2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerlipoliz (Smartlipo) Nedir, Nasıl ve Hangi Bölgelere Uygulanır
MAKALE #3124 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 18,342 Okuyucu
Smartlipo (lazerlipoliz) nedir?

Smartlipo Nd: yag lazer sistemidir. Fazla yağ dokusunu yok etmek üzere tasarlanmış yenilikçi bir sistemdir. Klasik liposuction yöntemlerindeki gibi cilde ve yağ dokusuna mekanik travma oluşturmadan yağ hücresi dış memranı parçalanır ve yağ içeriği açığa çıkar.

Bu yağlar lenfatik sistemle emilerek kalıcı olarak yok edilir. Bu teknikle deri içindeki fibroblastlar da uyarıldığından işlemi takip eden günlerde deride gerılme ve sıkılaşma olusur, deri sarkması görülmez.. Birkaç kilo fazla yağ birikintisi yüzünden giysileriniz istediğiniz gibi durmuyorsa, kollarınızı fazla kalın bulup kısa kollu giyemiyorsanız, yüzünüzü tombul buluyor yada gıdınızın kaybolmasını istiyor fakat geleneksel liposuction veya genel anestezi altında bir operasyon geçirmek istemiyorsanız, onlarca farklı tedavi gördüğünüz halde selülitlerinizde ve çatlaklarınızda bir fark oluşmamış ise en önemlisi geçirmiş olduğunuz liposuctiona bağlı sorunlarınız oluşmuş ise

Smartlipo (lazerlipoliz) sizin istediğiniz çözümleri kalıcı olarak ve tek bir seansta sağlayabilir.

Neden Smartlipo?

* Bitmeyen uzun seansları yoktur. Bir seans yeterlidir
* Minimal invazifti
* Lokal anestezi altında uygulanabilir
* Kesi, iz ya da sekil bozukluğu oluşturma yoktur
* Geçirilmiş liposuctiona bağlı şekil bozuklukları düzeltilebilir
* Kanama ve morarma oluşmaz
* Herhangi benzer işleme göre uygulama sonrası çok rahattır
* İyileşme zamanı yoktur hemen işe ve sosyal hayata dönülebilir
* Uzun sureli kompresyon bandajlarına ve korseye ihtiyaç duyulmaz

Hangi bölgelere Smartlipo?

Yüz, sırt, sutyen askısı dışındaki kabarık bölgeler, cinsel bölge üstündeki kabarık yağlı bölge, erkeklerde(jinekomasti) ve kadınlarda meme büyümesi, basenler, kalça, diz etrafı ve içleri, üst kollar, yanaklar, boyun, özellikle bacak içindeki gevşek ve sarkık bölgeler.

Smartlipo uygulaması nasıl bir histir?

Smartlipo lokal anestezi altında uygulanır tüm işlem boyunca ağrı duyulmaz. Sadece hafif bir dokunma hissedilir. Lazer kanülünün yarattığı bu hisler hızlıca sonlanır. Her hangi bir şekilde uyumaya gerek duymazsınız. Uygulama sonrası 6-12 saat lazerle içeri verilen lokal anestezik sıvılar hafifçe sızarlar.Bir çok hastamız ağrı için bir ağrı kesici hap yada benzer desteğe gerek olmaz. Bazense basit bir oral(ağızdan) ağrı kesici kullanılabilir.

Uygulama suresi ne kadardır?

Yüz ve boyun uygulaması yaklaşık 45 dakika sürer. Daha büyük alanlar örneğin göbek, basende bir saat sürebilir


Smartlipo güvenli midir?


Evet çünkü lazer sadece yağ hücreleri üstünde etkilidir. Komşu yapılar bundan etkilenmez düzenli bir eritme için doktorunuzun tecrübesine bilgisayar sistemi yardımcı olur. Ve en önemlisi Smartlipo lazer cihazı ve uygulaması FDA (Amerikan sağlık örgütü) tarafından onaylıdır. (2006 kasım ayında)

Smartlipo uygulamasının yapılamayacağı hasta gurubu var mı?

Tüm tıbbi uygulamalar için geçerli olmak üzere ciddi kalp problemleri yüksek tansiyon ve diabet kanama bozuklukları olan hastalar kendilerini bu konularda takıp eden doktorları ile görüşmeli gerekli önlemler alınmalı.
Uygulama sonrası iyileşme zamanı ne kadardır?

Tüm iyileşme zamanı bir haftaya kadar indirilmiştir. Fakat bu sure sosyal aktiviteleri ve çalışma hayatını etkilemez. bir çok hastamız doğrudan yürüyerek eve yada işe gidebiliyor.

Aslında Smartlipo tam bir öğle arası uygulaması.


Etkileri ne zaman ortaya çıkıyor ve kalıcı mı?


Uygulama biter bitmez beklenen sonucun en az yarısı görülüyor. Zaman içinde lenfatik emilimle beraber (yaklaşık 2 ay) tüm incelme ve kontur düzelmesi gerçekleşiyor.

Sabit sayıda yağ hücresi ile doğuyoruz ve insan vücudu yeniden yağ hücresi yapamıyor bu yüzden lazer ile kalıcı sonuçlar elde edilebiliyor.
Liposuctiona göre avantajları nelerdir?

Geleneksel liposuctionda genellikle genel anesteziye ihtiyaç duyulur. Yağ hücreleri mekanik travma ile parçalanır ve bir miktar kanama ve morarma olması kaçınılmazdır. Smartlipoya göre çok kalın kanuller kullanıldığı için bir miktar iz kalması mümkündür. Arkada istenmeden bırakılan yağ birikintilerine bağlı küçük tepecikler ve bunların yanına çukurlar kalabilir (Smartlipo düzenli olarak aynı derinlikteki tüm yağları eritir ve düzensizlik oluşamaz.) Geçirilmiş eski liposuctionlar da oluşmuş deformiteler yine Smartlipo ile düzeltilebilir.
Yağlarım eriyip bu bölge boşaldığında sarkar mı?

Smartliponun deri üzerinde fibroblast üretimini arttırıcı etkisi ile ciltde de sıkılaşma oluşur ve sarkma olmaz. Aksine uygulama yapılan bölge eskisinden de gergin ve sıkı olur.

Hangi bölgeler daha çok fayda görüyor?

Smartlipo ile tüm vücut bölgelerine uygulama yapılabilir fakat özellikle yüz gıdı ve boyun bölgesinde basen bel ve göbek bölgesinde çok daha fazla etkilere sahiptir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazerlipoliz (Smartlipo) Nedir, Nasıl ve Hangi Bölgelere Uygulanır" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Grup Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır? Dr.Aslı AKTÜMEN BİLGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazerlipoliz (Smartlipo) Nedir, Nasıl ve Hangi Bölgelere Uygulanır' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:03
Top