2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göğüs Dikleştirme Estetiği
MAKALE #3123 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 5,038 Okuyucu
Zamanla her kadının memesi sarkmaya başlar ve areolası genişler. Küçük ve sarkmış memelerde bazen sadece bir protez ile meme dik ve dolgun hale getirilebilir. Meme dokusu yeterli ancak sarkmış memelerde sarkmanın derecesine göre meme derisinde yapılacak eksiltme ile sorun giderilebilir. Göğüs Dikleştirme için bazen hem protez konması hem de meme derisinin daraltılması uygun olacaktır. Genellikle kadınlar dik bir memeye izsiz olarak kavuşmak ister. Ancak bu her zaman mümkün değildir. Her meme tipine ve istenen son şekle göre bir çok ameliyat tekniği vardır.Tüm ameliyat alternatifleri, sizin istekleriniz doğrultusunda size sunulacak ve belirlenecektir. Belki de meme ameliyatlarının planlaması en kompleks ve değişkene bağlı olan şekli Göğüs Dikleştirme ameliyatlarıdır. Bu nedenle isteklerinizi ve tüm tedavi alternatiflerini açıklıkla tartışmalısınız.

Göğüs Dikleştirme ameliyatı gelecekteki gebelikleri olumsuz etkileyecek özel riskler getirmez. Örneğin memeden süt emzirmeyi etkilemez. Ama şu bilinmelidir ki daha sonraki gebelikler sırasında meme derisi gerilecektir ve ameliyatla elde edilmiş olan iyi sonuçları olumsuz etkileyecektir.

CERRAHİ TEKNİK


Göğüs Dikleştirme ameliyatları meme şekli, büyüklüğü, sarkmanın derecesi, hastanın istekleri gibi birçok etken göz önünde bulundurularak bir çok farklı veya kombine tekniklerle yapılır. Ameliyat tipine göre genel ya da lokal anestezi kullanılabilir, hastane veya ofis ameliyathanesinde yapılabilir. Yine süresi 2-3 saat arasında değişebilir. Ben, eğer cilt daraltması gerekiyorsa vertikal skarlı( yani sadece meme altı dikey izin olduğu) Göğüs Dikleştirme tekniğini tercih ediyorum. Bu yöntem bir miktar iz bırakacaktır ama memenizin yeni aldığı şekil, sıkılık ve dikliği sizi memnun edecektir. İzler bir süre sonra neredeyse görünmez hale gelecektir. Eğer bir protez konacak ise yine meme tipine bağlı olarak meme dokusu altına ya da kas altına konabilir.

AMELİYAT SONRASI

Göğüs Dikleştirme Ameliyatndan sonra ince pansumanın üzerinde elastik bandaj sarılmış veya cerrahi sütyen giydirilmiş olacaktır. Ağrı kesici ilaçlarla kontrol edilebilen hafif bir ağrınız olacaktır. Yapılan prosedüre bağlı bazen dren konulmuş olabilir ve sıklıkla ertesi gün alınır.

Bandajlar 7 gün sonra çıkarılır ; yumuşak bir destek sütyeni giydirilir. Bu sütyeni 3 veya 4 hafta boyunca gece gündüz giymeye devam etmeniz gerekir.

Ameliyat sonrası gördüğünüz ilk adet sırasında, memeleriniz şişip ağrı yapabilir. Ayrıca ara ara gelen keskin ağrılara maruz kalabilirsiniz. Ameliyat sonrası doku şişmesi nedeniyle meme başı ve meme derisinde bir miktar his kaybı gelişebilir. Bu durum genellikle 6 hafta içinde kaybolur.

Göğüs Dikleştirme ameliyatlarında süt kanalları ve meme başına dokunulmadığı için hamile kaldığınızda, memeden süt emzirmeyle ilgili bu operasyondan kaynaklanan bir olumsuz etkilenme söz konusu değildir.

İzlerinizin mümkün olduğunca belirsiz olması için gayret edilecektir. Ama yine de bilmelisiniz ki Göğüs Dikleştirme ameliyatı sonrası ameliyat tipine göre izler bir süre belirgindir. Bu izler birkaç ay boyunca kabarık ve kırmızı kalır. Sonrasında daha az belirgin hale gelir ; hatta bazen soluk beyaz çizgiler şeklinde tamamen solabilir. İstenirse izlerin daha belirsiz olmasını sağlayacak ilave prosedürler uygulanabilir.Bu izlerin yerleşimleri sizin ince kesimli bir bikini bile giyebilmenize engel olmaz.

GÖĞÜS DİKLEŞTİRME AMELİYATI

Ameliyat süresi: 2-3 saat.
Anestezi şekli: Genel ya da sedasyon destekli lokal.
Yatış süresi: Aynı gün taburcu ya da 1 gün.
Ağrı : ilk 1-2 gün hafif derecede
Şişme-morarma: ilk 2-3 gün şişme, morluk nadiren
Pansuman: Drenler konmuşsa ertesi gün alınır, sargılar 5. gün çıkarılır ve 4-6 hafta kullanacağınız sütyene geçilir.
Dikişler: Genellikle alınması gereken dikiş olmaz
İşe dönüş: 2-3. gün.
İyileşme: 1. ayın sonunda spor ve yüzme dahil bir çok aktiviteyi yapabilirsiniz, meme son şeklini 6 ay civarında alır ve izleriniz solmaya devam eder
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göğüs Dikleştirme Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Meme (Göğüs) Dikleştirme - Mastopeksi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Göğüs Büyütme Estetiği Dr.Güner UYSAL
► 10 Soruda Göğüs Estetiği Doç.Dr.Serkan YILDIRIM
► Gebelik Sonrası Göğüs Estetiği Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Göğüs Dikleştirme Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:48
Top