2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Estetik - Cinsiyet Değiştirme - Penis Büyütme - Vajinal Estetik
MAKALE #3128 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 17,642 Okuyucu
Cinsiyet Değiştirme

Erkekten kadına Cinsiyet Değiştirme

Bu hastalar plastik cerraha gelinceye kadar genellikle, epilasyon tedavileri ve hormon terapileri almış durumda olurlar. Genital organların ameliyatından önce (veya sonra) bu hastalara önerilen bir dizi ameliyat vardır. Bunlar yüzün kadınsı özelliklere kavuşması için yapılan, elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi, çenenin ufaltılması, çene ucunun inceltilmesi, alının düzleştirilmesi, alın-saç çizgisinin daraltılması, kaşların kaldırılması ve dizaynı, burunun küçültülmesi ve bazen saç ekimi ameliyatlarıdır. Yine meme ve kalça protezleri, liposuction uygulamaları, belin inceltilmesi gibi ameliyatlarla kadınsı vücut hatları ortaya çıkartılır. Cinsel organın dönüşümü 2 seansta yapılır. Gırtlak kartilajının küçültülmesi ve ses değişikliği de yapılması gerekenler arasındadır.

Kadından erkeğe Cinsiyet Değiştirme

Kadından erkeğe cinsiyet değiştirme ameliyatları daha az sıklıkla yapılan ameliyatlardır. Sırasıyla önce yumurtalıkların alınması ve meme ameliyatının ardından, hormon terapisi ve cinsel organın yapılması aşamasına gelinir. Cinsel organ (penis) yapımı bu prosedürün en zor ve kapsamlı aşamasıdır. Olmayan bir organın inşa edilmesi ve bu organın duyarlı ve fonksiyonel olması gerekir. Penis, koldan alınan kemik ve deri ile veya bacaktan alınan kemik ve deri ile yapılabilir. Penis yapımı, öncelikle penis şaftının oluşturulması, oluşturulacak üretranın(idrar yolu) bağlanması, penis estetik görüntüsünün sağlanması gibi bir dizi ameliyat seanslarını içerir. Sinir bağlantılarının yapılması ve penisin duyarlı olması ideal olandır. Genellikle hormon tedavisi, yüzün maskulinizasyonunu(erkekleşmesi) yeterince sağlayabilir, ilave estetik ameliyatlar gerekirse bu genellikle çene ve buruna uygulanır.

Penis Büyütme

Penis şaftının yaklaşık yarısı görünür kısmı olup, penis kökü geriye anüse doğru uzanan bir yapıdır. Bu yapı kalça kemiğinin oturak kemiği dediğimiz bölümüne sıkıca bağlıdır. Yine penisin görünen kısmının başlangıcında penis süspansuvar bağları vasıtasıyla bu kemiğe bağlıdır. Penis uzatma işlemi bu bağların kesilmesiyle sağlanır. Kemik bağlantısının bir kısmından kurtulan penis daha serbest bir şekilde dışarı uzanır. Bu şekilde penisin görünen boyu artırılmış olur.

Penis kalınlaştırma işlemi ise daha çok yağ enjeksiyonları ile sağlanır. Yine soyulmuş deri de kullanılabilir ancak peniste eğrilik yaratma komlikasyonu nedeniyle çok tercih edilmez.

**Çok yeni bir yöntem ise penisin kalıcı dolgu polyacrilamid ile kalınlaştırılmasıdır. İşlem çok kısa sürer, 2 günde iyleşir, 5 gün sonra penis kulanılabilir(ilk 10 gün prezervatif kullanılmalıdır). Sonuçlar kalıcıdır. Kişisel hijyeni iyi olmayanlara ve diabet hastalarına önerilmez.

Vajinal Estetik

Vajinanın fonksiyonu dışında, dış kısımlarını oluşturan labia majör ve labia minör denilen büyük ve küçük dudaklar ile pubis bölgesinin düzeltilmesi gerekebilir. Pek çok kadın labialarının büyük ve sarkık olmasından şikayet etmektedir. Cinsel fonksiyonları etkilemez ancak psikolojik olarak hasta mutlu olacağı için cinsel başarı ve haz artacaktır. Bu dudakların normalden büyük olması bazen, klitorisi örteceği için orgazmın gecikmesine ve hazzın azalmasına neden olabilir. Labialar normalden küçük ve gevşek olduğunda yağ dokusu transferi ile bunlar normal, gergin ve daha genç görünüme kavuşmaktadır. Bunlar basit ve lokal anestezi ile yapılan günlük cerrahi girişimlerdir. Bazen bacak içlerinde ve pubis denilen vajinanın üst bölümündeki alanlarda aşırı yağlanma olmaktadır. Bu durum lokal anestezi ve liposuction ile düzeltilmektedir. Yine yaşlanma ile birlikte pubis(kıllı bölge)te sarkma oluşur. Genç bir kadında karşıdan bakışta dıştaki labiumların(labia major) üçte biri görülür durumdadır. Pubisteki sarkma sonucu labiumlar görünmez olur. Karın germe ameliyatları ile birlikte ya da tek başına kıllı bölge üzerinden küçük bir kesi ile pubis tekrar eski genç görünümüne kavuşturulabilir. Büyük ve sarkık iç dudaklar(labia minör), genellikle asimetrik olarak dış dudaklardan taşar ve estetik görünümü bozduğu kadar, pantolon giyerken de rahatsızlık verirler. Bu durum basit bir cerrahi işlem ile düzeltilebilmektedir. İç dudaklarda(labia Minör) olduğu gibi, büyük ve sarkık dış dudaklar da(labia major) lokal anestezi altında küçültülebilmekte, içlerininin boşaldığı ve gergin görünümlerini kaybettikleri durumlarda , yağ enjeksiyonları ile dolgun ve genç görünümlerine kavuşturulmaktadırlar. Pubis denilen vajina üstü bölgesi ve bacak içlerindeki aşırı yağ birikmesi sonucu oluşan kontur bozuklukları, basit liposuction işlemleri ile düzeltilebilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Estetik - Cinsiyet Değiştirme - Penis Büyütme - Vajinal Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Cinsel Estetik Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cinsel Estetik - Cinsiyet Değiştirme - Penis Büyütme - Vajinal Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
► Saç Ekimi Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:47
Top