2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göğüs Küçültme Ameliyatı
MAKALE #3122 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 4,995 Okuyucu
''Reduction Mammoplasty'' olarak adlandırılan Göğüs Küçültme ameliyatı bu durumdaki kadınlar için uygundur.

Bu ameliyatta yağ, meme dokusu ve deri çıkarılır; memeler daha küçük, daha hafif ve daha sıkı hale gelir. Aynı işlem sırasında ''areola'' denen meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı da küçültülebilir. Amaç kadına daha küçük, daha güzel şekle sahip ve vücuduyla orantılı memeler kazandırmaktır.

Göğüs Küçültme ameliyatı, kozmetik bir iyileştirmeden öte fiziksel bir rahatlama da amaçlanarak yapılır. Ameliyat için başvuran adayların çoğunun çok büyük, sarkan memeleriyle sorunları vardır; aktiviteleri kısıtlanmıştır ve fiziksel rahatsızlıkları oluşmuştur.Ancak bir dişilik sembolü olan memenin yine de en mükemmel şekliyle yeniden yapılandırılması gerekir.

Olguların çoğunda meme küçültme ameliyatı, meme gelişimini tamamlamadan yapılmaz, ancak eğer memelerin büyüklüğü ciddi fiziksel rahatsızlık oluşturduysa daha erken yaşlarda da yapılabilir.

CERRAHİ TEKNİK

Göğüs Küçültme ve dikleştirme ameliyatları maalesef izsiz olamamaktadır. Ancak bu ameliyatlar sonrası kalan izler nadiren sorun olmaktadır. Zamanla solarak belli belirsiz bir hal aldığı gibi memenin yeni şeklinin yarattığı memnuniyet nedeniyle pek nadir olarak mutsuzluk nedeni olurlar.

Bir çok Göğüs Küçültme ameliyatı tekniği tanımlanmıştır. Ben genellikle Vertikal mamoplasti adı verilen ve meme çevresinden aşağıya doğru dik bir izin olduğu ve meme altındaki uzun yatay izin olmadığı ameliyat tekniğini tercih ediyorum. Aşırı iri bazı memelerde meme altında küçük bir yatay iz zorunlu olmaktadır. Bu ameliyat tekniğinde, izlerin daha az olması yanında daha doğal görünüm gibi avantajlar mevcuttur. Genç kişilerde ve memenin uygun olduğu durumlarda hemen hiç izsiz denilebilecek ameliyat teknikleri de kullanıyorum. Yine emzirme ihtimalinin olduğu durumlarda temelde aynı teknikle ancak süt bezleri ve kanallarını daha çok koruyan bir prosedür uyguluyorum.

AMELİYAT SONRASI

Göğüs Küçültme Ameliyatından sonra ince pansumanın üzerinde elastik bandaj sarılmış veya cerrahi sütyen giydirilmiş olacaktır. İlk 1-2 gün içinde birikebilecek kan ve sıvıları dışarı almak üzere her iki meme yanlarında ince birer dren yerleştirilmiş olabilir.

İlk birkaç gün ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrınız olacaktır. Genellikle drenler ertesi gün ya da 2. günde alınacaktır, ancak gelen sıvının bazen fazla olarak devam ettiği ve drenlerin birkaç gün daha kaldığı durumlar olabilir.Bandajlar 5. gün çıkarılacak, genellikle alınması gereken dikiş olmayacaktır.

Ameliyat sonrası gördüğünüz ilk adet sırasında, memeleriniz şişip ağrı yapabilir. Ayrıca birkaç ay boyunca ara ara gelen keskin ağrılara maruz kalabilirsiniz. Ameliyat sonrası doku şişmesi nedeniyle meme başı ve meme derisinde bir miktar his kaybı gelişebilir. Bu durum genellikle 6 hafta içinde kaybolur. Bazı hastalarda bu his kaybı 1 yıl veya daha uzun sürebilir ; nadir durumlarda da kalıcı olabilir.

Her ne kadar şişkinliğin ve morluğun çoğu ilk bir iki haftada kaybolsa da memenizin yeni şekline kavuşması 6 ay - 1 yıl süre gerektirir. İzlerinizin mümkün olduğunca belirsiz olması için üst düzeyde çaba gösterilecektir. Ama yine de bilmelisiniz ki Göğüs Küçültme ameliyatı sonrası izler belirgin ve kalıcıdır. Bu izler birkaç ay boyunca kabarık ve kırmızı kalır. Sonrasında daha az belirgin hale gelir; hatta bazen soluk beyaz çizgiler şeklinde tamamen solabilir. İstenirse izlerin daha da belirsizleştirilmesi için ilave prosedürler uygulanabilir. Bu izlerin yerleşimleri sizin ince kesimli bir bikini bile giyebilmenizi mümkün kılacak şekilde ayarlanmıştır.

Sonuçta daha küçük ve daha orantılı memelerle daha rahat hissedeceksiniz ve giysileriniz size daha iyi uyum sağlayacak. Hastaların büyük çoğunluğunda omuz, boyun ve sırt ağrıları dramatik bir biçimde ortadan kaybolur, artan sosyal aktivite ile birlikte kilo veren hastalar daha düzgün bir genel fiziğe kavuşurlar.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI

Ameliyat süresi: 3 saat.

Anestezi şekli: Genel.

Yatış süresi: 1 gün.

Ağrı : ilk 1-2 gün hafif derecede

Şişme-morarma: ilk 2-3 gün şişme, morluk nadiren

Pansuman: Drenler ertesi gün alınır, sargılar 5. gün çıkarılır ve 4-6 hafta kullanacağınız sütyene geçilir.

Dikişler: Genellikle alınması gereken dikiş olmaz

İşe dönüş: 4-5. gün.

İyileşme: 1. ayın sonunda spor ve yüzme dahil bir çok aktiviteyi yapabilirsiniz, meme son şeklini 6 ay civarında alır ve izleriniz solmaya devam eder.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göğüs Küçültme Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Meme (Göğüs) Küçültme Operasyonu Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
► Meme Küçültme Ameliyatı Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
► Mide Küçültme Ameliyatı Dr.Tufan ERGENÇ
► Mide Küçültme Ameliyatı Doç.Dr.İbrahim SAKÇAK
► Meme Küçültme Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Göğüs Küçültme Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:45
Top