmesi gerekenler
Karboksiterapi uygulamasını isteyen hastaların taklit ve başarısız tedavi yöntemleriyle karşılaşmamaları için karboksiterapi yapılacak cihazın CE belgesini sormaları ve bu onayı cihaz üzerinde görmeleri son derece önemli, çünkü patentlenmiş karboksiterapi cihazı ile dokuya verilen karbondioksitin verilme şekli, karbondioksit gazının dokuya akıtılışındaki dinlenme aralıkları vs. gibi bazı özellikler karbondioksit tedavisinin başarısını yönlendirmekte. Özellikle bacaklarında yağlanma ve kılcal damar genişlemeleri olan hastalarda sellülit tedavisi son derece kısıtlı. Bu hastalarda vakum - elektriksel – ses dalgaları - ısı gibi yöntemler uygulanabilir değil, çünkü bu yöntemler bacaklarda kılcal damar genişlemelerini daha çok artırmakta. Karboksiterapi ise bacaklardaki bu tedavi kısıtlılığını ortadan kaldırmakta ve tüm hastalara uygulama yapabilme imkanını getirmekte. Böylece bacaklarında yağlanma, sellülit veya sarkma problemi olan ve kılcal damarları gelişmiş hastalar için ideal tedavi yöntemi, karboksiterapi. Ayrıca erkek hastaların memelerin küçültülmesi ve vücut deformasyonu problemlerinde de son derece kolay bir uygulama seçeneği oluşturmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karboksiterapi Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Adnan ERDİNÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Adnan ERDİNÇ'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Adnan ERDİNÇ
Bursa
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Adnan ERDİNÇ'in Yazıları
► Kürtaj Nedir? Kürtajın Riskleri Nedir? Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Karboksiterapi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Mezoterapi Nedir? Nisan 2009
► Lazer Epilasyon Mart 2009
► Akupunktur Nedir Mart 2009
◊ Sevdiğim Laflar Kasım 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:40
Top